Nieuw in WhatsApp: vergrendel chat, pin bericht vast en meer

WhatsApp heeft de afgelopen tijd weer een paar nieuwe functies uitgerold. Wij bespreken ze.
 

1. Berichten vastpinnen

Je kunt nu berichten vastpinnen bovenaan een chat (in een grijs balkje). Houd je vinger op een bericht totdat het menuutje verschijnt, kies (eventueel eerst Meer..) Zet vast. Je bericht krijgt nu een pin en wordt bovenaan de chat in een grijs balkje weergegeven.

Handig om bijvoorbeeld een adres vast te zetten of als je iets moet onthouden. Je kunt berichten voor 24 uur, 7 dagen of 30 dagen vastzetten. En je kunt berichten altijd weer losmaken door je vinger op het bericht te houden en in het menu Maak los te kiezen.

2. Chats vergrendelen (verbergen)

Mocht je chats met bepaalde personen willen verbergen op je beginscherm met chats in WhatsApp dan kun je een chat vergrendelen. Klik op de naam/foto van de persoon bovenaan de chat en zet de schakelaar van Vergrendel chat aan. Je moet dan met gezichtsherkenning of vingerafdruk de chat ontgrendelen.

Je kunt de chat met die persoon daarna terugvinden door in de lijst met chats langzaam naar beneden te vegen of door in het zoekvenster te zoeken naar die chat! Je kunt de schakelaar ook weer uitzetten als je het toch onhandig vindt.


Dit zegt WhatsApp over vergendelde chats:
We denken dat deze functie goed is voor mensen die hun telefoon soms moeten delen met een familielid of voor de momenten dat iemand anders je telefoon vasthoudt precies op het moment dat er een extra speciale chat binnenkomt. Je kunt een chat vergrendelen door op de naam van een één-op-één- of groepschat te tikken en de vergrendelingsoptie te selecteren. Als je deze chats wilt weergeven, trek je langzaam je Postvak IN omlaag en voer je het wachtwoord van je telefoon of je biometrische gegevens in.

Een geheime code als extra bescherming voor chatvergrendeling wordt ook nog uitgerold. Voor de zeer paranoïde appers...

3. Eenmalige spraakberichten zenden

Je kunt foto's en video's al versturen via WhatsApp zodat ze na één keer bekijken verdwijnen. Nu kun je ook spraakberichten inspreken en verzenden die na één keer beluisteren verdwijnen.


Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
duitsla_d