Zes beveiligingsupdates voor Windows in maart

Maart kent een relatief rustige pleisterdag voor Microsoft. De softwaregigant geeft op elke tweede dinsdag van de maand beveiligingsupdates uit voor Windows. Deze keer zes, waarvan maar één kritiek.

Het kritieke lek zit in het Remote Desktop Protocol (RDP), waarmee gebruikers andere computers kunnen benaderen om bijvoorbeeld hulp op afstand te bieden. RDP staat standaard uitgeschakeld, dus de kwetsbaarheid betreft alleen pc's waarop de service aan staat. Microsoft waarschuwt wel dat het lek zeer ernstige gevolgen kan hebben en dat een pc compleet overgenomen kan worden. Snel updaten is dus gewenst.

Verder zijn er deze maand vier beveiligingsupdates voor 'belangrijke' kwetsbaarheden in Windows-onderdelen. Dit betreft DNS Server, Windows Kernel-Drivers, Visual Studio en Expression Design. Ten slotte wordt er nog een lek van gemiddelde ernst gedicht in de Windows-component DirectWrite.

Het lek in Internet Explorer dat tijdens de Pwn2Own hackerwedstrijd werd ontdekt is nog niet gerepareerd.

De maandelijkse patches zijn via Automatische Updates of Windows Update beschikbaar voor Windows XP, Vista en 7. Ook gaat - zoals elke maand - een nieuwe uitgave van Microsofts 'Windows-programma voor het verwijderen van schadelijke software' uw computer eenmalig controleren op enkele van de ergste bedreigingen.

Lees meer informatie over de pleisters bij Microsoft

Deel dit artikel: 

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
span_e