Tientallen kritieke lekken in Internet Explorer en Office gerepareerd op drukke pleister-dinsdag

Tijdens zijn maandelijkse updateronde heeft Microsoft gisteravond dertien beveiligingsupdates uitgebracht voor maar liefst 53 lekken in Internet Explorer, Office en diverse Windows-onderdelen. Deze drukke 'patch tuesday' (pleister-dinsdag) omvat vier pleisters voor kritieke kwetsbaarheden en negen updates voor 'belangrijke' lekken.

De meeste lekken (31) zijn deze maand te vinden in Microsoft Office. In het vooral door bedrijven gebruikte SharePoint zitten tien ernstige gaten en in mail-programma Outlook één die aanvallers in staat kunnen stellen om de controle over een pc over te nemen. Gebruikers van Outlook 2007 en 2010 die een kwaadaardige mail bekijken - of in het preview-venster tonen - kunnen besmet worden. In Excel, Access en Office zijn verder nog twintig belangrijke kwetsbaarheden verholpen.

In Internet Explorer (IE) worden tien kritieke lekken dichtgeplakt. IE 6, 7, 8, 9 en 10 onder Windows XP, Vista, 7 en 8 zijn getroffen - alle door Microsoft ondersteunde browsers dus. Deze lekken kunnen aanvallers in staat stellen om de controle over een pc over te nemen als IE-gebruikers een schadelijke website bezoeken. Een lek in Microsofts browser is ontdekt door het Google Security Team en alle andere zijn aangebracht door diverse beveiligingsonderzoekers via het Zero Day Initiative-programma van HP.

Verder heeft Microsoft updates uitgebracht voor een kritieke kwetsbaarheid in het Windows-onderdeel OLE en voor belangrijke lekken in Windows Theme File, Kernel-Mode Drivers, Windows Service Control Manager, FrontPage en Active Directory.

Zoals elke maand gaat ook weer een nieuwe versie van Microsofts 'Windows-programma voor het verwijderen van schadelijke software' je computer controleren op enkele van de ergste bedreigingen (dit is overigens geen vervanging van een virusscanner, maar een aanvulling daarop).

Lees meer informatie over de pleisters bij Microsoft

Deel dit artikel: 

Reacties

Op mijn laptop is de melding " nieuwe updates beschikbaar " verdwenen en het herhaaldelijk opnieuw installeren is ook voorbij. Wel zijn er nieuwe updates ( KB 2760823 en KB 2597973 ) geïnstalleerd na het afsluiten. Wellicht zijn door genoemde updates de problemen opgelost. Groetjes André.

Het is/was een wereldwijd probleem! Bij mij waren ze ook 2x "geïnstalleerd", ik had het al snel opgemerkt en heb die drie updates toen in Windows Update 'Verborgen' en later zijn ze daar ook vanzelf weer verdwenen. Stelletje prutsers bij M$...

heb paar maal gereset van het systeem, nu onstabiel natuurlijk.
denk het beste wat te doen is, in windows update op het bestand klikken en dan op verbergen laat windows het normaal gerust.
Patrick geen flauw benul of dit beter is hoor, want de verborgen updates komen zelfs niet voor in de map voor verborgen bestanden
dat er iets niet ok is geloof ik graag:
http://www.zdnet.nl/artic...

Een van deze updates schakelt bij mij Office Starter gewoon uit :O.
Wanneer ik een doc of xls bestand open, wordt ik vervolgens verzocht Office aan te schaffen, want de Office (Starter) versie is verwijderd van mijn PC.
Dat is overigens niet eens waar.

Beste remedie (volgens mij) : in de map "program files (x86)/Microsoft Office/Options14" het bestand "MSOO.EXE" hernoemen in "MSOO.EX_"

Iemand anders met hetzelfde probleem? En/Of een betere oplossing?

Ik had hetzelfde probleem, maar heb het opgelost met een systeemherstel van vóór deze updates. Toen de updates voor office zich vervolgens opnieuw wilden installeren, deze niet geinstalleerd, maar de updates verborgen, zodat je niet voortdurend lastig gevallen wordt met de vraag om ze te installeren.

Dit had ik ook. Schrok me wild. Ik heb het volgende gedaan, geopend met rechtermuis in de verkenner, dan met het vinkje aan 'altijd opnen met in eigenschappen, gegaan naar de map waar office standaard stond en het doc en/of xls bestand geopend.

Ook ik heb het probleem met 2 stuks nl.
Beveiligingsupdate voor Microsoft Office 2007 suites (KB2760588)
Beveiligingsupdate voor Microsoft Office 2007 suites (KB2760411)

Ook op mijn laptop met Windows 7 en met Office 2007 problemen met het installeren van bovengenoemde security-updates. Deze blijven zich herhalen. Ik hoop dat Microsoft snel een oplossing heeft.
Groetjes André.

Bij mij precies het zelfde gedonder,
bedankt voor het melden

Een drietal zogenaamde security-updates (KB2760411, KB2760588, KB2760583) blijven zich eindeloos herhalen en worden naar mijn mening niet "succesvol" geïnstalleerd. Het zou leuk zijn als Microsoft eerst eens de boel controleert voordat ze de eindgebruiker met hun problemen opzadelt.

Ook vandaag gaat het eindeloos installeren van de updates gewoon verder, Microsoft heeft er blijkbaar geen behoefte aan om deze rotzooi te corrigeren.
Slechte zaak dat zo'n miljardenbedrijf niet daadkrachtig genoeg op lijkt te kunnen treden om dergelijke problemen snel op te lossen.

Nog steeds geen oplossing voor alle problemen en daar word ik eerlijk gezegd nogal gek van, computer loopt zo goed als vast omdat windows continue naar deze troep aan het zoeken is. Wat ik ook vreemd vind is dat jullie van GratisSoftware.nl geen standpunt hierover innemen, een oplossing en jullie input is dus gewenst.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_ostenrijk