Recuva

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.7 (832 stemmen)
Voor Windows

De makers van het populaire schoonmaakprogramma CCleaner hebben ook een uitstekende file recovery applicatie gemaakt, genaamd Recuva. Met dit freeware programma kunt u per ongeluk weggegooide bestanden en foto's weer terug toveren. Zelfs van geformatteerde partities en fotocamera-geheugenkaartjes kunnen gegevens teruggehaald worden. Mits niet overschreven door nieuwe bestanden natuurlijk. Recuva is zeer gemakkelijk in het gebruik!

Recuva biedt de mogelijkheid om teruggevonden bestanden, zoals foto's, muziek, documenten, video enzovoort te herstellen. Het programma kan ook van een usb-stick draaien om de 'verloren' bestanden niet per ongeluk te overschrijven.


Verloren gewaande foto's herstellen is met Recuva mogelijk

Handig is dat u bij het starten van het programma met de Recuva Wizard kunt zoeken op bepaalde typen bestanden, zoals afbeeldingen en foto's, muziek (mp3), video, documenten, archieven of gewoon alle bestanden. Ook kunt u aangeven waar u wilt zoeken (als u dat weet). Recuva kan van sommige bestanden een voorvertoning geven.

Ook is het mogelijk om weggegooide mail uit Outlook Express en Windows Mail terug te vinden.

Als u te weinig zoekresultaten krijgt (en het verloren bestand niet vindt) kunt u ook Uitvoerig Scannen inschakelen bij de laatste stap van de Wizard. De scan duurt dan wel langer. Deze instelling kunt ook aanzetten onder Ga naar geavanceerde modus | Opties | Acties | Uitvoerige scan.


Schakel Uitvoerig Scannen in voor meer resultaten

Recuva kan ook data terugvinden op externe harde schijven, digitale fotocamera's, usb-sticks, smart media cards, mini-SD cards enzovoort. Een eenvoudig, maar doeltreffend programmaatje dat in het Nederlands vertaald is.

Categorie: 
Bestandsherstel
Versienummer: 
1.52
Laatst gewijzigd: 
9 april 2015
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Let op! Kies de onderste download: Recuva - Slim! Anders krijgt u de Yahoo! Toolbar geïnstalleerd in uw browser.
 
Download Recuva

Installatie instructies: 

Let op!
Tijdens de installatie kunt u ook Google Chrome aangeboden krijgen. Als u Googles browser niet wilt, haal dan het vinkje weg bij deze optie.
Als u de standaardversie gedownload heeft dan krijgt u ook een toolbar (Yahoo! of anders) aangeboden. Haal bij deze optie ook de vinkjes weg.

Uitleg: 

Wist u dat bestanden helemaal niet weg zijn als u ze in de prullenbak gooit en daarna de prullenbak leegt? Windows zegt alleen dat het plekje op de harde schijf waar dit bestand staat 'leeg' is, zodat andere bestanden ook deze ruimte in kunnen gaan nemen. Als de weggegooide bestanden daarna niet of weinig overschreven worden (ofwel: dat andere bestanden hun plek innemen), dan kunnen ze door iedereen met bestandsherstelsoftware teruggevonden worden.

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Reacties

Ik had snapchatfotos opgeslagen staan en nu is mijn mobiel teruggezet nar fabrieksinstellingen ; alles kwijt, hoe kan ik het terugkrijgen?

Pfff. Yes!!! Excel-bestand teruggevonden!! :-)

toppie

Kan je ook bestanden van 8/10 dagen terughalen? Hoop het wel want ik heb perongeluk zo'n 500 foto's verwijderd tijdens het sorteren van mijn foto's :-0

Net een muziekbestand van 245 MB zonder problemen teruggehaald. Helemaal blij dus met dit programma. Vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd maar is niet verplicht.

Hallo,

Ik heb helaas fotos van mijn samsung s5 verwijderd weet iemand hoe ik die terug kan halen??

Thanks!

Foto's weg

thanks voor deze hint

Mij lukt het jammer genoeg niet. Kan iemand me helpen aub. Het gaat om video's van mijn overleden vader die ik heel graag terug wil hebben. Dankje. Mail naar nadiake2004@hotmail.com

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
frankri_k