Recuva

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.8 (794 stemmen)
Categorie: 
Bestandsherstel

De makers van het populaire schoonmaakprogramma CCleaner hebben ook een uitstekende file recovery applicatie gemaakt, genaamd Recuva. Met dit freeware programma kunt u per ongeluk weggegooide bestanden en foto's weer terug toveren. Zelfs van geformatteerde partities en fotocamera-geheugenkaartjes kunnen gegevens teruggehaald worden. Mits niet overschreven door nieuwe bestanden natuurlijk. Recuva is zeer gemakkelijk in het gebruik!

Recuva biedt de mogelijkheid om teruggevonden bestanden, zoals foto's, muziek, documenten, video enzovoort te herstellen. Het programma kan ook van een usb-stick draaien om de 'verloren' bestanden niet per ongeluk te overschrijven.


Verloren gewaande foto's herstellen is met Recuva mogelijk

Handig is dat u bij het starten van het programma met de Recuva Wizard kunt zoeken op bepaalde typen bestanden, zoals afbeeldingen en foto's, muziek (mp3), video, documenten, archieven of gewoon alle bestanden. Ook kunt u aangeven waar u wilt zoeken (als u dat weet). Recuva kan van sommige bestanden een voorvertoning geven.

Ook is het mogelijk om weggegooide mail uit Outlook Express en Windows Mail terug te vinden.

Als u te weinig zoekresultaten krijgt (en het verloren bestand niet vindt) kunt u ook Uitvoerig Scannen inschakelen bij de laatste stap van de Wizard. De scan duurt dan wel langer. Deze instelling kunt ook aanzetten onder Ga naar geavanceerde modus | Opties | Acties | Uitvoerige scan.


Schakel Uitvoerig Scannen in voor meer resultaten

Recuva kan ook data terugvinden op externe harde schijven, digitale fotocamera's, usb-sticks, smart media cards, mini-SD cards enzovoort. Een eenvoudig, maar doeltreffend programmaatje dat in het Nederlands vertaald is.

Versienummer: 
1.51
Laatst gewijzigd: 
21 maart 2014
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7/8
Website: 
Download: 

Let op! Kies de onderste download: Recuva - Slim! Anders krijgt u de Yahoo! Toolbar geïnstalleerd in uw browser.
 
Download Recuva

Installatie instructies: 

Let op!
Tijdens de installatie kunt u ook Google Chrome aangeboden krijgen. Als u Googles browser niet wilt, haal dan het vinkje weg bij deze optie.
Als u de standaardversie gedownload heeft dan krijgt u ook een toolbar (Yahoo! of anders) aangeboden. Haal bij deze optie ook de vinkjes weg.

Uitleg: 

Wist u dat bestanden helemaal niet weg zijn als u ze in de prullenbak gooit en daarna de prullenbak leegt? Windows zegt alleen dat het plekje op de harde schijf waar dit bestand staat 'leeg' is, zodat andere bestanden ook deze ruimte in kunnen gaan nemen. Als de weggegooide bestanden daarna niet of weinig overschreven worden (ofwel: dat andere bestanden hun plek innemen), dan kunnen ze door iedereen met bestandsherstelsoftware teruggevonden worden.

 


Reacties

goed.
goed programma thanks
De door Recuva teruggevonden bestanden (doc en xls) blijken in veel gevallen onbruikbaar. Mooie interface, maar in bepaalde gevallen onbruikbaar. Op dezelfde schijf worden deze bestanden wel goed teruggevonden door het programma PC Inspector File Recovery. GSM
Dat bestanden vaak onbruikbaar zijn ligt niet aan Recuva waarschijnlijk. Als bestanden weggegooid zijn en daarna deels overschreven dan zijn ze inderdaad onbruikbaar.
De bestanden na vergeefse poging met Recuva (veel bestanden corrupt) werden wel feilloos met PC Inspector File Recovery teruggehaald, van een schijf waar geen chkdsk meer op te starten was. GSM
Ik begrijp niet waarom PC Inspector File Recovery niet als freeware hier te vinden is. Het is kwalitatief toch beter dan Recuva. Zie: http://www.pcinspector.de/Sites/file_recovery/download.htm?language=1 GSM
Je lijkt me zowaar een verkoper :) (ik versta dat het gratis is - mopje) Ik ben heel content van Recuva, heeft bij mij al zijn werk gedaan, ook bij vrienden die problemen hadden met foto's op SD kaartjes. Zou niet weten wat een andere tool beter kan doen tot ik zelf iets tegen kom dat Recuva niet kan oplossen... Of ik hoor graag meer van je sales-praat! *Edit: Na even je hint door te lichten: http://www.gratissoftwaresite.nl/downloads/PC+Inspector+Smart+Recovery+bestandsherstel -> oei? klinkt niet zo positief :s
bedankt
Programma van niks. Vindt wel van alles, maar koppelt het niet aan de oorspronkelijke map. Misschien inderdaad handig voor bepaalde bestanden die je kwijt bent, maar niet voor een hele harde schijf. Easeus Data Recovery Wizard Professional is voor mij de enige juiste! Wanneer wegens een error een partitie verdwenen is (raw) scan je hem met Easeus en je krijgt alles in de oorspronkelijke indeling terug! Zonder dat bestanden hernoemd worden etc.
Maar die is niet gratis hé
Hallo lxfx, je link verwijst naar PC Inpector <B>Smart</B> Recovery, die is speciaal voor geheugenkaarten bedoeld. Het juiste programma is PC Inspector <B>File</B> Recovery. Link: http://www.pcinspector.de/Sites/file_recovery/info.htm?language=46
Een kleine vergissing. Het is niet versie 1.34.660 maar 1.34.460 HR
Zeer goed programma.
Geweldig programma. Mijn SD kaart werd niet meer herkent zou zijn beschadigd. Met Reeecuva heb ik alle foto's van de kaart (van mijn zoontje van 8mnd) weer terug !!!
Ik had hetzelfde probleem maar bij mij heeft het helaas niks terug gevonden.
erg goed programma! ik heb er een foto mee teruggevonden die met de shredder vernietigd was toch is hij netjes teruggevonden en hersteld!
Super!! Na onze vakantie dit jaar (samen trekken door Zuid Europa, vele foto's gemaakt), gewoon kennelijk zelf iets stoms gedaan, waardoor meer dan de helft van al de foto's aanvankelijk definitief weg waren. Ben zelf geen computerfreak, maar had wel eens iets gehoord van een dergelijk programma. Recuva werkt perfect op mijn vista laptop en heeft een "echtscheiding" voorkomen....
Wat ook zeer goed resultaten geeft is File Scavenger. Ook Freeware en herstelt zelfs de oude mappen structuur van een gecrashte harde schijf,
Per ongeluk honderden foto`s verwijderd. Alles weer terug gehaald. Prima programmad
Het programma vondt 786 bestanden, maar negeerde ze. Kreeg het niet voor elkaar om ze terug te laten zetten. PC inspector zette ze wel meteen terug.
Ik was helemaal teleurgesteld toen ik erachter kwam dat ik mijn autoCAD tekeningen van mijn huis kwijt was. Dankzij Recuva heb ik ze weer allemaal op een rijtje. Heel erg hartelijke dank voor dit werkzame, makkelijke en perfect programma! "Keep up the Good Work"
In Freeware versie kan je zien wat je zou kunnen herstellen, maar om echt te herstellen moet je het programma eerst aankopen. Recuva (www.recuva.com) is volledig gratis en zeker even goed.
De foto´s zijn gelukkig weer allemaal terug. Maar de kwaliteit is erg slecht. Soms zie je maar halve foto´s en is het andere deel grijs, of zijn ze zo klein dat je er niks meer mee kunt..... Ongveer 20 van de 70 zijn nog te gebruiken......
Ik zat enorm in mijn piepzak. Mijn Nikon kaart leek onleesbaar. Eerst dacht ik nog aan een dure oplossing (kaartendokter of zo, meer dan 50 euro) maar met Recova bleek ik ook alles terug te kunnen halen. Wel even de juiste vinkjes plaatsen, anders kreeg ik oude verwijderde foto's en niet mijn laatste 70 stuks.
FANTASTISCH SOFTWARE!!!!!!!!!
we zien wel
Had daarstraks per ongeluk al mijn foto's gewist toen ik er wou bijmaken en er enkele wou wissen omdat mijn fototoestel zei dat het kaartje vol was. Dacht toen dat er hier op de site eens iets verteld werd over Recuva, en eens thuis heb ik het gedownload en direct geprobeerd. Van de meer dan 400 bestanden waren er ongeveer een 6-tal onbruikbaar geworden, gelukkig waren die niet zo belangrijk meer, al de andere heeft hij weer perfect teruggehaald. Gratis en zeer goed programma, daar hou ik wel van. Een aanrader!
Kreeg reeds positieve reacties van vrienden en wil het daarom gebruiken wanneer ik het nodig heb
bn zeer tevreden van recuva
Mooi en goed programma. Het enige dat ik mis is Dat je bvb door een select file(s) meerdere bestanden kan selecteren, en deze dan aanduiden als terug te halen. Ik zie enkel de mogelijkheid ofwel alles, ofwel bestand per bestand aanklikken met de muis. Dat is een werkje van zeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer lange duur als je bvb een paar duizend van nog meer duizend bestanden wel en de anderen niet wil terughalen. Heeft iemand hier een oplossing voor?
Wat je in ieder geval wel kunt doen is per type bestand selecteren via de uitgebreide modus rechtsboven in beeld. Dan heb je b.v. alleen je mp3 bestanden in beeld.
Hallo, geldt dit ook voor Microsoft Outlook? Heb nl. per ongeluk mijn account verwijderd.
fotos terug!!!!
Hallo, Mijn pc is onlangs gecrasht, alle foto's weg van vakanties. Opgeslagen in Picasa Hoe kan ik met Recuva dat terugvinden? Weet de naam ook niet meer van opgeslagen foto's? Help je mij aub? Mvg, gerda
Gerda, Recuva als Administrator uitvoeren, bij de "Recuva Wizzard" klik je rechtsonder op "Volgende", vink nu "Afbeeldingen" aan (dit is al aangevinkt als het goed is) en klik weer op "Volgende", vink nu "Ik weet het niet zeker: Doorzoek alles op deze computer" aan (dit is ook al aangevinkt als het goed is) en klik weer op "Volgende", vink nu "Uitvoerig Scannen inschakelen" aan en klik op "Start". Afhankelijk van de grootte van je harde schijf kan het langer dan een uur duren totdat alles gescand is, bij mijn schijf van 160GB duurt een uitvoerige scan zo'n 45 minuten. Succes :-)
Gerda, Aanvullend op wat Anand al zo goed heeft uitgelegd: Ik weet niet wat er exact gebeurd is met je computer, en niet wat je daarna al hebt gedaan, en ook niet hoe je computer is ingedeeld. Zou het zo zijn dat je systeem nog niet toegankelijk is, dan kun je wellicht nog niks met Recuva, en dan zou je via een Rescue CD/ Rescue Disk toegang tot je systeem moeten zoeken en je verloren foto's moeten zoeken en naar een ander medium moeten kopiëren om ze veilig te stellen. Zou het zo zijn dat je na de crash een nieuwe systeemherinstallatie hebt uitgevoerd, en je besturingssysteem (Windows of anders) en je programma's én je persoonlijke bestanden zoals je foto's zouden allemaal op één partitie (C:) staan, dan bestaat de kans dat een deel van je foto's daarmee mogelijk is overschreven en niet meer is terug te halen. Is je systeem toegankelijk, dan kun je zekerheidshalve het beste Recuva Portable(!) downloaden naar een usb-stick, en uitvoeren vanaf die usb-stick, om de kans uit te sluiten dat je met het installeren van de gewone Recuva per ongeluk een deel van je foto's overschrijft. http://www.piriform.com/recuva/download/portable Weet je zeker dat je foto's op een ándere partitie staan (bijvoorbeeld D:) dan waar je programma's geïnstalleerd worden (doorgaans C:) dan kan het installeren van de gewone Recuva geen kwaad. Bij het uitvoeren van Recuva geldt wat Anand al aangaf, je kunt kiezen wát je wilt zoeken, Afbeeldingen, en zou je weten dat je foto's op een bepaalde locatie stonden, een bepaalde partitie en/of een bepaalde map, dan kun je dat vervolgens eventueel ook aangeven. Verder wijst alles min of meer zichzelf. Ten slotte hier nog de (Engelstalige) Recuva documentatie: http://www.piriform.com/docs/recuva Ook van mij succes toegewenst.
Ik wi ondervinden of dat het wel zo goed is
Ik ben mijn foto's kwijt. Ik probeer recuva.
Thanx!
Grandioos. Niet schrikken van de lange tijd die het lijkt nodig te hebben bij de uitgebreide scan (in het begin stond de ingeschatte tijd op 4 dagen) geduld is een schone zaak om gratis al je bestanden weer terug te krijgen. Uiteindelijk heeft het nog geen 12 uur geduurd en het programma heeft alles weer terug gevonden van mijn externe HDD. Ik was zo handig geweest om hem te snelformateren. Alleen jammer dat de mappenstructuur niet hersteld is, maar ja je kan niet voor een dubbeltje (voor niks) op de eerste rang zitten. Bedankt Recuva!
SUPERGAAAFFF PROGRAMMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Heeft mijn skecthes gered. Skecth bekijken? Binnenkort op mijn youtube kanaal : YilowH http://www.youtube.com/user/YilowH?feature=mhee
Great program thx!!!!
Geld deze programma ook voor .MTS bestanden??
good
Had net per ongeluk een foto gewist die ik op mijn pc had gezet en die nu ook van de camera af was. Snel Recuva gedownload en in mum van tijd had ik mijn foto weer!!! Grandioos!!
Hoe kan ik alles van Recuva verwijderen???
Het deïnstalleren van Recuva kan gewoon via "Start/Alle programma's/Recuva(gele map)/Uninstall Recuva", je zou daarna bij 'Computer/C:/Program Files' kunnen checken of daar nog iets is achtergebleven van Recuva en dat ook handmatig verwijderen. Maar als je eigenlijk bedoelt hoe je alles kunt verwijderen wat Recuva nog heeft gevonden op de vrije ruimte van je harde schijf (en op het geheugen b.v. stoute plaatje welke recent bekeken zijn op bepaalde adult site's)? In dat geval zou je CCleaner kunnen gebruiken om veilig alle vrije ruimte van je harde schijf te wissen/overschrijven, ga naar "CCleaner/Gereedschap" en klik op "Harde Schijf Wisser", vink de schijven/partitie's aan die je wilt schoonmaken (zorg er wel voor dat je "Alleen vrije ruimte" instelt!). "Eenvoudige overschrijving (1 keer)" is doorgaans voldoende, het kan echter wel eens voorkomen dat dan nog niet alles weg is en er hierna dus nog wat door Recuva wordt gevonden van je eerdere internet avontuur als je Recuva nogmaals draait, in dat geval zou je die overgebleven "plaatjes" met Recuve zelf kunnen verwijderen door ze in Recuva aan te vinken en rechtsklikken en veilig verwijderen kiezen, of je kunt ook alles nogmaals met CCleaner overschrijven (de tweede keer blijft er vrijwel zeker geen plaatje/afbeelding over, 1 keer vrije ruimte á 100GB overschrijven duurt op mijn pc ongeveer een half uur).
Recuva werkt echt prima. Heeft redelijk veel foto's teruggehaald. Toch was ik wat ontgoocheld dat er een honderdtal foto's verdwenen waren die ik kort voordat de kaart problemen gaf had genomen. Niet feilloos, I guess.
werkt dit ook voor een gsm
Ik heb recuva gebruikt, maar als ik de debetreffende bestanden wil terughalen, geeft recuva dit aan: "apparaat is nog niet klaar". Welk apparaat bedoelt Recuva? Wat mij ook opvalt is dat Recuva tijdens het scannen aangeeft fase 1 van 2, wat is de tweede fase? Bij mij geeft hij na fase 1 meteen de lijst aan van bestanden die ik evt terug kan halen. Doe ik iets verkeerds of heb wat over het hoofd gezien?

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
fr_nkrijk