Hoe kun je de 'nieuws- en weerbalk' uitschakelen of aanpassen in Windows?

In Windows 10 versie 21H1 - en ook in Windows 10 2004 en 20H2 - is in mei 2021 een nieuws- en weerbalk toegevoegd met de naam 'Nieuws en interesses'. Deze 'widget' met het laatste nieuws, sport en weer uit verschillende bronnen kun je vinden op de taakbalk naast het systeemvak:

Best handig om een weerbericht icoon en het laatste nieuws binnen handbereik te hebben, maar als je geen behoefte hebt aan deze Nieuws en interesses balk dan kun je deze natuurlijk uitschakelen.

Nieuws en interesses (weer) balk verwijderen in Windows 10

Je kunt de nieuws- en weerbalk als volgt verbergen:
1. Rechtsklik op de taakbalk of nieuws- en weerbalk
2. Kies Nieuws en interesses | Uitschakelen

Nu is de nieuws- en weerbalk widget verborgen op je bureaublad.

Nieuws en interesses aanpassen

Mocht de Nieuws en interesses functie je wel bevallen dan kun je de getoonde informatiekaarten aanpassen door te klikken op de drie puntjes rechtbovenaan elke kaart met nieuws, weer, sport, verkeer of aandelen. Daar kun je losse 'kaarten' uitschakelen.

Ook kun je rechtsboven klikken op Interesses beheren en dan aangeven welke onderwerpen en nieuws je interessant vindt en graag wilt zien in de nieuws- en weerbalk.

Reacties

Wat een troep als het niet mijn zakelijke laptop was had ik Linux geïnstalleerd.

De Whizzkids die dit soort functies testen zullen het geweldig vinden. Maar mijn ervaring is dat het grootste deel van de gebruikers dit soort functies helemaal niet wil. Microsoft beseft niet hoeveel ergernis hiermee wordt veroorzaakt. Ook ik overweeg de overstap naar Linux om verlost te zijn van dit soort onzinfuncties

Ik ga er steeds vaker aan denken om Linux te gaan draaien. Jammer voor die paar programma's die dan echt niet met een emulator te gebruiken zijn. Maar dan ben je van deze flauwekul af. Een icoontje met het weer en de buitentemperatuur, prima. Maar die nieuwspropaganda en die reclame op een OS waar ik voor heb betaald? Opzouten!

Ik heb hier NIET voor gekozen en wil dit ook niet maar het wordt door mijn strot geduwd! Dit is gewoon MICROSOFT RECLAME...

Ik wordt helemaal geschift van die updates. Elke keer moet ik weer aan de slag na een update. Oke BEST als een update een beveiligingsupdate is... Maar dit is gewoon idioot.

Het is alsof ik een Volvo koop en na een update mijn dashboard er opeens uit ziet als een Peugeot.. BLIJF VAN MIJN COMPUTER AF!!!

Klopt, Huawei heeft daar ook een handje van. Die kut- telefoon toen maar tegen het beton gesmeten, want je kon niet terug, en kreeg van te voren ook niet te horen dat ze alles hadden veranderd. Die kutcomputer met windows 10 gaat ook zo als windows zo doorgaat.

NOU DAT WEER ?!
Ik wil mijn Windows zo basic krijgen zoals het bij XP mogelijk was !!!
Het is een gevecht tegen Microsoft google en overdosis opgedrongen commercials (op tv ook trouwens)
Constant dingen uitschakelen, net als cookies, en als je het vergeet stem je er ongemerkt mee in.

Hoe moet je het in die lijst krijgen?

hoe kun je nu iets hebben dat pas gisteren kon gedownload worden op de officiële pagina van microsoft , je kon het niet binnenkrijgen voor gisteren , tenzij je het van een bedenkelijke website haalt. Je kan het hier ook pas vandaag downloaden. Degene die zulks vroeger gaan binnenhalen via derden moeten maar eens kijken naar de verschillen tussen de echte versie en de kopij. Vroeger binnenhalen is vragen om malware.

afbeelding van redactie

De nieuws- en weerbalk is voor sommige gebruikers al eerder geïntroduceerd in Windows 10 versie 2004 en 20H2, die de balk ook krijgen. Dus dat kan wel via een legitieme versie.

Gelukkig kan je deze onzin uit schakelen..ik wil geen msn nieuws en het weer krijgen we elke dag wel op een andere manier voorgeschoteld

heb hem al twee keer gehad maar bij afsluiten en daarna opstarten is hij weer verdwenen

Ik heb hem al een week of 2 geleden zomaar gekregen. Het weer gedeelte vind ik wel interessant, helaas is het uitschakelen van alle nieuwsitems mij niet gelukt.
Dus maar verborgen.

Als je "openen bij aanwijzen" uitzet, als je dan met je muis eroverheen gaat laat hij niet het nieuws zien zonder dat je erop klikt, als deze optie er niet was had ik het helemaal uitgezet. Alleen vind ik dat weer toevoeging wel een leuk ding.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
h_ngarije