Hoe verminder je het batterijgebruik van je iPhone?

Op je iPhone zitten in de Instellingen uitgebreide mogelijkheden om je batterijverbruik te bekijken en te beheren. Je hebt dus géén batterij-app van derden nodig!

iOS batterijbeheer

Ga naar Instellingen | Batterij (scroll daarvoor een eindje naar beneden) en je krijgt uitgebreide info en beheermogelijkheden. Wij laten zien wat je ermee kunt.

iosbatterij

1. Is de schakelaar om het batterijpercentage weer te geven in balk bovenaan (de 49% op het plaatje). Dit kun je dus ook uit laten staan.

2. Hiermee kun je de energiebesparingsmodus aanzetten waardoor achtergrondprocessen van apps beperkt worden (je mail wordt minder vaak automatisch opgehaald bijvoorbeeld). Als je batterij op 20% is krijg je altijd een melding te zien waarop je de energiebesparingsmodus kunt aanzetten. Maar je kunt dus ook al eerder deze zuinige modus aanzetten - als je bijvoorbeeld een lange dag zonder oplaadmogelijkheden voor de boeg hebt.

3. Batterijconditie geeft aan hoever je batterij nog opgeladen kan worden. Als je iPhone vrij nieuw is zal je batterijconditie boven de 90% zitten. Hoe ouder de accu hoe meer deze 'slijt' en hoe minder lang je er mee toe zal kunnen: de capaciteit wordt simpelweg kleiner. Alle batterijen en accu's hebben hier last van.

Als je batterijconditie onder de 80% is dan zul je duidelijk vaker je iPhone moeten opladen. Als je iPhone nog niet zo oud is en de batterijconditie is al slecht dan is er misschien iets mis met je accu. Je kunt je iPhone-accu laten vervangen door Apple (dit kost 49 tot 69 euro).

Ook in oudere iPhones kun je een nieuwe batterij laten zetten, vooral als deze bijvoorbeeld ook onverwacht uitschakelt. Je krijgt dan de melding te zien bij batterijconditie: Je batterij heeft mogelijk onderhoud nodig.

4. Hier zie je het batterijgebruik en de activiteit van de laatste 24 uur of van de laatste tien dagen. Als je nog iets verder naar beneden scrollt zie je welke apps je batterij leegslurpen.

slurpapps

5. Je ziet een lijst gerangschikt op hoeveel procent de apps van je batterij hebben verbruikt de afgelopen 24 uur of tien dagen. Apps die je veel en lang gebruikt die verbruiken natuurlijk meer. Als je klikt op Toon activiteit dan kun je zien of er ook apps zijn die je kort gebruikt hebt maar die toch veel van je batterij gevraagd hebben.

Deze energieslurpers zou je dan - als je ze niet zo belangrijk vindt of niet veel gebruikt - kunnen verwijderen van je iPhone. Maar goed, er zijn ook apps die veel energie verbruiken maar die je toch graag wilt houden natuurlijk. Onder Instellingen | Algemeen | Ververs op de achtergrond zou je de schakelaar bij de grootste energieslurpers uit kunnen zetten. Deze apps zijn dan niet meer actief op de achtergrond (en geven alleen nieuwe info als je ze zelf opent).

Bluetooth of wifi uitzetten?

Het uitzetten van bluetooth, dat vroeger nogal eens geadviseerd werd, heeft niet zo heel veel effect meer tegenwoordig omdat bluetooth veel zuiniger geworden is. Wifi uitzetten helpt veel meer, maar de vraag is of je dat wilt... Alleen in noodgevallen misschien.

Deel dit artikel: 

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
nieuw-zeel_nd