Vanaf nu kun je WhatsApp zonder telefoon op je pc gebruiken (bèta)

Een langverwachte functie van WhatsApp wordt eindelijk getest. WhatsApp heeft de bèta-functie om WhatsApp te gebruiken op meerdere apparaten zonder dat je telefoon verbonden is uitgerold voor iedereen. Tot nu kon je de WhatsApp desktop app (voor Windows en Mac) of WhatsApp Web gebruiken op je computer maar dan moest je telefoon ernaast liggen en verbonden zijn met internet.

Vanaf nu kun je een computer of laptop (iPad en Android tablet apps volgen later nog, voor nu kun je WhatsApp Web gebruiken) koppelen met je telefoon - dat moet je nog wel één keer doen - en daarna kun je zonder verbonden telefoon gewoon appen vanaf je Windows-pc of Mac. Dat typt wat makkelijker en je hoeft er niet om te denken dat je telefoon aanstaat of in de buurt is.

Voor de duidelijkheid: je moet een WhatsApp-account nog wel registreren met een telefoon, je kunt niet met je computer een account registreren. En je moet je computer nog wel eenmalig koppelen met je telefoon. Dus appen zonder dat je een smartphone hebt gaat helaas nog niet lukken.

De berichten in WhatsApp worden steeds automatisch bijgewerkt zodat je smartphone (iPhone of Android) en je computer dezelfde berichten bevatten. Ook blijft de end-to-end-encryptie gewoon intact als je de desktop-versie van WhatsApp gebruikt.

Wij laten je zien hoe je dit kunt instellen. Let op! Deze functie zit nog wel in de testfase dus er kunnen foutjes optreden (maar we zijn ze nog niet tegengekomen).

Hoe kun je WhatsApp op je pc gebruiken zonder telefoon

1 Download en installeer WhatsApp desktop (Windows of Mac) op je pc of laptop en op WhatsApp op je computer

2a Ga op je iPhone naar Instellingen | Gekoppelde apparaten en klik eerst op Bèta voor meerdere apparaten om deel te nemen aan de proef. Het is belangrijk dat je dat eerst doet want anders kun je niet zonder telefoon appen op je pc!

2b Ga op je Android telefoon naar driepuntjes-menu | Gekoppelde apparaten en klik bij Nieuwe verbeteringen proberen op OK en vervolgens klik je op Bèta voor meerdere apparaten en Deelnemen aan bèta.

3 Klik pas als je stap 2. hebt gedaan op Koppel een apparaat en volg de instructies: scan met je telefoon, die moet je nog even gebruiken, de QR code die op je pc verschijnt in WhatsApp

Nu is WhatsApp op je pc gekoppeld aan je WhatsApp account op je smartphone en kun je zonder telefoon ook gewoon appen met je computer!

Voorlopig werkt dit gebruik van WhatsApp op meerdere apparaten (vier maximaal) alleen met een smartphone en pc of laptop. Met meerdere telefoons werkt niet en ondersteuning voor iPad en Android tablet wordt later toegevoegd door middel van apps (je kunt al wel WhatsApp Web in je browser gebruiken op tablets).

Je hebt minimaal versie 2.21.180.14 van WhatsApp voor iOS nodig en versie 2.21.18.17 voor Android om deel te kunnen nemen aan de bèta voor meerdere apparaten. Je kunt natuurlijk ook nog een paar weken of maanden wachten totdat de functie beter getest voor iedereen beschikbaar komt (zonder dat je aan de test hoeft mee te doen).

Reacties

Hallo,
Bedankt voor de info.
Hoe lang kan je whatsapp op je pc gebruiken zonder dat je telefoon actief is.
Ik steek vaak mijn simkaart voor enkele weken in een oud nokia toestel.

Dankjewel

Als je de WhatsApp moet bijwerken op de pc. Moet je dan weer je qr-code opnieuw scannen. Mijn telefoon ligt bij de reparateur en hij geeft dat nu aan.
Ik weet nog niet wanneer die klaar is, maar anders moet ik hiermee wachten.

niet leuk

Verzendlijsten werken niet in de Beta versie. Ik probeer weer terug te gaan naar originele versie, maar ik krijg de optie niet meer..... Opnieuw geinstalleerd, maar hij update automatisch naar Beta en ik kan de originele versie niet meer terugzetten...

Er verschijnt geen QR code op mijn pc scherm.

Ik heb op mijn telefoon niet toegestaan om mijn contacten te delen in de WA Business app. Op mijn telefoon zie ik de contacten niet wanneer ik een nieuwe chat wil beginnen. Bij de app op de PC zie ik de contacten wel, is hier een oplossing voor?

Chatapps als Singal en Telegram hebben de mogelijkheid om op je pc/laptop bij het opstarten een wachtwoord op te geven. Altijd prettig wanneer meerdere mensen gebruik maken van dezelfde machine. Wat me blijft verbazen is dat Whattsapp deze mogelijkheid nog steeds niet heeft. Eigenlijk is dat ook een privacy-aspect ...

Werkt prima. Alleen synchroniseert de laptop en mobiel nog niet mbt verwijderde berichten. Deze blijven staan op een ander apparaat. Hopelijk wordt dat nog aangepast, zoals beschreven.

werkt als het werkt heel goed maar vraagt nog regelmatig om de telefoon kan geen verbinding maken met de telefoon moet dus de telefoon er wel bijhouden om opnieuw in te loggen.

afbeelding van redactie

Heb je wel eerst aangeklikt dat je deelneemt aan de bèta voor meerdere apparaten, zoals hierboven beschreven? Want anders heb je nog wel je telefoon in de buurt nodig.

ik heb de nieuwe Beta versie van Whatsapp je kunt nu op je pc whatsapp gebruiken zonder contact met je telefoon te hebben maar als je op de telefoon een bericht weg gooit in whatsapp blijft het op de pc in whatsapp staan. Gooi je een bericht weg in whatsapp op de pc blijft het op je telefoon staan

omdat ik in het buitenland woon , gebruik ik whats app heel veel dit is zeker een vootuitgang voor mij , en het typt inderdaad veel makkelijker .

Ga op je telefoon naar Instellingen | Gekoppelde apparaten
Ik heb geen mobiele telefoon dus ik heb er niks aan.

afbeelding van redactie

Dat klopt, je hebt nog wel een telefoon nodig om een WhatsApp account te maken en te koppelen met je pc. Is toegevoegd aan de tekst.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
w_t-rusland