Grote schoonmaak met nieuwe versie CCleaner

Een van de bekendste, en waarschijnlijk ook beste, pc opschoners is CCleaner. Het gratis opruimprogramma is nu ruim twee jaar op de markt en is inmiddels ook toe aan versie 2, die gisteren verschenen is.

CCleaner 2 kent een nieuw uiterlijk (dat ook onder Vista meekan), maar is vooral onder de motorkap stevig aangepakt. Bijna het hele programma is herschreven, waardoor de grote schoonmaak van uw pc een stuk sneller verloopt - aldus de makers.

Wat betreft functionaliteit is er niet zo veel veranderd, maar al het goede is bewaard gebleven. U kunt allerlei tijdelijke bestanden in Windows opruimen en verder cookies, internet- en downloadgeschiedenis van Internet Explorer, Firefox en Opera plus tijdelijke bestanden en lijstjes van recent gebruikte bestanden (mru's) in bijvoorbeeld Media Player, eMule, Kazaa, Google Toolbar, Netscape, MS Office, Nero, Adobe Acrobat, WinRAR, WinAce en WinZip.

Extra is de uitstekende en snelle register opschoner die in CCleaner zit. Bovendien bevat CCleaner ook in versie twee de mogelijkheid om programma's te deïnstalleren en de optie om te bepalen welke software direct mag opstarten als u uw pc aanzet, en welke niet.

Kortom: CCleaner 2 is onmisbaar als u uw pc wilt opschonen. Minpuntje: let bij de installatie van CCleaner wel op dat u het vinkje bij de Yahoo! toolbar weghaalt, zodat deze niet wordt geïnstalleerd in Internet Explorer (tenzij u dat wel wilt natuurlijk).

Download CCleaner

Deel dit artikel: 

Reacties

ik heb een vraag;

gooit de Ccleaner écht nooit iets weg wat niet weggegooid kan worden? Dus als je hem laat analyseren en laat opschonen, gaan er geen waardevolle spullen verloren?
Ik weet zelf namelijk niet wat wel/niet weg kan, want zo gespecialiseerd ben ik nou ook weer niet...

Om het downloaden te voltooien moet ik een nr bellen en daar zegt een stem me dat het me 6 € en nog wat gaat kosten, om dit niet te betalen hak zo snel mogelijk in zegt de stem, gratis ???

Ja, CCleaner is gratis, maar dan moet je t wel van de goede site downloaden:
www.gratissoftwaresite.nl/ccleaner.html

(en dan rechts naar de downloadpagina gaan en de slim-versie kiezen)

Ook ik gebruik CCleaner al heel lang. Vind vooral de opstartlijst kunnen bewerken heel prettig. Voor het schoonmaken van het register gebruik ik gelijk na CCleaner RegSeeker, vooral als ik net geinstalleerd heb, waarna ik (of 1 keer in de paar maanden) ook Free Registry Defrag run. MRU-blaster ook regelmatig.

CCleaner is inderdaad een zeer goed opkuis programma en ik gebruik het ook al vanaf het begin en heb er zeker geen spijt van. Het doet dergelijk zijn werk en kan inderdaad heel wat troep van je pc verwijderen en in de 2de versie inderdaad een stuk sneller geworden.

Reageer