Firefox Preview voor Android is sneller en blokkeert trackers

Mozilla heeft een preview uitgegeven van zijn nieuwe Firefox-browser voor Android. Deze testversie van Firefox voor Android is gebaseerd op Firefox Focus (de mobiele privacy-browser van Mozilla) en blokkeert standaard trackers, waardoor je privacy beter beschermd wordt.

Firefox Preview voor Android gebruikt ook de GeckoView-engine van de desktop-versie van Firefox en is daardoor twee keer sneller dan de huidige Firefox voor Android, aldus Mozilla.

De interface is leeg: de adresbalk zit aan de onderkant (voor een makkelijkere navigatie met één hand) en onder de drie stipjes zitten alle mogelijkheden en instellingen. En er is een uitschuifbalkje waar je pagina's kunt delen of aan je bladwijzers toevoegen.

Bij de eerste keer opstarten kun je een licht of donker thema kiezen en eventueel inloggen met je Firefox-account (waardoor je al je desktop-bladwijzers gelijk bij de hand hebt). Wel even onder driepuntjes | Settings | Basics - Search Engine je zoekmachine wijzigen in DuckDuckGo als je om je privacy geeft. Een Nederlandse vertaling van Firefox Preview is er nog niet.

Firefox Preview voor Android is hier te downloaden. De definitieve versie moet in het najaar uitkomen.

Update

De functies uit de preview-versie zitten inmiddels in de gewone Firefox voor Android, die hier te downloaden is.

Ga jij overstappen op Firefox op je Android-toestel? Laat het weten in de reacties!

Deel dit artikel: