Fotodienst Flickr geeft gratis 1 terabyte opslagruimte

Flickr is de fotodienst van internetbedrijf Yahoo! Het zieltogende Yahoo! heeft vandaag bekendgemaakt dat het alle Flickr-gebruikers 1 terabyte (1000 gigabyte!) gratis opslagruimte voor hun foto's geeft. Een Yahoo!-account is benodigd.

Als je nog geen Flickr-account hebt dan kun je hier klikken op Sign up for Flickr en vervolgens een Yahoo!-account aanmaken, of inloggen met je Google- of Facebook-account. Na het registratie-proces heb je daarna 1 terabyte aan opslagruimte voor je foto's. Let wel op of je die foto's publiekelijk wilt delen met anderen of alleen voor jezelf toegankelijk wilt maken.

Volgens Flickr kun je 500.000 foto's opslaan op de 1 terabyte. Dat zal voor de meeste mensen genoeg zijn... De gratis dienst toont wel advertenties, maar als je wilt kun je voor 50 dollar per jaar een reclame-vrije account krijgen.

Met deze stunt (want 1 terabyte is ongekend, Google geeft 15 gigabyte gratis, Box soms 50 GB - en dat is twintig keer minder dan Flickr) hoopt Yahoo! natuurlijk dat Flickr heel groot wordt en Yahoo! een boost geeft. In deze strategie om het internetbedrijf weer nieuw leven in te blazen past de overname van de blogdienst Tumblr, die ook vandaag aangekondigd werd.

Ga jij Flickr gebruiken voor je foto's? Laat het weten in de reacties!

Deel dit artikel: 

Reacties

flickr.com is de beste fotoplek op het internet, prive en openbaar, je kan kleine filmpjes er ook opzetten. ik zit er al sinds 2006.

Deze sait is leuk

Ik hou van dit
Tegek po niet

Denk maar eens aan je privacy voor je persoonlijke foto's zomaar klakkeloos oneline gaat opslaan !
Beter niets online opslaan, geen foto's en ook geen documenten.
Alles op je pc zetten, of nog veiliger op een externe HD.

Je schermt het wel met een wachtwoord af. Echter met flickr weet ik het nog zo niet.

Ik zoek net zoals iemand anders hier postte een upload voor alle bestanden. Dan zou je bv je hele systeem kunnen backuppen....

Voorheen had Flickr een betaalde account voor $25 per jaar, zonder beperkingen. Dus dan is 1 TB wel een beperking en voor $50 per jaar wel een aanzienlijke prijsverhoging.

De beperkingen van een gratis account (o.a. uploadlimiet van 300 MB per maand) zijn wel verminderd. Wel worden er bij een gratis account advertenties vertoond

in deze cloud alleen foto-extensies. Gisteravond hoopte ik ook op een mega-cloud, maar het uploaden van een .doc of .pdf wordt geweigerd.

Is het eveneens mogelijk om iets anders dan foto's op te slaan?

Het zou een geweldige clouddrive kunnen zijn voor diverse bestanden, zoals backups van je harde schijf of systeem, van mail, andere data of van programma's!

Ik heb nog niets daarvan op internet kunnen ontdekken, maar het zou natuurlijk super zijn!

Je kan ook met een Google- of Facebookaccount inloggen.

afbeelding van redactie

Bedankt, is toegevoegd aan de tekst.

Dank je top en tof. :) ;)

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
zuid-k_rea