Recuva

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.6 (865 stemmen)
Voor Windows

De makers van het populaire schoonmaakprogramma CCleaner hebben ook een uitstekende file recovery applicatie gemaakt, genaamd Recuva. Met dit freeware programma kunt u per ongeluk weggegooide bestanden en foto's weer terug toveren. Zelfs van geformatteerde partities en fotocamera-geheugenkaartjes kunnen gegevens teruggehaald worden. Mits niet overschreven door nieuwe bestanden natuurlijk. Recuva is zeer gemakkelijk in het gebruik!

Recuva biedt de mogelijkheid om teruggevonden bestanden, zoals foto's, muziek, documenten, video enzovoort te herstellen. Het programma kan ook van een usb-stick draaien om de 'verloren' bestanden niet per ongeluk te overschrijven.


Verloren gewaande foto's herstellen is met Recuva mogelijk

Handig is dat u bij het starten van het programma met de Recuva Wizard kunt zoeken op bepaalde typen bestanden, zoals afbeeldingen en foto's, muziek (mp3), video, documenten, archieven of gewoon alle bestanden. Ook kunt u aangeven waar u wilt zoeken (als u dat weet). Recuva kan van sommige bestanden een voorvertoning geven.

Ook is het mogelijk om weggegooide mail uit Outlook Express en Windows Mail terug te vinden.

Als u te weinig zoekresultaten krijgt (en het verloren bestand niet vindt) kunt u ook Uitvoerig Scannen inschakelen bij de laatste stap van de Wizard. De scan duurt dan wel langer. Deze instelling kunt ook aanzetten onder Ga naar geavanceerde modus | Opties | Acties | Uitvoerige scan.


Schakel Uitvoerig Scannen in voor meer resultaten

Recuva kan ook data terugvinden op externe harde schijven, digitale fotocamera's, usb-sticks, smart media cards, mini-SD cards enzovoort. Een eenvoudig, maar doeltreffend programmaatje dat in het Nederlands vertaald is.

Categorie: 
Bestandsherstel
Versienummer: 
1.52
Laatst gewijzigd: 
9 april 2015
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Let op! Kies de onderste download: Recuva - Slim! Anders krijgt u de Yahoo! Toolbar geïnstalleerd in uw browser.
 
Download Recuva

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Let op!
Tijdens de installatie kunt u ook Google Chrome aangeboden krijgen. Als u Googles browser niet wilt, haal dan het vinkje weg bij deze optie.
Als u de standaardversie gedownload heeft dan krijgt u ook een toolbar (Yahoo! of anders) aangeboden. Haal bij deze optie ook de vinkjes weg.

Uitleg: 

Wist u dat bestanden helemaal niet weg zijn als u ze in de prullenbak gooit en daarna de prullenbak leegt? Windows zegt alleen dat het plekje op de harde schijf waar dit bestand staat 'leeg' is, zodat andere bestanden ook deze ruimte in kunnen gaan nemen. Als de weggegooide bestanden daarna niet of weinig overschreven worden (ofwel: dat andere bestanden hun plek innemen), dan kunnen ze door iedereen met bestandsherstelsoftware teruggevonden worden.

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Eerder goede ervaringen met dit programma. Helaas herkent hij de uit mijn Nass niet in het netwerk en wordt een verwijderde nass HD die via een USB inverter aan de computer wordt gekoppeld ook niet. Iemand een oplossing?

Eerder goede ervaringen met dit programma. Helaas herkent hij de uit mijn Nass niet in het netwerk en wordt een verwijderde nass HD die via een USB inverter aan de computer wordt gekoppeld ook niet. Iemand een oplossing?

me ex heeft bestand gewist wordpress kan ik dat ook terug halen met Recuva .?

OH MY GOD!!!!!!!!! Na 5 programma's te hebben geprobeerd had ik de moed bijna opgegeven, maar ik moest en zou mijn foto's terug krijgen van mijn kaartje, waren zeer dierbare foto's. En toen installeerde ik dit programma Recuva en YESSSSSSSSSSS IK HEB ZE TERUG!!!!!!!!! IK BEN ZO BLIJ EN OPGELUCHT!! Mijn dank is groooooot!!

Ik verloor een Excel-bestand. Zoeken op bestandsnaam, extensie (.xlsx) en trefwoorden leverden niks op. Recuva vond een verwijderde back-up van een maand oud. Openen én herstellen in Excel-2010, -2013 en LibreOffice ging niet: “Dit bestand is beschadigd”.

Ik heb CCleaner op ‘Automatisch schoonmaken tijdens opstarten’ ingesteld. De zoekopdracht %temp% leverde dus niks op.

Het door Recuva gevonden en beschadigde bestand opende ik in Excel met de optie ‘Vorige sessies weergeven’ in het dropdown menu onder ‘Openen’. Daar kwam een onbeschadigde herstel-versie van twee dagen oud tevoorschijn. Eureka!

Dit (waarschijnlijk versleutelde) bestand werd niet door de zoekfunctie herkend en ook niet door CCleaner verwijderd. Snapt iemand hoe dit werkt??

PS: Indirect heeft Recuva dus goed werk geleverd: Zonder het verwijderde en beschadigde bestand, had ik de recente en onbeschadigde herstel-versie niet kunnen traceren.

Ik had snapchatfotos opgeslagen staan en nu is mijn mobiel teruggezet nar fabrieksinstellingen ; alles kwijt, hoe kan ik het terugkrijgen?

Pfff. Yes!!! Excel-bestand teruggevonden!! :-)

toppie

Kan je ook bestanden van 8/10 dagen terughalen? Hoop het wel want ik heb perongeluk zo'n 500 foto's verwijderd tijdens het sorteren van mijn foto's :-0

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
ned_rland