KiesKompas wordt met behulp van Project Shield van Google in de lucht gehouden na DDoS aanvallen, ook Stemwijzer slecht bereikbaar

De websites Stemwijzer en KiesKompas zijn sinds gisteren doelwit van zware DDoS-aanvallen. Door deze aanvallen - waarbij de servers overspoeld worden met valse aanvragen en daardoor overbelast raken - zijn de twee sites veelvuldig slecht bereikbaar of zelfs onbereikbaar. Met hulp van Project Shield van Google (dat onafhankelijke nieuwssites beschermt) is KiesKompas weer online gebracht. Ook zou de site nu dankzij het Google-project beter bestand moeten zijn tegen de aanvallen.

Wie achter de aanvallen zit is onduidelijk, maar KiesKompas en Stemwijzer gaan beide aangifte doen bij de politie. Volgens beveiligingsbedrijf Fox-IT is het aantal DDoS-aanvallen tegen Nederlandse websites sinds zaterdagavond sterk toegenomen. Fox-IT stelt dat het aannemelijk lijkt dat de diplomatieke rel met Turkije ermee te maken heeft. Na de ongeregeldheden in Rotterdam begonnen de cyber-aanvallen. Ook sites van de NOS, Telegraaf, VVD en PVV werden aangevallen.

Bron: 
Deel dit artikel: 

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
denemar_en