Dit komt naar WhatsApp: emoji-reacties en laatst gezien verfijning

WABetaInfo bericht al jaren op betrouwbare wijze over nieuwe functies die naar WhatsApp komen. Nu heeft de website weer twee interessante nieuwe functies gespot. Emoji-reacties op berichten en verbeterde privacy instellingen voor de Laatst gezien functie.

Emoji-reacties op berichten

Je kent dat wel: je stelt een vraag in een groepsapp of je stelt iets voor en je krijgt tien duimpjes of lachende gezichtjes terug. Allemaal aparte berichten. Dat kan natuurlijk efficiënter.

WABetaInfo heeft nu een nieuwe functie ontdekt in WhatsApp: emoji-reacties. In plaats van allemaal losse berichten met duimpjes of hartjes komen ze nu als reacties vastgeplakt aan het bericht dat je stuurt:

Zo kun je in oogopslag zien hoeveel mensen in een groepsapp gereageerd hebben en wat ze vinden van je voorstel of vraag. Wat ons betreft een zeer handige vernieuwing in WhatsApp.

Deze functie van emoji-reacties is nog ontwikkeling en wanneer deze aan WhatsApp zal worden toegevoegd is nog niet bekend.

Laatst gezien privacy

Standaard staat het aan in WhatsApp de 'Laatst gezien' functie bovenaan de chat. Daar kun je zien hoe laat een contact nog online was. Sommige mensen vinden dit vervelend (omdat anderen dit ook bij jou kunnen zien) en zetten dit liever uit. Laatst gezien werkt trouwens twee kanten op: als het aanstaat kun je de Laatst gezien tijd bij anderen zien en zij kunnen de tijd bij jou zien. En als je het uitzet dan kun je de tijd bij anderen ook niet meer zien.

Tot nu toe kun je alleen kiezen of je de Laatst gezien tijd aanzet voor iedereen of enkel voor je contacten. Je kunt niet kiezen welke contacten wel en niet mogen zien wanneer je voor het laatst online was.

Daar gaat verandering in komen. WABetaInfo heeft ontdekt dat de privacy instellingen voor Laatst gezien uitgebreid gaan worden en dat je een specifiekere selectie kunt maken van contacten die wel en niet mogen zien wanneer jij voor het laatst online was:

Je kun dan kiezen voor My contacts except... (Mijn contacten behalve...) zodat je ook bepaalde contacten kunt uitsluiten om je laatst gezien tijd te bekijken. Dit maakt een verfijndere selectie mogelijk zodat niet gelijk al je contacten hoeven te zien wat jij om drie uur 's nachts uitspookt.

Ook deze functie is nog in ontwikkeling en zal de komende tijd verschijnen in WhatsApp.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
ivoork_st