Hoe kun je gratis belasting-aangifteprogramma in Excel downloaden?

Windows/Linux
Antwoord: 

Het computerblad ComputerIdee heeft weer het jaarlijkse belastingaangifte-programma voor het belastingjaar 2018 gratis voor iedereen beschikbaar gesteld. Het is een Excel-programma. Het werkt ook in LibreOffice en OpenOffice, maar met enige beperkingen. De toelichting op het programma kan apart als PDF worden binnengehaald, richting je emailadres en komt al snel binnenlopen.

Gewoon downloaden, de toelichting goed lezen en de gegevens invullen. De ervaring leert, dat er soms ergens het cijfer nul (0) moet worden ingevuld om het programma verder te laten werken. Met soms enig proberen werkt het programma vlekkeloos en soms beter dan het online aangifteprogramma van de Belastingdienst, dat afwijkt van het programma, waarmee de Belastingdienst uiteindelijk de aanslag vaststelt, zo heeft de ervaring geleerd!

Lees de tekst op de webpagina even goed door.

De downloads zijn hier te vinden:
https://www.computeridee....

Tip

Reacties

Sorry, maar zo krijg je echt schrik om aangifte te doen. Deze sheet ziet er veel ingewikkelder uit dan het echte online programma van de belastingdienst. Wel knap dat Wim er zoveel tijd en aandacht aan besteed heeft..

OK maar dat is voor Hollanders. En de Belgen, doen die weeral niet mee? Discriminatie of hoe noem je dat?

Tja, Vlaanderen moest zich zo nodig in 1830 afscheiden van Nederland...

Voor het belastingjaar 2019, zie: https://www.computeridee....

afbeelding van Postbus

Voor het belastingjaar 2021, zie https://www.computeridee....

Excel moet minimaal versie 2003 zijn (Windows 7). De macro's in Excel moeten wel worden ingeschakeld (het programma vraagt er om) voor de optimale verdeling tussen partners. Het werkt niet meer in LibreOffice of OpenOffice. Het programma gebruikt de volgorde van het aangifteprogramma van de Belastingdienst. Het werkt zeer vlot. Het is altijd handig om controle op het aangifteprogramma van de Belastingdienst te hebben.  ;-)

afbeelding van Postbus

Voor het belastingjaar 2022 een rechtstreekse download op: www.kwikr.nl/aangifte2022 met de bestandsnaam  CID_Belasting_2022_met_Excel_vs_1.xlsm.

Door af en toe (wekelijks?) de link opnieuw aan te klikken kan er een eventuele nieuwe versie binnenkomen.

De handleiding voor het gebruik van het programma is te vinden in het blad ComputerIdee nummer 8/2023.

AANVULLING 09-03-2023 (citaat van de website): "De Consumentenbond adviseert de aangifte pas te doen in de tweede helft van maart of in de eerste week van april. Dan zijn de meeste fouten uit de online aangifte opgelost."

Als je de sheet door hebt is hij best simpel. Uit ervaring moet ik zeggen dat hij pas na enige updates perfect werkt. Bij de eerste versies zitten er bij sommige aangiften ( van de ca 25 die ik jaarlijks doe) afwijkingen tussen de sheet en wat de website van de belastingdienst laat zien. Toch is het fijn een second opinion te bergen en is de sheet een knap staaltje werk!

Gebruik de excel versie al jaren als second opinion.

Ook deze is handig: https://opleiding-ola.bel...
Kies vh jaar 2022| IH Versie 1'

afbeelding van Postbus

Voor het belastingjaar 2023 staat er een rechtstreekse download op: www.kwikr.nl/aangifte2023 met de bestandsnaam: "CID Belasting 2023 met Excel.xlsm".

Door af en toe (wekelijks?) de link opnieuw aan te klikken kan er een eventuele nieuwe versie worden binnengehaald.

De handleiding voor het gebruik van het programma is te vinden in het blad ComputerIdee nummer 7/2024.
 

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
ivoo_kust