Gratis bellen met Whatsapp nu ook voor iPhone (plus makkelijker delen via Whatsapp)

Nadat drie weken geleden Whatsapp-bellen voor Android-gebruikers geïntroduceerd was, kunnen nu ook bezitters van een iPhone telefoneren met de populaire chat-app. Alle Whatsapp-gebruikers met Android en iOS kunnen nu bellen naar elkaar (mits ze de laatste versie van Whatsapp hebben). Als je op wifi zit, betekent dit dus gratis telefoneren naar andere Whatsappers.

Behalve deze Voice over IP (VoIP) functionaliteit maakt Whatsapp voor iPhone nu eindelijk ook gebruik van de share extension van iOS 8. Dit betekent dat je vanuit andere apps direct foto's of andere bestanden kunt delen via Whatsapp. Dus niet eerst meer Whatsapp openen, de foto opzoeken en dan delen, maar direct vanuit de foto-app delen! Het werd tijd dat het iOS-gebruikers ook wat makkelijker werd gemaakt (Android-gebruikers konden dit altijd al). Mogelijk moet je WhatsApp nog wel aanzetten bij de deel-opties van iOS. Dit kun je doen door een foto te delen, Volgende te klikken en dan WhatsApp te kiezen en in te schakelen onder Meer (zet schuifje op groen).

Ten slotte kun je als iPhone-bezitter vanaf nu de blauwe vinkjes (leesbevestigingen) van Whatsapp uitzetten als je ze irritant vindt en is in chats een camera-knop toegevoegd zodat je snel foto's kunt maken of opzoeken.

Deel dit artikel: 

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
ijsla_d