Populairste zoekopdrachten in 2013 (wat zijn we lui) en trends in technologie

Gisteren heeft Google de lijstjes bekendgemaakt van de populairste zoekopdrachten in 2013. In Nederland zochten we het meest naar de volgende woorden.

Top tien zoektermen Google in Nederland in 2013

1 Facebook
2 Marktplaats
3 YouTube
4 Hotmail
5 Google
6 Buienradar
7 Telegraaf
8 ING
9 Nu.nl
10 Rabobank

Wat natuurlijk gelijk opvalt is dat dit meer een lijstje is van de populairste websites. Ofwel: we zijn te lui om een volledig adres van een website in te typen in de adresbalk en doen het dan maar via Google.

Heel apart is het dat mensen zoeken op Nu.nl, terwijl als ze dit direct intypen in de adresbalk ze gelijk naar de gewenste website gaan in plaats van dat ze eerst via Google gaan.

Ook zoeken met Google naar het trefwoord Google gaat ons de pet te boven... (Als je zo snel mogelijk via de zoekbalk in je browser naar Google wilt gaan dan volstaat een simpel Enter of klikken op het vergrootglas ook).

Interessanter is het volgende lijstje met de top tien van snelst stijgende zoektermen in Nederland in de categorie Technologie. Dit geeft dus de trends in de technologie over het afgelopen jaar aan, nieuwe producten die snel populair werden.

Snelste stijgers zoektermen in categorie technologie bij Google in 2013 (trends)

1 Outlook
2 Netflix
3 iOS 7
4 iPhone 5S/5C
5 Samsung Galaxy S4
6 Huawei
7 Path
8 Windows 8.1
9 Tinder
10 Bitcoin

De nieuwe telefoons die we het interessantst vonden om naar te zoeken in 2013 waren dus de iPhone 5S en 5C en de Samsung Galaxy S4, niet toevallig ook de meest verkochte smartphones. Maar ook het Chinese telefoonmerk Huawei, dat in 2013 voet aan wal zette in Nederland, kreeg onze belangstelling (waarschijnlijk vanwege de lage prijs).

Verder is de introductie in augustus van streamingdienst Netflix, die een maand gratis kijken aanbiedt, niet onopgemerkt gebleven. Ook naar informatie over de in 2013 uitgebrachte besturingssystemen Windows 8.1 en iOS 7 voor iPhone en iPad werd veel gezocht.

De digitale valuta Bitcoin kwam op in 2013 en de nieuwe dating app Tinder en sociale netwerk app Path werden afgelopen jaar vaak ingetypt bij Google.

Ten slotte bewaren we de nummer een voor het laatst: Outlook. Microsoft opende in februari dit jaar de deuren van zijn nieuwe webmaildienst Outlook.com (dat de opvolger van Hotmail is). Volgend jaar zal dus waarschijnlijk Outlook zijn opwachting maken in de algemene top tien van populaire zoektermen en misschien wel Hotmail voorbijstreven. Want te lui om adresssen van websites in te typen zullen we blijven...

Deel dit artikel: 

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
denemark_n