Microsoft Security Essentials mist 17% malware in test

In een test van virusscanners door de beveiligingsonderzoekers van het Britse MRG Effitas kwam Microsoft Security Essentials (MSE) weer slecht uit de bus. De gratis anti-virus oplossing van Microsoft ontdekte maar 83% van veelvoorkomende dagelijkse bedreigingen, terwijl bijna alle concurrenten een score van meer dan 96% haalden.

Emsisoft Anti-Malware (betaalde versie), Kaspersky en Defensewall haalden een 100% score bij het tegenhouden van de trojaanse paarden, ransomware, rootkits, bankvirussen en andere malware. Pc gebruikers hoefden hier niks voor te doen: de virusscanners blokkeerden automatisch alle bedreigingen. Ook avast! haalde 100% maar hier moesten gebruikers zelf nog handelend optreden bij sommige meldingen.

Bitdefender, Malwarebytes' Anti-Malware en Symantec (Norton) detecteerden 99%, Avira 98%, AVG 97% en Panda en McAfee 96%. Problematisch was dus de score van MSE dat maar liefst 17% van de malware miste.


Bron: MRG Effitas

Het afgelopen jaar heeft Microsoft Security Essentials al vaker slechte scores behaald op tests. Hoewel MSE een van de gebruikersvriendelijkste virusscanners is, zal Microsoft toch aan de slag moeten om de beschermingsgraad flink te verhogen. Want gebruikersvriendelijkheid is een groot goed, maar het gaat in de eerste instantie om de veiligheid van je pc.

Via Security.nl

Deel dit artikel: 

Reacties

Malwarebytes is niet echt een virus scanner die je als stand alone kan gebruiken.

Het wordt tijd dat microflop is met volwaardige programma`s komt. MSE, defender en de firewall zijn slecht.

Het verbaast me niet van mse. Wanneer gaat microsoft is goede software maken. Dit, defender en de firewall zijn niet goed.

En MSE is zeer vertragend.

Deze test roept ook vragen op doordat verschillende ant-malwareprogramma's zowel een gratis als een betaalde versie hebben. Ik zou graag willen weten: gelden de uitslagen ook voor de gratis versies van Emsisoft, Avast, Bitdefender, en Avira bijvoorbeeld? Of gaat het in deze test om de gratis versies (op Emsisoft na dan)?

Even op de link klikken en de volledige test bekijken. Dan zie je dat de test werd uitgevoerd met de volgende Anti-Malware programma's;

avast! Internet Seucirty 8.0
AVG Internet Security 2013
Avira Internet Security 2013
BitDefender Internet Security 2013
Emsisoft Anti-Malware 7.0
ESET Smart Security 6.0
GFI VIPRE Internet Security 2013
Kaspersky Internet Security
Malwarebytes Anti-Malware 1.75 *
McAfee Internet Security 2013
Microsoft Security Essentials 4.2
Norton Internet Security 2013
Panda Internet Security 2013
SoftSphere DefenseWall 3.21
SourceFire Immunet Antivirus Plus 3.0
SUPERAntiSpyware 5.6 *
Trend Micro Titanium Premium Security 2013

* Malwarebytes Anti-Malware en SUPERAntiSpyware zijn aanvullende Anti-Malware programma's.

Comodo is dus niet getest, zijn er wel andere tests gedaan voor Comodo?

Comodo is niet getest omdat ze niet wilden deelnemen aan deze test, en ook niet willen deelnemen aan vele andere tests.
Wanneer Comodo wel een keer deelneemt aan een test bevallen de resultaten niet en ligt dat natuurlijk aan de test en niet aan Comodo.

Lees: http://www.melih.com/ en zie daar waarom volgens de baas van Comodo de tests van AV-Comaparatives niet deugen.

Kijk weer een heel goede score van Avast , die gebruik ik al jaren hier op meerdere pc's . Nooit geen problemen , ik ben er dik tevreden over !

Wat betekent User Input Requirerd bij b.v AVAST?

Dat betekent dat in een paar procent van de gevallen de gebruiker een melding krijgt dat de virusscanner een mogelijke bedreiging heeft gevonden en dat de virusscanner de gebruiker adviseert deze te verwijderen. De gebruiker moet dan nog wel zelf kiezen of hij de bedreiging verwijdert.

Je kunt er nog beter voor kiezen altijd een melding te krijgen door in Beveiliging/Antivirus waar van toepassing (m.u.v. webschild) de Acties 'vragen' in te vullen. Zoals bekend gaat ook avast wel eens in de mist door een geldig windows bestand te verwijderen met als gevolg herinstallatie. Zelf even beoordelen is altijd verstandiger.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
duits_and