Waar kun je veilig schaatsen op natuurijs? Handige kaarten

- Oorspronkelijk artikel uit februari 2018 bijgewerkt op 12 februari 2021 -

Het vriest behoorlijk. Dus is de vraag: kun je al schaatsen op natuurijs? Een Elfstedentocht zal er wel niet komen deze winter, maar op ondergelopen veldjes, slootjes, vaarten en meertjes in de buurt kun je misschien schaatsen de komende dagen. Maar het moet natuurlijk wel veilig zijn. Handige websites die meer informatie geven over de kwaliteit van het natuurijs bij jou in de omgeving zijn de volgende.

Ekkel Schaatskaart

Erik Ekkel is een schaatsliefhebber die sinds 2008 - met behulp van mensen door het hele land - bijhoudt waar je op natuurijs kunt schaatsen en waar niet. Zijn ijskaart is onmisbaar. Rode punten op de kaart zijn onveilig en groene punten zouden betrouwbaar moeten zijn (maar let altijd zelf goed op!!!) volgens meldingen van schaatsers.

Schaatsen.nl (KNSB)

Schaatsen.nl is een website van de KNSB die informatie biedt over officiële KNSB skate- en natuurijstoertochten, kunst- en natuurijsbanen en veiligheid. Niet speciaal voor natuurijs, maar natuurijsbanen en schaatsverenigingen worden wel vermeld.

Als jij nog tips hebt over websites en apps over schaatsen op natuurijs en veiligheid dan horen we dat graag in de reacties hieronder!

Blijf zelf goed nadenken en opletten natuurlijk, want schaatsen op onbetrouwbaar ijs is levensgevaarlijk! Het is aan te raden om officiële ijsbanen te kiezen of op ondergelopen weilanden of veldjes te schaatsen.

Deel dit artikel: 

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
du_tsland