Google Taken synchroniseren met Thunderbird en Lightning met Google Tasks Sync add-on

Dit artikel is verouderd en werkt niet meer voor de laatste versie van Thunderbird

Veel mensen die Thunderbird als mailprogramma hebben gebruiken ook de agenda-extensie Lightning. Handig is dat je met de Provider voor Google Agenda-extensie vervolgens je Google Agenda kunt synchroniseren met Thunderbird. Alleen Google Taken kon je nog niet synchroniseren met Thunderbird. Tot twee maanden terug de Google Tasks Sync add-on voor Thunderbird verscheen.

Hoe kun je Google Taken synchroniseren in Thunderbird?
Voorwaarden zijn:
1. Je hebt Thunderbird als mailprogramma
2. Je hebt Lightning als agenda-extensie geïnstalleerd in Thunderbird
3. Je hebt Provider voor Google Agenda als extensie geïnstalleerd in Thunderbird om je Google Calendar te kunnen synchroniseren en beheren (lees de uitleg hoe dit moet)

Vervolgens kun je nu:
4. De Google Tasks Sync extensie downloaden en installeren in Thunderbird. Sla Google Tasks Sync op je harde schijf op en installeer de extensie in Thunderbird onder menu Add-ons | Extensies en klik op het tandwiel-icoontje bovenaan en selecteer daar Installeer add-on via bestand. Je kunt natuurlijk ook bij Add-ons verkrijgen Google Tasks Sync in het zoekvenstertje typen en zo de extensie installeren.

5. Na installatie en herstarten van Thunderbird zie je rechtsonder, onder de Lightning-agenda, Google Tasks Sync staan (je moet wel het Venster Vandaag van Lightning uitgeklapt hebben in Thunderbird).


Google Tasks Sync onderaan Lightning

6. Zorg dat in Thunderbird onder Extra | Opties | tablad Beveiliging - Webinhoud een vinkje staat bij Cookies van websites accepteren (anders krijg je een foutmelding).

7. Klik op het venster rechtsonder van Google Tasks Sync en voer je gebruikersnaam en wachtwoord van je Google Agenda account in.

8. Je ziet na inloggen de volgende tekst:
Google Tasks Sync for Mozilla Thunderbird vraagt toestemming voor: Uw taken beheren.

Klik op Toegang toestaan.

Google Tasks Sync gaat nu bestaande taken uit Google Agenda synchroniseren. Vanaf nu kun je taken altijd vanuit Thunderbird toevoegen of verwijderen. Synchronisatie met Google Taken kan vanaf elke laptop of pc met Thunderbird, Lightning en Google Tasks Sync (en Provider voor Google Calendar is handig voor de agenda).

De Google Tasks Sync extensie is voorlopig alleen nog in het Engels.

Deel dit artikel: 

Reacties

Geen idee wat het probleem precies is. Veel gebruikers hadden het probleem dat er bij het inloggen steeds om wachtwoord gevraagt werd.

Niet gerelateerd,maar ik kan eventueel mijn persoonlijke instellingen aanraden.
Om al mijn mail te syncen (gmail,outlook,yahoo,hotmail,thunderbird..maakt niet uit) gebruik ik een kleine Outlook plug-in genaamt EVO Collaborator for Outlook.
Is ook maar 4mb dus die heb je zo gedownload en is makkelijk te installeren.

Heb er ook een blogpost voor :

http://marceljanssen2015....

Enige tijd geleden heb ik Providor-voor-Google-Agenda en Google-Taks-Sync geinstalleerd in mijn Thudnerbird+Lightning. Providor-voor-Google-Agenda werkt goed. Google-Taks-Sync echter heeft het even gedaan, maar sinds enige tijd verschijnt na het opstarten van Thunderbird in het window van Google-Taks-Sync alleen de term "Initializing...." en vervolgens gebeurt er niets. Opnieuw installeren helpt niet. Ik heb op andere fora deze klacht ook gelezen, maar er is geen oplossing bij vermeld.
Wie weet een oplossing?

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_ulgarije