Download en installeer gratis AVG Anti-Virus 9.0 in het Nederlands zonder onnodige werkbalk

AVG Free 9.0 is net verschenen. Hier een stap voor stap handleiding hoe u AVG kunt downloaden en installeren in het Nederlands. Zonder onnodige werkbalken en met de makkelijkste instellingen.
AVG 2011 (ook wel AVG 10 genoemd) is inmiddels uitgekomen. Lees hier de vernieuwde installatie-instructies:
Download en installeer gratis AVG Anti-Virus 10.0 in het Nederlands zonder onnodige werkbalk

AVG Free 9.0 is net verschenen. Hier een stap voor stap handleiding hoe u AVG kunt downloaden en installeren in het Nederlands. Zonder onnodige werkbalken en met de makkelijkste instellingen.

1. Download gratis AVG Anti-Virus Free 9.0.

2. Dubbelklik op het gedownloade bestand avg_free_stf_eu_90_***a***.exe.

3. Het installatie-proces begint. Kies Nederlands (als dat er al niet staat) bij Kies de taal voor de installatie en klik Volgende:

4. Zet een vinkje bij Ik heb de Licentieovereenkomst gelezen en klik op Accepteren:

5. Als u een ander anti-virus-programma heeft draaien wordt u gevraagd deze eerste te de-installeren. Dit is inderdaad aan te bevelen. U kunt dit doen door te klikken op de knop Software verwijderen en u komt uit bij Configuratiescherm | Software in Windows waar u het programma opzoekt en op Verwijderen klikt. Als u dan gevraagd wordt de pc opnieuw te starten moet u daarna wellicht weer opnieuw beginnen met de installatie van AVG bij stap 2 hierboven.

Als u zeker weet wat u doet, kunt u bij deze stap ook voor Overslaan kiezen.

6. Kies voor Standaardinstallatie en klik Volgende:

7. U ziet uw licentienummer. Klik op Volgende:

8. U kunt ervoor kiezen om de AVG Werkbalk in uw browser (Internet Explorer en Firefox) te installeren. Dit biedt enige bescherming tegen kwaadaardige websites. De laatste versies van Internet Explorer en Firefox hebben echter ook ingebouwde bescherming tegen frauduleuze websites en de AVG Werkbalk is daarom niet echt nodig en vertraagt uw browser alleen maar. Wij installeren daarom zelf deze werkbalk niet en halen het vinkje weg bij AVG Werkbalk Beveiliging Installeren en klikken op Volgende. Als u toch deze beveiliging in uw browser wilt kunt u gewoon het vinkje laten staan.

9. De installatie vindt plaats en dit kan enkele minuten duren.

10. Dan het volgende scherm. U kunt ervoor kiezen om AVG te helpen en gegevens te verschaffen over virussen op uw pc, dan moet u een vinkje zetten bij Ik stem ermee in om... . Dit hoeft natuurlijk niet. Als u dit niet wilt hoeft u niks te doen en kunt u Volgende klikken. In dit scherm kunt u ook informatie over 'productontwikkelingen' (reclame) en het gebruikersforum van AVG krijgen door uw e-mail-adres in te vullen. Dit hoeft ook niet. Wij zouden zelf geen e-mail-adres invullen en geen vinkje plaatsen.

10. Het laatste scherm is nog wel van belang. Hierin biedt AVG aan om een optimalisatiescan uit te voeren. Deze eerste scan van uw pc kan ruim een uur duren (afhankelijk van de hoeveelheid bestanden op uw pc). Niet heel plezierig om gelijk een geheugenvretende scan uit te voeren, maar toch is het aan te raden dit wel te doen, aangezien AVG bij deze scan alle bekende systeembestanden van Windows die niet wijzigen bij een volgende scan overslaat. En dit kan een behoorlijke tijdwinst opleveren bij elke volgende scan van AVG.

Klik hier dus op Scannen nu optimaliseren.

11. AVG is geïnstalleerd en zal zichzelf automatisch updaten en uw pc continu bewaken:

Deel dit artikel: 

Reacties

Irritant dat na installatie iedere nieuw geopende tab in Firefox een yahoo-zoekscherm is. Hoe kan je dat verwijderen?

Gewoon naar configratiescherm en dan die AVG opzoeken en dan aanklikken en dan op weizigen klikken en dan verder de instructies volgen.

als ik avg wil instellen zegt hij steeds dat hij er nog in staat en bij het convitratiescherm is hij er uit dus hoe doe ik dat en welke moet ik dan hebben

nogal geclompliseerd gedoe eigenlijk, denk dat er alternatieven zijn die zich beter laten installeren, zonder pas op hier en pas op daar.i savg zijn doelstelling niet vanzelf voorbij gerend???

Als je het weet is niets moeilijk.

als het maar geen 3 uur duurt voor het scannen van de pc

avg free 9.0 schakelt mijn windows defender in windows vista uit hoe los ik dit op

Je kan ook altijd nog Defender uitschakelen(Vista):
WD kan je niet verwijderen in Vista, wél uischakelen.

•Ga naar start > Alle Programma's > Uitvoeren.
•Typ msconfig en [ENTER]

•Kies het tabblad Opstarters en haal het vinkje weg bij Win Def.

•Ga naar start > Alle Programma's > Uitvoeren.
•Typ services.msc +[ENTER]

•Tabblad Standaard en scroll naar beneden tot je Windows Defender vind.

•Rechtsklik hierop en kies voor Stoppen.

•Daarna kies je voor Eigenschappen en bij Opstarttype kies je voor Uitgeschakeld.

•Klik op Toepassen en daarna op OK.

•Sluit het venster en herstart je PC.

Na downloaden van AVG 9.0 staat én de Resident shield op "niet actief" én is de Windows Defender uitgeschakeld. In voorgaande versies van AVG nooit problemen. Het betreft hier Windows Vista. Wie weet raad?

Resident Shield zit helemaal niet meer in het optiepakket van de nieuwe versie AVG Free 9.
Volgens mijn bescheiden mening...
En ook volgens de officiële Grisoft-site.
Zoek je dus niet suf naar de reden waarom dat "shield" niet werkt ; het zit er gewoon niet in.
De rest verdwijnt ook bijna volledig na elk afsluiten van de PC ; via een update wordt dat gedeelte steeds weer hersteld. Zou dat ooit eindigen?
Zeer eigenaardig...
Het is een feit dat je met verouderde PC's zonder dat shield wel vlugger surft.
Maar wat de bescherming betreft (en uiteindelijk het nut van AVG 9) daar heb ik mijn vragen over.
Het plaatje onder (11) hierboven (installatie AVG 9) op deze site is dus zeer misleidend en onjuist.
Graag wat meer klaarheid over dat "shield" aub.

Het plaatje is gewoon van een verse installatie van AVG Free 9.0. Dus het resident shield (continue bescherming) is wel degelijk actief. Misschien een bug in AVG dat hij op uw pc niet werkt? Probeer eens een verse installatie.

Al eens de officiële site van Grisoft bekeken?
In de vergelijkingstabel van de functies van Free 9 tegenover de betalende versies staat het shield bij de gratische versie niet meer aangevinkt...
Ik heb reeds zowel de NL als de Engelse versie geprobeerd en steeds hetzelfde negatieve resultaat met de shield.
Dit is dus helemaal niet klaar !

Wat denkt de "redactie" daarvan?
http://free.avg.com/ww-en/download-avg-anti-virus-...

Ben ik tureluut?

De ene 'shield' is de andere niet.
Het is belangrijk de terminologie goed toe te passen.
Met 'resident-shield' wordt de 'on access' scanner bedoeld die constant op de achtergrond meedraait en bestanden scant (op het forum praten we meestal over de 'real time scanner')
De on-access scanner valt onder de categorieën anti-virus en anti-spyware op het plaatje, deze zijn aangevinkt en dus actief.

Iets anders is de 'web-shield' die inderdaad niet aangevinkt en dus niet actief is in de gratis versie.
De web shield scant de netwerkdata-zeg maar het internetverkeer-op het moment dat die binnenkomt op het systeem (in tegenstelling tot de on-access scanner die de bestanden pas scant als die op het systeem staan en op een of andere manier worden aangesproken door het systeem/gebruiker, bijv. als ze worden geopend).
Op deze manier kan je kwaadaardige code onderscheppen nog voor deze wordt geplaatst op het systeem. In de meeste gevallen zal de web-shield de betreffende verbinding verbreken.

De web-shield is dus een extra real-time beveiligingslaag bovenop de on access scanner.

Volledig akkoord, maar een beetje naast de kwestie...
Op plaatje (11) hierboven en in een antwoord op 29/10 van de manager van deze site staat heel duidelijk dat de "resident shield" wel degelijk nog aktief is...
AVG bedoelt met "resident shield" de "web shield".(ze gaan geen twee picto's zetten voor hetzelfde onderdeel, nietwaar?)
Conclusie : de nieuwe versie van AVG Free (9) biedt eigenaardig genoeg minder "service" dan de voorgaande.
Tweede conclusie : het plaatje hierboven is misleidend en het antwoord van de sitemanager ook.
Ik vraag mij ook af waar hij dat "plaatje" gaan halen is...
Misschien was het "resident shield" van AVG inderdaad nog actief bij de eerste versies van de 9, maar bij de nieuwe versie (sinds begin deze maand) echter niet meer.
Dit gewoon om de modale gebruiker te verwittigen...
Het heeft geen zin om te blijven proberen een versie met dat resident shield te downloaden...
Je mag me tegenspreken, hoor ; geen probleem.

Resident shield is geen Web shield ook niet volgens AVG.

Op mijn PC (Vista) werkt de resident shield normaal, net als onder vorige versies van AVG. Ik denk dat er op jouw PC iets tijdens de installatie is fout gegaan waardoor de RS niet werkt. Probeer eens een her-installatie.

Re: Resident Shield AVG niet actief

Ik ga je niet tegenspreken want ik geloof je best als je zegt dat de Resident Shield (RS) op jouw systeem niet actief is.

Al je samenzweringstheorieën ten spijt over misleiding door de redactie van GSS werkt de RS op duizenden computers gewoon zonder problemen. Er zijn echter problemen gemeldt over de RS onder Vista (wat niet uitsluit dat deze problemen ook onder andere Windows versies voor kunnen komen).

In deze gevallen geeft het icoontje van de RS in het overzichtsvenster aan dat deze niet actief is maar in het RS onderdeel zelf (als je op het icoontje dubbelklikt) is de optie 'Resident shield actief' wel aangevinkt.
Dit is een bug en geen afslanking van functies AVG Free.
De RS is het meest essentiële onderdeel van AVG Free. AVG heeft er niks aan om een versie zonder RS aan te bieden.

Het afvinken (en opslaan van de wijzigingen) en het vervolgens weer om aanvinken (en het opslaan van de wijzigingen) van de optie 'Resident shield actief' wil wel eens helpen.

Werkt dat ook niet dan moet je je probleem eens melden op het forum. Dat lijkt me effectiever dan verhalen over misleiding te verzinnen.

Bedankt, keyzer,

Maar wat dan met hetgeen heel duidelijk vermeld staat op de officiële website van AVG ?
Zie hier : http://free.avg.com/ww-en/download-avg-anti-virus-...
Verzonnen?
Wat denk je van wat je daarop kan zien?
Ik heb dus wel de allerlaatste versie van begin-half october gedownload ; misschien dat de vorige wel nog volledig was...

Welk baat heb ik als gewone gebruiker aan "samenzweringstheorieën" wanneer blijkbaar niemand volstrekte duidelijkheid kan scheppen?

Maar ik zal je wijze raad uittesten en toch maar wachten om op de andere PC's AVG 8.5 te upgraden tot wanneer het op die ene (XP) lukt.

Verder ben je volledig in tegenspraak met de persoon die postte hierboven 30/10 09:51 :
"Iets anders is de 'web-shield' die inderdaad niet aangevinkt en dus niet actief is in de gratis versie."
Wie verzint uiteindelijk "wat"?

Niet aangevinkt in het plaatje waar je naar verwees waar de betaalde en gratis versie worden vergeleken: http://free.avg.com/ww-en/download-avg-anti-virus-...

Web shield is in de vergelijking niet aangevinkt onder de gratis versie en is dus geen onderdeel van deze versie.

Nogmaals bedankt, keyzer...

Dus gaat de nieuwe AVG 9 Free erop achteruit in vergelijking met de AVG 8.5 Free.
Daar was die wel een onderdeel van de gratis versie.
Maar wat kan ik mij toch ongelukkig voelen door het mistige gedoe van de "specialisten" terzake.
AVG spreekt op zijn website van "Web Shield", maar op zijn overzichtsscherm van "Resident Shield".
Ben je het dan met mij eens dat het "Resident Shield" van het overzichtscherm niet actief kan zijn bij de allerlaatste downloads?
Of ben ik toch een steenezel?

Bij mij werkt AVG 9 Free averechts. Sommige websites zoals NU.nl en Zylom, daar kon ik niet meer terecht na het downloaden van AVG of heb ik iets verkeerd gedaan?? Ik heb AVG er maar weer afgehaald. Weet iemand een ander goed alternatief voor AVG??

Ik heb avira een betaalde versie er zijn ook gratis versie's
Staat no. aan de leist van anti-viresscanners.

Een goede uitleg, bedankt

Werpt AVG de handdoek in de ring wat betreft zijn Free-product?
Dit na de komst van MSE...
Of profiteren ze gewoon van de omstandigheden om hun duizenden (tevreden) Free-gebruikers met een upgrade naar 9.0 zand in de ogen te strooien en een betalende versie aan te smeren?
Dat is natuurlijk hun volste recht, maar de informatie naar de gebruiker toe is ondermaats en AVG onwaardig.
Het was altijd al een fantastisch product, maar door hun mistig gedoe rond het Resident Shield (niet meer actief in de 9.0) en de "onveiligheid" die ze daaraan zelf verbinden, zijn ze zeer laag gevallen...
Als ze dan toch geen veiligheid kunnen waarborgen met hun nieuwe Free versie, waarom schaffen ze die dan niet onmiddellijk zelf af?
Ook de redactie van deze website draagt haar steentje bij tot de desbetreffende verwarring!

Helaas wek je zelf verwarring door te suggereren dat AVG zijn Resident Shield niet meer in de gratis versie heeft. Dit is onzin. In AVG Free 9.0 zit (natuurlijk) wel gewoon een resident shield (anders heb je geen continue bescherming). Iets anders is het web shield. Lees voor een uitleg dit commentaar nog even door:
http://www.gratissoftwaresite.nl/tips/Download+en+installeer+gratis+AVG+Anti-Virus+9.0+in+het+Nederlands+zonder+onnodige+werkbalken#comment-767

Ik geef het op...
Redactie, test het zelf uit, download de 9 van de officiële Grisoft-site en kijk of op het overzichtplaatje het icoon "resident shield" actief is of niet...
En antwoord dan gewoon met "ja" of "neen" op deze simpele vraag.
Sorry voor "mijn" onzin!

Ik geloof wel dat het resident shield niet werkt bij jou, maar dat is niet omdat dit niet meer in de gratis versie zou zitten. We hebben AVG Free nog eens geïnstalleerd en alles (ook het resident shield) werkt prima. Bij jou werkt het resident shield dus helaas niet. Ik kan daar twee oorzaken voor bedenken:

1. Andere (beveiligings)software conflicteert met AVG (je hebt niet toevallig nog een andere virusscanner draaien?)
2. De AVG-installatie is niet helemaal goed gegaan of resten van oude versies zitten in de weg (AVG is zeker niet bug-vrij, helaas, dit soort problemen komt voor).

Wat je in geval 2 kunt doen is AVG grondig de-installeren. En dan ook echt alles weghalen: register-sleutels, mappen enzovoort. Aanwijzingen daarvoor kun je hier vinden. Na zo'n grondige de-installatie (echt alles moet weg zijn) zou je AVG Free probleemloos moeten kunnen installeren met een werkend resident shield.

Samengevat: jouw probleem is wel echt, maar de oorzaak die je ervoor suggereert niet. Hopelijk kun je iets met bovenstaande. Stel anders een vraag in ons forum erover.

Sorry, redactie,

Maar ik moet me inderdaad verontschuldigen...
Het komt niet veel voor, maar ik had op twee verschillende PC's (XP) hetzelfde probleem met een niet actief "resident shield" na upgrade naar AVG9Free.
Dat samen met de toch wel onduidelijke informatie van AVG zelf op haar website en de upgradelink onderaan het overzichtvenster van de oude AVG 8.5.
Ik heb dus deze nacht op beide PC's de nieuwe versie vanop de officiële Grisoft-site over al de rest over gedownload, zomaar...met optie "herstel".
Wel, alles is nu OK.
De upgrade en "herstel" lukte (met een nu werkend "resident shield" zonder bug), en de oudere files werden automatisch verwijderd (ik heb het ganse gebeuren gevolgd).
Omdat ik zag dat het uiteindelijk toch lukte heb ik dan ook de Vista onder handen genomen op dezelfde manier.
Ook alles OK behalve dat, zoals eerder reeds gezegd, Win Defender uitgeschakeld wordt bij iedere update.
Maar die terug actief maken is slechts een kleinigheid...
Twee muisklikjes volstaan.
Conclusie : AVG 9 Free werkt wel nog degelijk en compleet zoals de 8.5 voordien.
Alleen betreffende de info naar de verbruiker toe zou AVG iets duidelijker moeten zijn ; niet iedereen is immers "specialist" terzake...
Bedankt, redactie, met nogmaals mijn verontschuldigingen

Conflict Vista Win Defender > AVG Free 9
Is blijkbaar hetzij door Win, hetzij door AVG opgelost.
Beiden zijn nu aktief zonder enige foutmelding ; misschien wel even van het goede teveel...
Maar toch leuk dat één van beiden zich heeft aangepast aan de nieuwe situatie.
En...geen vertraging bij het surfen.

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
gri_kenland