Hoe kan ik Windows 11 downgraden naar Windows 10?

Als je bent geüpgraded van Windows 10 naar Windows 11 en je bent toch niet tevreden, dan kun je de eerste tien dagen downgraden naar Windows 10. Je zet Windows 11 dan weer terug naar Windows 10.

Windows 11 downgraden/terugzetten naar Windows 10

1. Ga in Windows 11 naar Instellingen | Systeem | Systeemherstel en klik op Downgraden:

Klik Volgende:

Klik Nee, bedankt bij Controleren op updates (want je wilt gewoon terug naar Windows 10):

Klik Volgende:

Klik weer Volgende:

Klik op Downgraden naar Windows 10:

Nu wordt Windows 11 teruggezet naar Windows 10. Dit proces kan even duren.

Na tien dagen: geheel verse installatie

Als de Downgrade-optie (zoals hierboven uitgelegd) in Instellingen grijs is en niet aanklikbaar dan ben je te laat en zul je Windows 10 helemaal opnieuw moeten installeren. Je gegevens zul je dan verliezen. Maak dan dus een backup van al je gegevens en instellingen. Die zul je daarna handmatig moeten terugzetten. Of blijf toch bij Windows 11.

Reacties

In Windows 11 werkt de browser zeer traaf en met sprongen. dit is erg storend en werkt vertragend.
Dit komt voor in Edge en Google en had geen last in de Windows 10 versie. hoe kan ik de versie Windows 10 terugzetten zonder schade aan te richten. Of maken jullie Edge volledig compatibel met versie 11.

Ik heb sinds de overgang naar 11 veel problemen met mijn verbindingen. LAN werkt niet meer, mijn wifi printer bereik ik niet meer. Totaal niet relaxt dus

Windows 11 wordt net als Vista. Hoge hardware eisen, niet werkende programma's en zeer massief. Met de vergrote regelafstand en de kleine menu's die dan weer extra vergroot moeten worden, wordt het een en al klikken en scrollen. Duidelijk een verslechtering.
Win11 is inmiddels groter dan 5GB en past niet meer op een gewone DVD.

Heb gisteren een nieuwe pc gekocht. Er staat windows 11 op. Verschillende dingen werken niet: de bovenstaande knopjes van het toetsenbord (werken wel maar doen niet het juiste) en het licht van mijn toetsenbord werkt ook niet, wanneer ik tekst wil deleten of enkele spaties achtereen wil zetten moet ik het knopje telkens opnieuw induwen. Het werkt niet als ik het langer induw. Erg jammer dit, ik kan ook niet downgraden.

nou mooi bagger die windows 11. je oculus vr software met name airlink werkt niet meer. en ze doen er niets aan.

Als je windows 'schoon' installeert en dus niet de upgrade-functie gebruikt, is de downgrade-functie er niet! Geen probleem. Windows 11 bevalt me prima, de eerste schoonheidsfoutjes zijn al verholpen en a.s. dinsdag is het al weer patchday. Het probleem met AMD-CPU's wordt ook deze maand nog verholpen, maar ik ervaar geen hinder daarvan. Wel een enkele keer een 'freeze' gehad (beeld 'bevroren' geen enkele actie dan met resetknop PC opnieuw opstarten mogelijk).

afbeelding van redactie

Klopt, hebben we ter verduidelijking nog aan de tekst toegevoegd.

Ik heb windows 11 geinstalleerd maar wist later niet hoe snel ik weer Windows 10 moest installeren.
Wat vinden jullie van Windows 11?
Is Linux dan niet beter?

Wat beviel er niet aan Windows 11 dan? Zag het er anders uit en vond je het gewijzigde menu niet makkelijk..... Beetje geduld en je ervaart dat anders.

Je hebt wel overkapicitijd.
Met Linux

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
sp_nje