Recuva

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.8 (792 stemmen)
Categorie: 
Bestandsherstel

De makers van het populaire schoonmaakprogramma CCleaner hebben ook een uitstekende file recovery applicatie gemaakt, genaamd Recuva. Met dit freeware programma kunt u per ongeluk weggegooide bestanden en foto's weer terug toveren. Zelfs van geformatteerde partities en fotocamera-geheugenkaartjes kunnen gegevens teruggehaald worden. Mits niet overschreven door nieuwe bestanden natuurlijk. Recuva is zeer gemakkelijk in het gebruik!

Recuva biedt de mogelijkheid om teruggevonden bestanden, zoals foto's, muziek, documenten, video enzovoort te herstellen. Het programma kan ook van een usb-stick draaien om de 'verloren' bestanden niet per ongeluk te overschrijven.


Verloren gewaande foto's herstellen is met Recuva mogelijk

Handig is dat u bij het starten van het programma met de Recuva Wizard kunt zoeken op bepaalde typen bestanden, zoals afbeeldingen en foto's, muziek (mp3), video, documenten, archieven of gewoon alle bestanden. Ook kunt u aangeven waar u wilt zoeken (als u dat weet). Recuva kan van sommige bestanden een voorvertoning geven.

Ook is het mogelijk om weggegooide mail uit Outlook Express en Windows Mail terug te vinden.

Als u te weinig zoekresultaten krijgt (en het verloren bestand niet vindt) kunt u ook Uitvoerig Scannen inschakelen bij de laatste stap van de Wizard. De scan duurt dan wel langer. Deze instelling kunt ook aanzetten onder Ga naar geavanceerde modus | Opties | Acties | Uitvoerige scan.


Schakel Uitvoerig Scannen in voor meer resultaten

Recuva kan ook data terugvinden op externe harde schijven, digitale fotocamera's, usb-sticks, smart media cards, mini-SD cards enzovoort. Een eenvoudig, maar doeltreffend programmaatje dat in het Nederlands vertaald is.

Versienummer: 
1.51
Laatst gewijzigd: 
21 maart 2014
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7/8
Website: 
Download: 

Let op! Kies de onderste download: Recuva - Slim! Anders krijgt u de Yahoo! Toolbar geïnstalleerd in uw browser.
 
Download Recuva

Installatie instructies: 

Let op!
Tijdens de installatie kunt u ook Google Chrome aangeboden krijgen. Als u Googles browser niet wilt, haal dan het vinkje weg bij deze optie.
Als u de standaardversie gedownload heeft dan krijgt u ook een toolbar (Yahoo! of anders) aangeboden. Haal bij deze optie ook de vinkjes weg.

Uitleg: 

Wist u dat bestanden helemaal niet weg zijn als u ze in de prullenbak gooit en daarna de prullenbak leegt? Windows zegt alleen dat het plekje op de harde schijf waar dit bestand staat 'leeg' is, zodat andere bestanden ook deze ruimte in kunnen gaan nemen. Als de weggegooide bestanden daarna niet of weinig overschreven worden (ofwel: dat andere bestanden hun plek innemen), dan kunnen ze door iedereen met bestandsherstelsoftware teruggevonden worden.

Deel dit artikel door twee keer te klikken: 
 

Reacties

goed.

goed programma thanks

De door Recuva teruggevonden bestanden (doc en xls) blijken in veel gevallen onbruikbaar.
Mooie interface, maar in bepaalde gevallen onbruikbaar.
Op dezelfde schijf worden deze bestanden wel goed teruggevonden door het programma PC Inspector File Recovery.

GSM

Dat bestanden vaak onbruikbaar zijn ligt niet aan Recuva waarschijnlijk. Als bestanden weggegooid zijn en daarna deels overschreven dan zijn ze inderdaad onbruikbaar.

De bestanden na vergeefse poging met Recuva (veel bestanden corrupt) werden wel feilloos met PC Inspector File Recovery teruggehaald, van een schijf waar geen chkdsk meer op te starten was.

GSM

Ik begrijp niet waarom PC Inspector File Recovery niet als freeware hier te vinden is.
Het is kwalitatief toch beter dan Recuva. Zie:
http://www.pcinspector.de/Sites/file_recovery/download.htm?language=1

GSM

Je lijkt me zowaar een verkoper :) (ik versta dat het gratis is - mopje)

Ik ben heel content van Recuva, heeft bij mij al zijn werk gedaan, ook bij vrienden die problemen hadden met foto's op SD kaartjes. Zou niet weten wat een andere tool beter kan doen tot ik zelf iets tegen kom dat Recuva niet kan oplossen...

Of ik hoor graag meer van je sales-praat!

*Edit:

Na even je hint door te lichten:
http://www.gratissoftwaresite.nl/downloads/PC+Inspector+Smart+Recovery+bestandsherstel
-> oei? klinkt niet zo positief :s

bedankt

Programma van niks. Vindt wel van alles, maar koppelt het niet aan de oorspronkelijke map. Misschien inderdaad handig voor bepaalde bestanden die je kwijt bent, maar niet voor een hele harde schijf.

Easeus Data Recovery Wizard Professional is voor mij de enige juiste! Wanneer wegens een error een partitie verdwenen is (raw) scan je hem met Easeus en je krijgt alles in de oorspronkelijke indeling terug! Zonder dat bestanden hernoemd worden etc.

Maar die is niet gratis hé

Hallo lxfx,

je link verwijst naar PC Inpector Smart Recovery, die is speciaal voor geheugenkaarten bedoeld.
Het juiste programma is PC Inspector File Recovery.
Link: http://www.pcinspector.de/Sites/file_recovery/info.htm?language=46

Een kleine vergissing. Het is niet versie 1.34.660 maar 1.34.460
HR

Zeer goed programma.

Geweldig programma. Mijn SD kaart werd niet meer herkent zou zijn beschadigd. Met Reeecuva heb ik alle foto's van de kaart (van mijn zoontje van 8mnd) weer terug !!!

Ik had hetzelfde probleem maar bij mij heeft het helaas niks terug gevonden.

erg goed programma!
ik heb er een foto mee teruggevonden die met de shredder vernietigd was toch is hij netjes teruggevonden en hersteld!

Super!!
Na onze vakantie dit jaar (samen trekken door Zuid Europa, vele foto's gemaakt), gewoon kennelijk zelf iets stoms gedaan, waardoor meer dan de helft van al de foto's aanvankelijk definitief weg waren. Ben zelf geen computerfreak, maar had wel eens iets gehoord van een dergelijk programma.
Recuva werkt perfect op mijn vista laptop en heeft een "echtscheiding" voorkomen....

Wat ook zeer goed resultaten geeft is File Scavenger. Ook Freeware en herstelt
zelfs de oude mappen structuur van een gecrashte harde schijf,

Per ongeluk honderden foto`s verwijderd. Alles weer terug gehaald.
Prima programmad

Het programma vondt 786 bestanden, maar negeerde ze. Kreeg het niet voor elkaar om ze terug te laten zetten. PC inspector zette ze wel meteen terug.

Ik was helemaal teleurgesteld toen ik erachter kwam dat ik mijn autoCAD tekeningen van mijn huis kwijt was. Dankzij Recuva heb ik ze weer allemaal op een rijtje. Heel erg hartelijke dank voor dit werkzame, makkelijke en perfect programma! "Keep up the Good Work"

In Freeware versie kan je zien wat je zou kunnen herstellen, maar om echt te herstellen moet je het programma eerst aankopen.
Recuva (www.recuva.com) is volledig gratis en zeker even goed.

De foto´s zijn gelukkig weer allemaal terug.
Maar de kwaliteit is erg slecht.

Soms zie je maar halve foto´s en is het andere deel grijs, of zijn ze zo klein dat je er niks meer mee kunt.....
Ongveer 20 van de 70 zijn nog te gebruiken......

Ik zat enorm in mijn piepzak. Mijn Nikon kaart leek onleesbaar. Eerst dacht ik nog aan een dure oplossing (kaartendokter of zo, meer dan 50 euro) maar met Recova bleek ik ook alles terug te kunnen halen. Wel even de juiste vinkjes plaatsen, anders kreeg ik oude verwijderde foto's en niet mijn laatste 70 stuks.

FANTASTISCH SOFTWARE!!!!!!!!!

we zien wel

Had daarstraks per ongeluk al mijn foto's gewist toen ik er wou bijmaken en er enkele wou wissen omdat mijn fototoestel zei dat het kaartje vol was.
Dacht toen dat er hier op de site eens iets verteld werd over Recuva, en eens thuis heb ik het gedownload en direct geprobeerd.

Van de meer dan 400 bestanden waren er ongeveer een 6-tal onbruikbaar geworden, gelukkig waren die niet zo belangrijk meer, al de andere heeft hij weer perfect teruggehaald.
Gratis en zeer goed programma, daar hou ik wel van.
Een aanrader!

Kreeg reeds positieve reacties van vrienden en wil het daarom gebruiken wanneer ik het nodig heb

bn zeer tevreden van recuva

Mooi en goed programma.
Het enige dat ik mis is Dat je bvb door een select file(s) meerdere bestanden kan selecteren, en deze dan aanduiden als terug te halen.
Ik zie enkel de mogelijkheid ofwel alles, ofwel bestand per bestand aanklikken met de muis.
Dat is een werkje van zeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer lange duur als je bvb een paar duizend van nog meer duizend bestanden wel en de anderen niet wil terughalen.
Heeft iemand hier een oplossing voor?

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Dit is een controle om spammers tegen te gaan.
e_geland: