Wachten op Android 7: hoe lang duurt het voordat telefoons van verschillende fabrikanten de upgrade naar Nougat krijgen?

Heb je een iPhone dan krijg je gelijk de laatste updates voor iOS binnen. Dat is het voordeel van een fabrikant die de hardware én de software maakt. Bij Android ligt dat anders. Daar kun je vaak maanden wachten totdat je een upgrade naar de nieuwste versie krijgt. Computerworld maakte een overzichtje van de wachttijden op Android 7 Nougat.

Google maakt het besturingssysteem, maar Samsung, HTC, Huawei, LG, Lenovo enzovoort maken de telefoons (en Google de Pixel smartphones zelf tegenwoordig). En daardoor kun je vaak lang wachten totdat jouw telefoon de upgrade naar de laatste Android-versie krijgt - als die überhaupt al komt. Telefoon-fabrikanten moeten namelijk testen of de laatste Android-upgrade werkt met hun hardware en hun schil over Android (Touchwiz van Samsung of Sense van HTC bijvoorbeeld) ook weer aanpassen.

Dit alles zorgt voor vertragingen, waardoor het vaak maanden duurt voordat je de nieuwste Android-versie krijgt. Computerworld zette op een rijtje voor enkele grote smartphone-fabrikanten hoe lang het duurde voordat hun huidige vlaggenschip model en hun vorige topmodel de upgrade naar Android 7 Nougat kregen, dat op 22 augustus 2016 uitkwam. Een half jaar geleden dus.

Hieronder de tabel met resultaten: hoe lang duurde het voordat de huidige en vorige vlaggenschip-telefoons (in de Verenigde Staten) de upgrade naar Android 7 kregen?

Fabrikant/telefoon Hoe lang wachten op Android 7
Samsung  
Samsung Galaxy S7/Galaxy S7 Edge 179 dagen
Samsung Galaxy S6/Galaxy Note 5 Nog niet
   
LG  
LG G5 91 dagen
LG G4 Nog niet
   
Motorola/Lenovo  
Moto Z 88 dagen
Moto X Nog niet
   
HTC  
HTC 10 95 dagen
HTC One M9 105 dagen
   
OnePlus  
OnePlus 3T 131 dagen
OnePlus 3 131 dagen

De recentste vlaggenschip modellen kregen op zijn snelst na drie maanden de upgrade naar Android 7. Dit gold voor LG, HTC en Motorola. Bij OnePlus duurde het vier maanden en bij Samsung zelfs een half jaar. De upgrade naar Android 7 voor Samsung Galaxy S7 is trouwens vandaag begonnen in Nederland en België.

Bij toptelefoons van een jaar terug was de situatie nog slechter: HTC en OnePlus stelden Android 7 na drie tot vier maanden beschikbaar, maar bij de Samsung, LG en Motorola/Lenovo is het nog altijd wachten op de upgrade voor de oudere vlaggenschepen. En voor minder dure modellen is het vaak maar de vraag of die sowieso ooit de upgrade naar Android 7 krijgen.

AndroidPlanet geeft een overzicht van wanneer (en of) diverse smartphones de upgrade naar Android 7 in Nederland krijgen

In de reacties horen we graag of jouw telefoon de upgrade naar Android 7 al heeft, nog krijgt, of helemaal niet krijgt!

Reacties

even afwachten wat Nokia gaat doen met de Nokia 6.Het ziet er veelbelovend uit.

Is er ook een update voor https://smartwatchkopen.n... ?

Als je je telefoon root en er de voor jouw telefoon stockandroid opzet, heb je altijd de nieuwste versie van android. Ik draai op mn LG E975G daardoor al Android 7.1.1 (omnirom)

Vraag me dan ook af waarom er nog mensen zijn die dan toch weer een Adroid bestuurde telefoon gaan kopen. Ben zelf erg tevreden over de Windows Phone die regelmatig updates krijgt, maar waarvoor ook al de upgrade naar Windows Phone 10 klaar staat. Ik zou het onderhand wel weten en dus kiezen voor of een iPhone of een Windows Phone. Je hebt de Europese Unie of wat dan ook niet nodig, de consument zelf is denk ik indrukwekkender. Het is immers de consument die de macht heeft om geen op Android gebaseerde smartphones of tablets meer te kopen.

iPhones zijn van hogere kwaliteit en besturingssysteem is vele malen beter. Iemand een keer geprobeerd te helpen met Samsung te updaten naar een recentere versie van Android en dat duurde eeuwig. Update eindelijk gedownload is er niet genoeg ruimte (diegene had ruim 2 gb aan ruimte) Dus update niet mogelijk. Een iPhone is in minder dan een kwartier geupdate. Windows phone heb ik nooit in handen gehad dus daar kan ik niet over oordelen.

Mijn Huawei G610-U20 draait nog steeds op Android 4.2.1.
Mag ook wel eens nodig een nieuw update krijgen..........

afbeelding van redactie

Die zal wel nooit meer komen...

Vanmiddag de update naar Nougat Android 7.0 op mijn Galaxy S7 gedownload en geinstalleerd. Even wennen aan de nieuwe layout maar ik vind het een aanzienlijke verbetering.

Geen wonder dat steeds meer mensen overstappen op iPhone.

De fabrikanten wachten expres heel lang met het updaten tot jouw telefoon een heleboel apps niet meer kan draaien zodat je wel een nieuwe smartfhone moet kopen. Het draai dus alleen maar om de centen.

De smartphonefabrikanten moeten door de Europese Unie -doen ze ook eens iets nuttigs- worden gedwongen updates tijdig beschikbaar te stellen. Ook voor hun oudere modellen.
Het is alleen maar verkopen, winst maken en service ho maar.

Bijna drie jaar geleden een Samsung Galaxy gekocht omdat ik dacht dat je met Samsung wel jaren goed zou zitten, een dikke tegenvaller.

Nooit een upgrade gekregen naar een nieuwere versie en nu is zelf de accu al versleten.
Kan gebeuren, maar nergens zijn er nog originele accu's te vinden voor dit model.
Wel op louche sites en sites die uiteindelijk iets anders leveren dan wat ik gevraagd had.

Met andere woorden, ik kan dus weer eens uitkijken naar een andere smartphone, maar het zal zeker geen Samsung meer zijn en zeker geen toestel dat honderden euro's kost.
Dat is weggesmeten geld, trouwens... dat geef ik er toch nooit aan uit.

Al gekeken op
https://www.gsmbatterij.n...
Alle originele Samsung batterijen.
Heb ik de mijne ook gekocht, is een betrouwbare site.

Ha, die had ik ook al gevonden maar op Tweakers.net was er een review over deze site en daar waren de kritieken niet bepaald lovend over deze site.
https://tweakers.net/shop...
Maar blijkbaar ben jij wel een tevreden klant.

En wanneer krijgen de Samsung tablets, zoals de galaxy tab A (2016)de update?

'Galaxy Tab A (zonder en met S Pen), bevestigd, uitrol vanaf de zomer'
BRON;
https://www.galaxyclub.nl...

Mijn Sony Xperia X heeft Android versie 7

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
grie_enland