Volg de griep in Nederland via Google Grieptrends

Een grappige, maar ook informatieve, website van Google over het verloop van de griep in Nederland is Google Grieptrends. Aan de hand van ingevoerde zoektermen kan Google heel nauwkeurig inschatten hoeveel mensen griep hebben op een bepaald moment (en deze schattingen komen goed overeen met de werkelijke aantallen).

Je kunt zelfs per provincie kijken naar de griepactiviteit en je kunt per jaar zien in welke maand de piek ligt - het moment dat de meeste mensen griep hebben en er sprake is van een epidemie (klik op Afgelopen jaren voor een uitsplitsing).

Zo is te zien dat volgens Google het hoogtepunt van de griep in Nederland in 2009 al in november viel (of zou onrust over de Mexicaanse griep hiermee te maken hebben en voor veel griepgerelateerde zoekopdrachten gezorgd hebben?), terwijl in de meeste jaren de piek pas in januari of februari bereikt wordt.

Dit winterseizoen lijkt de piek al iets eerder te komen dan voorgaande jaren. Of er moet nog een tweede grieppiek volgen. In ieder geval is het raadzaam om in deze periode vaak je handen te wassen...

Volg de griep op Google Grieptrends

Deel dit artikel: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reageren

Controlevraag tegen spam
griekenla_d