Nu kun je ook verbergen dat je online bent in WhatsApp

Je kunt in WhatsApp al heel lang je Laatst gezien-tijd en blauwe 'gelezen' vinkjes verborgen houden. Zo kunnen anderen niet zien hoe laat je voor het laatst online was ('Oh, zo laat nog...') en of je hun berichten gelezen hebt.

Tot voor kort was het niet mogelijk om te verbergen dat je online was. Dus als je WhatsApp open had konden anderen wel zien dat je op dat moment online was. Maar ook dat kun je nu uitschakelen. De functie was van de zomer al aangekondigd, maar is klaarblijkelijk nu pas grootschalig geactiveerd in Nederland.

Voor de perfecte privacy in WhatsApp, zodat je zelf kunt bepalen wanneer je berichtjes beantwoordt zonder dat anderen gaan zeuren dat je hun berichten gelezen hebt of recentelijk online was.

Verberg dat je online bent in WhatsApp

iPhone en Android
1. Ga naar Instellingen | Account | Privacy
(Op Android klik je eerst op de drie puntjes bovenaan)

2. Ga naar Laatst gezien en online

3. Zet onder Wie kan mijn meldingen laatst gezien zien een vinkje bij Niemand en zet vervolgens onder Wie kan zien dat ik online ben een vinkje bij Zelfde als laatst gezien (dus ook niemand)

Deze twee opties zijn dus verbonden met elkaar. Als je niet wilt dat anderen kunnen zien dat je online bent op dat moment dan kunnen anderen ook niet de laatste keer dat je online was zien (Laatst gezien).

Bovendien kun je van anderen ook niet zien dat ze online zijn als je het bij jezelf uitschakelt. Maar je hebt zo wel meer privacy en je kunt zelf bepalen wanneer je appjes beantwoordt zonder je schuldig te voelen of commentaar te krijgen van anderen dat je wel online was.

Als je in een chat aan het typen bent dan kunnen anderen dit nog wel zien.

Bron: 

Reacties

Bedankt voor de tip! NB: wanneer je berichtjes beantwoord: beantwoordt...

afbeelding van redactie

Check!

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
ivoor_ust