Windows 10 Technical Preview for Phones is gratis uit te proberen

Windows Phone gebruikers die benieuwd zijn naar Windows 10 for Phones kunnen vanaf gisteravond de nieuwe versie gaan uitproberen. Windows 10, dat gepland staat voor het najaar, moet één besturingssysteem worden voor computer, tablet en telefoon. Windows 10 Technical Preview for Phones is een proefversie die door gevorderden is uit te testen als ze een Nokia Lumia 630, 635, 636, 638, 730 of 830 hebben. Andere Windows Phones kunnen nog niet upgraden. Dit zal bij latere preview builds wel mogelijk zijn.

Het is niet aan te raden om Windows 10 Technical Preview for Phones uit te proberen op je primaire telefoon. Er zitten diverse bugs in en veel functionaliteit mist nog (lees hier alle waarschuwingen van Microsoft). Maar als je een gevorderde gebruiker of ontwikkelaar bent dan kun je Windows 10 for Phones gaan testen.

1. Je hebt zoals gezegd een Nokia Lumia 630, 635, 636, 638, 730 of 830 nodig, anders werkt het niet!

2. Je moet je met je Microsoft-account aanmelden als Windows Insider en je telefoon registreren om toegang te krijgen tot de preview builds.

3. Ga met Internet Explorer op je Windows Phone de Windows Insider app downloaden of zoek en download de app in de Windows Store op je telefoon.

4. Open de Windows Insider app op je telefoon en kies voor Get preview builds (alleen als je zeker weet dat je proefversies van Windows, die fouten bevatten, wilt gebruiken!). Hierna word je telefoon voorbereid op het ontvangen van Windows 10 Technical Preview builds.

5. Volg de instructies van de app. Je telefoon moet eerst alles voorbereiden en herstarten voordat begonnen wordt aan de upgrade naar Windows 10. Het hele proces duurde bij ons meer dan een uur en wij moesten ook nog een keer handmatig controleren op updates voor Windows Phone onder Instellingen | Telefoonupdates. Hier kun je ook zien hoe de voortgang is. De telefoon startte bij ons meerdere keren opnieuw op en was vrij lang bezig, maar toen hadden we Windows 10 for Phones!

Windows 10 krijgt hetzelfde fundament voor pc, laptop, tablet en telefoon. Apps moeten dus ook uitwisselbaar zijn voor de diverse apparaten. Dit moet Windows Phone een enorme boost geven als allerlei Windows-desktop apps ook voor de telefoon beschikbaar komen.

Vernieuwingen in de Windows 10 Technical Preview for Phones zitten vooral onder de motorkap, maar zichtbaar zijn al het uitgebreidere actiecentrum, met drie rijen aan acties, interactieve notificaties, de vernieuwde en overzichtelijkere instellingen, een verbeterde Foto's app en meer.


Uitgebreid actiecentrum (klik voor groter)


Duidelijkere instellingen (klik voor groter)


Ja, het is echt Windows 10 Technical Preview for Phones (klik voor groter)

Deel dit artikel: 

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
noorw_gen