17 kritieke lekken in Internet Explorer dichtgeplakt en updates voor Office en diverse Windows-onderdelen (november 2014)

Microsoft heeft gisteravond veertien updates de deur uitgedaan voor 33 lekken in onder andere Internet Explorer, Office, Windows Server en diverse Windows-componenten. Vier pleisters zijn voor kritieke lekken en tien updates voor 'belangrijke' lekken. Internet Explorer is weer het zwaarst getroffen.

De cumulatieve beveiligingsupdate voor Internet Explorer in november repareert 17 gaten in Microsofts browser. Thuisgebruikers krijgen pleisters voor Internet Explorer 7 (Vista) tot en met Internet Explorer 11. De meeste lekken in Internet Explorer zijn kritiek en kunnen kwaadwillenden in staat stellen om op afstand de controle over een pc over te nemen. De kwetsbaarheden worden nog niet uitgebuit.

Twee andere updates voor kritieke kwetsbaarheden zijn voor de onderdelen Windows Object Linking and Embedding (OLE) en Microsoft XML Core Services (MSXML). Beide lekken kunnen misbruikt worden als mensen met Internet Explorer naar besmette websites gelokt worden (via bijvoorbeeld linkjes in de mail of instant messenger).

Een laatste kritiek lek zit deze maand in het Secure Channel (Schannel) pakket dat onder andere door Windows Servers gebruikt wordt voor beveiligde verbindingen. Met name voor webmasters die hun sites hosten op Windows-servers is er reden om snel te updaten.

Tien updates voor belangrijke lekken zijn beschikbaar voor Microsoft Office 2007 en de Windows-componenten TCP/IP, Windows Audio Service, .NET framework, Microsoft SharePoint Foundation, Remote Desktop Protocol, Internet Information Services (IIS), Active Directory Federation Services, Microsoft Input Method Editor (IME) (Japanese) en Kernel Mode Driver.

Ook gaat, zoals elke maand, een nieuwe versie van Microsofts 'Windows-programma voor het verwijderen van schadelijke software' je computer controleren op enkele van de ergste bedreigingen (dit is overigens geen vervanging van een virusscanner, maar een aanvulling daarop).

Windows XP wordt niet meer ondersteund en krijgt geen updates meer: snel overstappen op een ander besturingssysteem wordt dus ten zeerste aangeraden.

Lees meer informatie over de pleisters bij Microsoft

Deel dit artikel: 

Reacties

gister alle updates opgehaald en geinstalleerd, vandaag Secunia laten draaien voor updates en nu geeft Secunia aan dat de Windows updates niet aanwezig zijn, terwijl ze wel op de pc staan, vreemd

Waarschijnlijk heb je de hotfix deïnstallatie sleutels uit het register verwijderd, dit kan bijvoorbeeld met Ccleaner. De updates zijn dan wel aanwezig maar worden niet gezien door het gebruikte programma omdat het dus simpelweg alleen heeft gekeken naar de aanwezige deïnstallatie sleutels. Probeer eens WinUpdatesList van NirSoft, deze geeft wel een volledige lijst van aanwezige updates: http://www.nirsoft.net/ut...

Je hebt gelijk, als de deïnstallatie sleutels (bestanden) door een opkuisprogramma zijn verwijderd, dan ziet Secunia oid ze niet.

Ik haal nog steeds probleemloos mijn XP updates binnen, zoals ik hierboven reeds heb vermeld.
Vandaag kwam er zelfs nog 1 extra update binnen voor XP.

...

Bij mij geen nieuwe update gevonden, zal misschien voor office o.i.d. zijn wat ik dus niet heb. Verder werkt alles idd prima, dus ook géén compatibiliteitsproblemen waar Microsoft (ter afschrikking) voor waarschuwde. Tot nu toe kan iedereen die eigenwijs XP wil blijven gebruiken dus gerust de registerhack toepassen en de updates die bedoeld zijn voor XP Embedded op XP Home of XP Pro installeren.

Nee toch niet, het was een XP update, het stond er duidelijk bij, dus niets van Office.

En inderdaad, ik blijf hardnekkig XP gebruiken, ook al heb ik op mijn tweede HD ook W7 Pro SP1 staan, toch blijf ik nog steeds hardnekkig met XP werken, kan er geen afscheid van nemen.

.

Tja, 3 jaar geleden kocht ik een nieuwe laptop en was geschokt door de bloat en crap die Windows 7 moest heten. Tot nu toe gebruik ik die laptop alleen maar om muziek te luisteren of video's te spelen, en dan nog met mijn eigen software, beslist niet die van Microsoft. XP vond ik altijd al tamelijk onlogisch in elkaar zitten maar ik had nooit gedacht dat het in navolgende besturingssystemen zó erg zou worden. De meeste gebruikers doen simpele dingen met hun computer en hebben dus ook geen last van wat ze niet weten. Zo wordt er veel geklaagd over een ontbrekend startmenu maar nauwelijks over de vele andere bizarre en arrogante keuzes die Microsoft voor ons heeft gemaakt. Volgens mij ziet de toekomst er voor Microsoft niet rooskleurig uit en dat hadden ze toch makkelijk kunnen voorkomen niet?

ik heb ook weer alle nieuwe updates voor XP geïnstalleerd. Geen enkel probleem.

http://www.zdnet.be/nieuw...

..

Alle nieuwe updates ook weer voor XP geïnstalleerd. Geen problemen geconstateerd. http://www.zdnet.be/nieuw...

Bij mij loopt de windowsUpdate steeds vast. Na 3x opniew opstarten toch maar even wachten op de eerste fixes.

Na de update werkt mijn mail van EPIM niet meer, ik krijg de volgende foutmelding: Error: Access violation at 0x0000010E (tried to read from 0x0000010E), program terminated.
De`rest van EPIM doet het wel, en op een computer waar ik de update nog niet op heb uitgevoerd zit dit probleem niet, dus er moet in een van de updates een fou zitten, maar welke? Voorlopig geen update op mijn andere computers.

Na opstarten na de update bleek mijn virusscanner van F-sucure (ziggo) niet meer te werken, wel erg toevallig.

IE bevindt zich in een kritieke toestand. Weg ermee!!! Probeer Firefox. Dat is de browser der browsers.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
n_derland