Toch weer met één klik je standaard browser instellen in Windows 11

Microsoft heeft het in Windows 11 lastig gemaakt om je standaard web browser in te stellen als je Edge niet wilt. Voor Chrome en andere browsers hebben wij uitgelegd hoe je deze per protocol als standaard dient in te stellen. Dit betekent dat je minstens vijf keer je voorkeursbrowser moet veranderen voordat het naar behoren werkt. Behoorlijk irritant.

En het oneerlijke is dat je Microsoft Edge wel met 1 klik kunt instellen als standaard browser, maar dat je andere web browsers (zoals Google Chrome, Opera, Brave, Vivaldi) op de omslachtige wijze moet instellen. Firefox-producent Mozilla heeft echter zijn best gedaan en de optie waarmee je Microsoft Edge met 1 klik instelt achterhaald (reverse engineering heet dat).

Microsoft heeft nu blijkbaar ingezien (al dan niet met rechtszaken over oneerlijke concurrentie en misbruik maken van monopoliepositite in het achterhoofd) dat het instellen van een standaard web browser op een simpelere manier moet kunnen.

In de laatste Windows Insiders build van Windows 11 is er namelijk weer de optie om met één klik je standaard browser in te stellen, zo ontdekte Rafael Rivera.


Set default knop om web browser met 1 klik als standaard in te stellen

Aangezien dit nog een testbuild van Windows 11 is weten we niet zeker of deze knop ook in een uiteindelijke update voor Microsofts nieuwste besturingssysteem komt, maar we hebben goede hoop.

Deel dit artikel: 

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
nieuw-zeelan_