Tip: Peilingen maken in WhatsApp

WhatsApp heeft er een grappige en handige functie bij te krijgen: je kunt nu peilingen maken. Vooral in groepsapps kan dat van pas komen. Je kunt een vraag stellen en meerdere antwoord-opties geven. Om een datum te prikken, te bepalen waar je uit eten gaat met vrienden, op welke dag je sinterklaas viert of gewoon om te vragen wat iedereen vindt van iets kan dit goed van pas komen.

Peilingen maken

We laten zien hoe je peilingen kan maken in WhatsApp. De voorbeeldafbeeldingen zijn uit iOS maar op Android werkt het vergelijkbaar.

Je maakt een peiling door op het + teken (iOS) of paperclip-teken (Android) te tikken naast of in het vakje waar je berichtjes typt.

iPhone:

Android-telefoon:

Kies voor de onderste optie Peiling:

Daarna kun je een vraag en antwoordopties voor de peiling maken. Je kunt ook emoji's toevoegen. Als je klaar bent klik je Verstuur.

Daarna verschijnt je peiling in de chatgroep en kunnen anderen een antwoord kiezen. Je kunt zien wat iedereen gekozen heeft.


Je maakt een peiling door op het +-teken te klikken

De mogelijkheid om peilingen te maken is aangezet voor de nieuwste versies van WhatsApp. Wellicht moet je eerst WhatsApp updaten in Android of iOS.

Reacties

Hoi ik wil een peiling maken voor een groep waarbij ik iedereen meerdere dagen als optie kan aangeven. De peiling op m’n iPhone laat ons maar één optie kiezen. Hoe krijg ik dit voor elkaar?

Hallo, ik heb een Iphone SE 2022 maar heb de optie "peiling" niet in mijn what's app staan. Mijn dochter met dezelfde type telefoon heeft het wel. Moet ik iets aanzetten?

Misschien heeft jouw dochter de nieuwste versie van de WhatsApp app en jij niet. Heb je geprobeerd om te kijken of er een update is de WhatsApp app op jouw telefoon?

In de Android versie zie ik links naast de tekst “bericht” geen plus staan.
Daar staat bij mij een smlley.

afbeelding van redactie

Onder Android klik je op het paperclip-teken en kies je dan voor Peiling (is toegevoegd aan de tekst)

Gevonden, werkt! Bedankt!

Tsjoh, het gaat steeds meer op Telegram lijken.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
griekenla_d