En wéér een printnachtmerrie lek in Windows, nog geen update

En wéér zit er een ernstig lek in de print spooler service van Windows (het onderdeel waarin printopdrachten verwerkt worden). Het lek is al openbaar gemaakt, maar Microsoft heeft nog geen update klaar. Als aanvallers de kwetsbaarheid gaan misbruiken (wat vermoedelijk snel zal gaan gebeuren) dan kunnen ze schadelijke code, malware, uitvoeren op getroffen pc's. De printnachtmerrie houdt aan...

Printnachtmerrie duurt voort

Begin juli kwam de eerste noodupdate uit voor een kritiek lek in de print spooler service van Windows. Het lek werd print nightmare ofwel printnachtmerrie genoemd. En dat is gebleken: ook tijdens de maandelijkse beveiligingsupdates van juli en augustus werden nieuwe printnachtmerrie-kwetsbaarheden verholpen.

Maar de print spooler service in Windows blijft dus ondanks alle updates zo lek als een mandje. Opnieuw is er - vlak na de updateronde van dinsdag - een ernstige kwetsbaarheid ontdekt die door kwaadwillenden misbruikt kan worden om malware op een pc te installeren.

Microsoft heeft het lek erkend en zegt te werken aan een beveiligingsupdate, die waarschijnlijk de komende weken uitgebracht zal worden.

Deel dit artikel: