Aantal Firefox-gebruikers blijft dalen

Elke maand browsermarktaandelen aan de hand van de cijfers van statistiekboeren NetApplications en StatCounter en de statistieken van GratisSoftware.nl

Omdat de cijfers van NetApplications en StatCounter zo uiteenlopen vermelden we ook de cijfers van GratisSoftware.nl zelf over het browsergebruik. Dit geeft wat meer houvast over de Nederlandse situatie.
 

Browsermarktaandelen in procenten wereldwijd (NetApplications/StatCounter) en op GratisSoftware.nl: september en oktober 2012

    NetApplications StatCounter GratisSoftware
    sep
2012
okt
2012
sep
2012
okt
2012
sep
2012
okt
2012
1 Internet Explorer 53,63 54,13 32,7 32,08 44,2 43,3
2 Firefox 20,08 19,99 22,4 22,32 26,3 25,9
3 Google Chrome 18,86 18,55 34,21 34,77 19,7 21
4 Safari 5,26 5,21 7,7 7,81 4,3 4,4
5 Opera 1,62 1,63 1,61 1,63 3,2 2,9

Bron: Net Applications, StatCounter en GratisSoftware.nl

De verschillen in de cijfers van wereldwijd browsergebruik tussen statistiekboeren StatCounter en NetApplications (dat China zwaar laat meewegen) blijven opvallend groot.

Bij NetApplications is Internet Explorer nog veruit de grootste (dankzij het marktaandeel van Windows XP en Internet Explorer in China), bij StatCounter is Google Chrome al een tijdje IE voorbijgestreefd. Internet Explorer groeit trouwens een half procentje bij NetApplications deze maand - en dat gebeurt niet vaak.

Firefox is bij StatCounter al heel lang gedaald naar een derde plaats achter de browsers van Microsoft en Google. Bij NetApplications houdt Mozilla's browser nog net de tweede plek vast, maar verliest daar ook.

Safari wordt door StatCounter iets hoger ingeschat dan door NetApplications (zeven tegen vijf procent). De enige browser waar de statistiekboeren het over eens zijn is opmerkelijk genoeg Opera: beide becijferen exact een marktaandeel van 1,63% voor de Noorse browser.

Bezoekers op GratisSoftware.nl gebruiken Internet Explorer nog het meest - hoewel het percentage al jaren aan het zakken is. Firefox is nog tweede bij ons, maar daalt langzaam en wordt door het groeiende Google Chrome op de hielen gezeten.

Deel dit artikel: 

Reacties

gebruik firefox 15 , een update naar update 16 weigert hij keer op keer.
als ik hem gewoon opniew download en installeer werkt dan terug alles en heb ik mijn bladwijzers nog of heb je dan weer een hele boel shit?
nog iemand dit probleem?

Firefox in Ubuntu is wat traag maar verder een prima browser, Chrome wordt vaak ongevraagd mee gedownload met andere software en dat is niet netjes maar werkt blijkbaar wel, en IE wordt je opgedrongen (geen keuzescherm) door MS ook niet zo netjes.

Het verlies komt ook doordat het Europees verplichte browserkeuzescherm bij Windows-PC’s sinds februari 2011 niet meer aangeboden werd vanwege een "technisch" probleem. Dat was blijkbaar geen sterk argument, want de Europese Comissie heeft Microsoft daarom opnieuw aangeklaagd.

Andere verkenners (browsers) zoals Opera, kunnen daar ook last van hebben gehad. Google Chrome heeft natuurlijk reclame kunnen maken als mensen gingen googelen en daardoor kunnen groeien

Ik draai Ff op Ubuntu en daar is ie snel, goed en zonder problemen. Overigens, ook op Windows vond ik dat maar daarover zijn de meningen dus verdeeld.

Palemoon is een superbrowser. Dat geldt ook voor Waterfox. Helaas is deze niet in het Nederlands. Palemoon is razendsnel en tot op heden nooit problemen...........Heerlijk. Helaas nog niet voor Linux. Dat zou een topcombinatie zijn.

Had hetzelfde flash-probleem als voornoemden, geen enkele
'oplossing" bracht uitkomst. Ben overgestapt op Pale Moonx64 en voila, compatabiliteitsproblemen weg als sneeuw voor de zon! Probleem is ook dat Firefox weigert een fatsoenlijke 64 bits- browser uit te brengen, behalve alle beta's die al eeuwen in ontwikkeling zijn. Pale Moon is sneller en stabieler, kan het een ieder aanraden!

Ik gebruik sinds enkele weken Pale Moon tot volle tevredenheid.
http://www.palemoon.org/

Ook al een paar keer gehad dat ik Firefox wil starten na even gesloten te hebben dat er de mededeling stond dat Firefox al draaide. Wat niet zo was.
De oplossing werd geboden met de tip om het systeem dan maar opnieuw op te starten om Firefox wel te kunnen starten.
Daar ben je dan blij mee met zo'n tip. Compleet vast gelopen dus.
Firefox wou ook echt niet meer opstartte. eerst moest me PC uit en weer aan gezet worden.

Misschien een profiel-probleem of probleem met add-ons. Je kunt deze opties proberen:

1. http://www.gratissoftwaresite.nl/Herstel-standaardinstellingen-in-Firefox-reset-trage-crashende-Firefox

2. Firefox herinitialiseren. Dit is een drastischere stap die een nieuw profiel maakt en dan bladwijzers en wachtwoorden weer importeert. Addons zul je opnieuw moeten installeren (maar die zorgen ook vaak voor problemen) en voorkeuren opnieuw instellen. Toch helpt dit vaak om problemen op te lossen.

ja wat wil je zit je youtube te kijken crashed firefox
en niet 1x nee 3a4x per dag
online spelletjes hetzelfde
en dan moet je je pc opnieuw opstarten wil die het weer doen

Lijkt op een probleem met de Flash-plugin. Ik zou kijken of je de laatste plugins hebt, want met name Flash kan voor veel crashes en beveiligingsproblemen zorgen:
https://www.mozilla.org/nl/plugincheck/

precies sinds ik die flash rotzooi heb verwijderd heb ik ineens praktisch geen crashes e.d. meer!

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_it-rusland