Sandboxie is nu gratis te downloaden

Beveiligingssoftware Sandboxie is tegenwoordig gratis, zo heeft eigenaar Sophos (dat in 2017 Sandboxie overnam) bekendgemaakt.

De sandbox-software (waarmee je onbekende - mogelijk schadelijke - programma's kan uittesten of een browser-sessie in een beveiligde sandbox kan openen) was voorheen betaalde shareware. Sophos denkt erover om Sandboxie open source te maken.

Je kunt Sandboxie gratis downloaden via de officiële website. Je moet echter wel een formulier invullen als je dat doet. Kijk anders bijvoorbeeld bij MajorGeeks voor een download zonder registratie.

Wat vind jij van Sandboxie? Geef je mening in de reacties!

Bron: 
Deel dit artikel: 

Reacties

Prima programma, gebruik het al een tijd. Al een paar keer op de koffie gekomen met schadelijke programma's, met Sandboxie loopt je geen risico's om iets uit te proberen. Voor nieuwe programma's uit te testen werkt het prima, onbekende browser sessies kun je openen in een sandbox. Heb het niet uitgeprobeerd, maar weet niet of Sandboxie je beschermt als je een bestaand programma of document wijzigt; verwacht het eigenlijk wel.

Sandboxie is een uitstekend programma. Had al jarenlang een betaald account. Het instellen is voor wat minder gevorderde gebruikers wat lastig, maar ik heb de gratis (voorheen beperkte) versie bij diverse mensen geïnstalleerd en het dagelijks gebruik is eigenlijk heel eenvoudig en levert (onder meer) toch wel behoorlijke veiligheidsvoordelen.

Het is maar de vraag of er straks genoeg mensen opstaan om het als open source applicatie op de been te houden. Vaak is er na een Windows update aardig wat werk nodig om het weer vlekkeloos te laten werken. Laten we hoop houden, er zijn natuurlijk hele besturingssystemen die onbezoldigd geoptimaliseerd worden.

Een fijn programma om losse programma's te testen of om veiliger mee te surfen in een virtuele geïsoleerde omgeving .Veel mogelijkheden .
Hier wat uitleg over Sandboxie .

https://www.computeridee....

P.S. ToolWiz Time Freeze is ook een fijn programma om een virtuele geïsoleerde omgeving te creëren . Deze virtualiseert geen losse programma's maar meteen het hele besturingssysteem .
Wel minder mogelijkheden dan in Sandboxie maar daardoor gemakkelijker in gebruik.

https://pcmweb.nl/artikel...

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
bulgari_e