Google Hangouts gaat concurreren met WhatsApp en Skype

In maart gingen er geruchten dat Google zijn chatdiensten wilde samenvoegen onder de naam Google Babble om de concurrentie aan te gaan met WhatsApp en Skype. De inhoud van de berichten blijkt te kloppen, de naam voor de nieuwe chatdienst niet...

Google Hangouts is namelijk de naam van de nieuwe chatdienst. Google Talk, Google Voice en Google+ Messenger zijn (of worden) vervangen door Hangouts. Ook zal Hangouts in Gmail geïntegreerd worden.

Hangouts maakt het mogelijk om te chatten (ook groepsgesprekken), videogesprekken te voeren (met tien personen) en foto's te sturen naar je contacten. Hangouts concurreert hiermee direct met Skype van Microsoft (dat ook chat en videogesprekken heeft) en in mindere mate met WhatsApp dat puur een chatdienst voor smartphones is.

Hangouts werkt ook op tablets en pc's en is te gebruiken op iPhone, iPad, Android telefoons en tablets en als webdienst in je browser (waarvoor je eerst de plugin moet installeren).

Download Hangouts voor iPad, iPhone en Android

Update 17 mei: binnenkort moet het ook mogelijk zijn om te sms'en vanuit Hangouts.

Deel dit artikel: 

Reacties

Werkt gewoon goed, ook met beeld.
En ik kan het via de pc (met chrome) naar de smartphone.

Laat ik als eerste maar eens reageren: het is vlot, licht, cross-platform, laptop/desktop/ipad/tablet/android/linux/windows/mac, etc. en niet afhankelijk van een sim-kaart (zoals whatsapp). Laten we het eens een kans geven!
Ik ben enthousiast vooralsnog!

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
griekenla_d