Nieuwe Edge (Chromium) komt 15 januari 2020 officieel uit

Microsoft heeft vandaag bekendgemaakt dat zijn nieuwe - op Chromium gebaseerde - Edge-browser op 15 januari 2020 officieel uitkomt. Een release candidate is vanaf nu beschikbaar voor Windows 7, 8.1 en 10 en macOS, maar de uiteindelijke versie laat dus nog twee maanden op zich wachten.

De nieuwe Edge heeft Chromium als basis, net als bijvoorbeeld Google Chrome, Opera, Brave en Vivaldi. Edge heeft - evenals Firefox - tracking bescherming, zodat advertentiebedrijven onder andere minder makkelijk kunnen volgen welke websites je bezoekt en welke zoekopdrachten je doet op internet.

Microsofts eigen Bing wordt natuurlijk de standaardzoekmachine in Edge. Je kunt gegevens synchroniseren tussen Edge op Windows, Mac, Android en iOS.

Download bèta van nieuwe Edge (Chromium)

Deel dit artikel: 

Reacties

Edge -al of niet met chromium ingebakken: - stuurt hoop data van je browser gebruik naar Msoft.
Chrome : idem maar dan naar Google...

Ideetje/ best alternatief..---> Firefox! ;-)

Had al een tijdje de bèta versie in gebruik en was overgestapt op de stabiele versie. Op een paar kleine aanpassingen na gebruik ik de standaard instellingen en ervaar helaas dat de browser bevriest bij diverse websites. Terug naar de bèta versie en nu ook hier hetzelfde probleem. Dus maar weer terug naar Edge standaard. Daar geen last met bevriezen op dezelfde website. Hopelijk is dit verholpen voor de verschijning.

Stabiele versie die ik gebruik is versie 79.0.309.12, gelijk aan die van bovengenoemde bèta versie. Dezelfde versies dus. Zou betekenen dat deze versie de bestaande Edge oud verwijderd. Teruggaan naar deze oude versie is dus niet mogelijk, tenzij je een system restore point hebt gemaakt.

Net de stable geïnstalleerd. Oude Edge gewoon nog op systeem, dus wordt niet vervangen

Word de huidige Edge in Januari 2020 nou middels een update vervangen door Microsoft door de nieuwe? En kan ik daarnaast Edge Beta ook blijven gebruiken zoals ik nu doe?

Stabiele versie van Edge-Chromium kun je hier downloaden https://www.majorgeeks.co...
Nieuwe logo komt ook mee. Weet niet of deze stabiele versie gelijk is aan de bèta versie. De stabiele versie verwijdert de oude Edge die standaard in Windows 10 ingebakken zat. Dat deden de Dev en Canary versies niet. Favorieten worden meegenomen naar de stabiele versie. Stabiele versie wordt elke 4-6 weken geupdate. Als je de stabiele versie geinstalleerd hebt, kun je niet meer terug naar de oude versie (is verwijderd). Stabiele versie wordt in c:\Program Files (x86)\Microsoft geinstalleerd. Stabiele versie ong. 2 maanden in gebruik zonder problemen. De nieuwe Edge versie staat helemaal los van Windows 10. Ga ervan uit dat ergens in januari er automatisch een update komt om de oude Edge te vervangen door de nieuwe, als je dat al niet eerder gedaan hebt.

Hopelijk komt de nieuwe 'Edge' iets eerder officeel uit voor Windows 10 als Microsoft nu al zegt dat het stabiel genoeg is voor dagelijks gebruik...

Oude Edge beviel mij ook wel goed. Ben geen Google fan, Chrome browser nooit gebruikt. Gebruikte eerst Edge-Chromium Development versie, maar toen de stable versie uitkwam overgestapt naar deze laatste versie. Geen enkel probleem ervaren met de dev en stable versie. Edge stable versie nog niet in het Nederlands beschikbaar; voor mij geen probleem. Edge-Chromium is nu een standalone programma geworden, niet meer geintergreerd in Windows 10 zoals oude Edge. Clean/ schoon scherm. Scrollen gaat nu vloeiend, bij oude Edge ging het schokkerig. Veel extensies beschikbaar, ook uit de Chrome store. Veel functies nu beschikbaar onder de rechtermuisknop. Menu en instellingen veel overzichtelijker. Er zijn meer/ vele goede browsers, ik gebruik(te) veel de Windows 10/ Microsoft standaard programma's waaronder Edge. Geen enkele behoefte om andere browser te gebruiken. Nieuwe logo is nog niet beschikbaar; zal wel met een toekomstige update meekomen.

Hier ook al paar weken op de stable versie van Edge Chromium,  na een paar maanden de dev versie gebruikt te hebben.
Nu kan ik defenitief google chrome links laten liggen ..... :)

Ah, dat scrollen zonder schokken is iets als een openbaring voor mij. Tot nu toe ben ik dat het minst tegengekomen bij Opera en Chrome. Helaas het meest bij FF. Je snapt wel dat ik mij nu ontzettend gepusht voel om even naar die dev. Edge te gaan. Zo langzamerhand word ik toch wel een beetje moe van dat welhaast ontredderende geschok. Ben benieuwd.

Is bij instellingen gewoon in het Nederlands in te stellen Fred.

Ja, dat zag ik ook al. Met de laatste update toegevoegd denk ik. Elke 6 weken komt er een toetertje en belletje bij.

Aleen jammer dat het laden van webpagina.s bij de oude Edge veel sneller ging,ook vloeiend scrollen gan niet bij mij.

Is dat laatste echt zo? Nou, dan heb ik al gegeten en gedronken met die nieuwe Edge. Ik houd het voorlopig nog maar even bij de browser der browsers - al is die helaas ook (nog) niet helemaal schokvrij.

Al enige tijd de stable versie van Edge-Chromium in gebruik. Weet niet of de stable versie dezelfde is als bovengenoemde bèta versie; denk het wel. Bij installatie van deze stable/ bèta versie wordt de bestaande/ oude Edge versie verwijderd. Favorieten gaan allemaal automatisch over naar de nieuwe versie. Zeer tevreden over Edge-C. De Bing zoekmachine werkt ook uitstekend. Extensies van de Chrome browser kun je ook gebruiken met Edge-C; beide browsers zijn gebaseerd op Chromium. Elke 6 weken wordt Edge-C al automatisch geupdate.

Hoi Fred, Wat vind jij de voordelen van deze browser? en is het nieuwe logo ook al in gebruik?

Nieuw logo is er nu ook op de desktop, echter niet zo belangrijk.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
dui_sland