iPhone opnieuw opgestart: ontgrendel je sim-kaart

- Update 2018 -
Vanaf iOS 12 ziet het ontgrendelen van je sim-kaart er anders - en logischer - uit, je tikt je pincode in en klikt OK (zie afbeelding hiernaast). Standaard is de code vaak 0000.

Zonder je simkaart te ontgrendelen kun je niet bellen en sms'en en heb je geen mobiel internet. Dus het ontgrendelen is noodzakelijk.

Je kunt trouwens de code voor je sim-kaart tegenwoordig wijzigen onder Instellingen | Mobiel netwerk | Simpincode (dit was vroeger Instellingen | Algemeen | Telefoon).

Hier kun je desgewenst ook de Simpincode uitzetten, zodat er na opnieuw opstarten niet meer naar gevraagd wordt (dit is alleen voor je sim-kaart, naar de ontgrendelcode voor je iPhone bljft gevraagd worden).

- De tekst hieronder geldt voor iOS 11 en ouder -
Het was een veelgemaakte fout op iOS 11 en ouder. Als je iPhone opnieuw opstart (bijvoorbeeld na een update) dan moet je eerst de code van je telefoon invoeren en daarna je sim-kaart ontgrendelen. Want als je je sim-kaart niet ontgrendelt kun je niet bellen, sms'en of internetten met 3G/4G. Het meldingsvenstertje voor het ontgrendelen van je sim-kaart kan op de iPhone echter voor enige verwarring zorgen omdat je de keuze krijgt tussen OK en Ontgrendel.

Bij het venster van Sim vergrendeld moet je in iOS 11 en ouder kiezen voor Ontgrendel - en niet OK, want dan kun je niet bellen of gebeld worden. Vervolgens toets je de viercijferige code van je sim-kaart in (die standaard vaak 0000 is) en pas dan tik je op OK.

Als je per ongeluk al OK hebt geklikt bij het Sim vergrendeld venster dan kun je door de Telefoon-app te openen en een telefoontje te beginnen of je iPhone opnieuw op te starten het ontgrendel-venster weer oproepen (en dan wel Ontgrendel kiezen).

Deel dit artikel: 

Reacties

ontgrendelcode simkaart werkt niet nog een poging over

Ontgrendelen!

Mijn Sim is vergrendeld na update en hoe krijg ik deze ontgrendeld

Probeer maar te bellen of start je iPhone opnieuw op, dan verschijnt het ontgrendel-venster weer.

Reitsma

ik heb een nieuwe batterij in mijn iphone 4 gedaan, en alles werkt ,maar mijn sim is vergrendeld,
als ik dan ontgrendel dan zegt hij ontgrendelen even geduld, maar na een uur staat het er nog en ik kan er niks mee, ik heb ook al mijn pukcode ingevoerd ,maar het blijft hetzelfde, weet iemand raad?

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
denemar_en