GratisSoftware.nl geeft 24 uur lang gratis licenties voor Advanced SystemCare PRO weg

De GiveAway van gratis licenties voor Advanced SystemCare PRO is gesloten.

The GiveAway of Advanced SystemCare PRO is closed.

-----

In samenwerking met producent IObit geeft GratisSoftware.nl 24 uur lang gratis licenties weg voor de nieuwe Advanced SystemCare PRO 5.2. Normaal kost deze allround pc schoonmaker en optimaliseerder $ 19,95 per jaar, nu krijg je het programma voor niks - alleen op GratisSoftware.nl op 20 maart 2012!

Advanced SystemCare PRO 5.2

Advanced SystemCare PRO is het betaalde broertje van Advanced SystemCare Free, dat door bezoekers van GratisSoftware.nl als tweede gewaardeerd wordt - na CCleaner - in de categorie Pc opschonen (met een 8,3).

Maar behalve je pc opruimen doet Advanced SystemCare (ASC) veel meer: het optimaliseert ook allerlei instellingen, waardoor je computer sneller en stabieler moet worden, en verwijdert zelfs sommige malware. Daarnaast heeft ASC een goed gevulde toolbox met heel veel gereedschap voor systeembeheer.

De Free-versie is al een goed programma en Advanced SystemCare PRO heeft natuurlijk nog meer functies. Als eerste is al het onderhoud, opschonen, optimaliseren en updaten geautomatiseerd in de PRO-versie, zodat je er geen omkijken meer naar hebt.


ASC 5.2 draait ook op Windows 8 - klik voor groter

Ook zijn de scans een stuk grondiger en zijn er meer optimalisatiemogelijkheden in ASC PRO. Aantrekkelijk extraatje is verder de Internet Booster waarmee je internet behoorlijk versneld kan worden.

Heeft een programma als CCleaner de ambitie om je pc schoon te houden, Advanced SystemCare PRO is nog ambitieuzer en geeft je gehele computer een checkup, zodat hij sneller, stabieler en veiliger wordt.

In de Gereedschapskist van ASC PRO zitten bovendien meer dan 25 tools voor register-onderhoud, defragmentatie, wissen van bestanden, controle op Windows Updates, opstartbeheer, internet booster, file recovery, driver manager, procesbeheer en meer.

Door dit allround karakter kwam ASC vroeger niet altijd even goed uit de verf, maar de ontwikkelaars zijn er steeds beter in geslaagd om van Advanced SystemCare een onmisbaar instrument te maken voor het onderhoud en de optimalisatie van je pc. Een uitgebreider programma dan Advanced SystemCare zal moeilijk te vinden zijn. Advanced SystemCare 5.2 is bovendien te gebruiken op Windows 8 Consumer Edition.

Download Advanced SystemCare Free

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik zie nu dat je daar geen reacties meer kunt plaatsen Spiff.

Sorry! Na de weggeefactie gesloten om frustraties bij laatkomers te voorkomen, maar vergeten weer open te stellen. Nu kun je daar weer reageren.

Ha, ik zie dat het plaatsen van je reactie bij Advanced SystemCare in het downloads-gedeelte van de site nu inmiddels is gelukt, Anne.

Hallo Spiff,

Oké ik zal daar een linkje naar deze pagina plaatsen.

Ik heb nu trouwens ook SpywareBlaster geïnstalleerd. Dus het Advanced SystemCare avontuur heeft ook iets goeds opgeleverd...

Verder wil ik IObit ook weer niet al te zeer afkraken. Want via Advanced SystemCare ontdekte ik IObit Malware Fighter. Dat is natuurlijk wel weer wat anders maar goed. Deze scanner ontdekte een Backdoor. Eerder had Emisoft Anti-Malware een Trojan ontdekt. Daarna heb ik de computer met een hele reeks scanners gescand maar geen enkele heeft de Backdoor opgespoord. Deze scanners zijn de bekende: SuperAntiSpyware Free edition, MBAM, ESET online scanner, Spybot - Search & Destroy, avast Free Antivirus, en Emisoft Anti-Malware dus. Ook een volledige scan met Windows Defender gedaan.
Overigens denk ik niet dat de problemen op mijn computer door de Trojan en/of Backdoor zijn veroorzaakt omdat ze in quarantaine zijn geplaatst en de computer het daarna gewoon goed heeft gedaan.

Vriendelijke groeten,
Anne

Hai Anne,
Je moet er rekening mee houden dat Emsisoft Anti-Malware sterk is in het opsporen van malware, wellicht net een fractie sterker dan MBAM, maar dat het daarnaast jammer genoeg nog een bovengemiddeld aandeel false positives levert.
En gezien de gebruikers-reviews op Fileforum en op CNET Download.com, en de vermeldingen op Wilders Security Forums, durf ik te vermoeden dat dat leveren van een bovengemiddeld aandeel false positives eveneens voor IObit Malware Fighter kan gelden. Ik weet dat echter niet zeker, ik ben eerder te weinig over de prestaties van IObit Malware Fighter tegengekomen. Op Security.nl is het programma nooit ter sprake gebracht, als ik me niet vergis.
Mijn opstelling zou zijn:
Wees oplettend met Emsisoft Anti-Malware en IObit Malware Fighter, houd rekening met de mogelijkheid van false positives, beschouw malware-detecties met een gezond kritische instelling.

Vandaag had ik toch wel een groot probleem met mijn computer. Er was geen verbinding met het internet mogelijk, het pictogram ontbrak ook in de taakbalk, en ook het pictogram van mijn virusscanner ontbrak daar. Het leek mij (totale leek) de moeite om te proberen de virusscanner te herinstalleren maar nergens was nog beweging in te krijgen. Zelfs was het niet mogelijk de computer uit te zetten. Toen ik op de knop Start klikte verdwenen alle pictogrammen op het bureaublad...
Uiteindelijk heb ik de computer uitgezet door de stekker eruit te trekken. Toen was het plan om 'm dan maar eens in de Veilige Modus op te starten. Het duurde eindeloos voordat de drivers waren geladen en daarna startte hij gewoon op, dus niet in de Veilige Modus. Uiteindelijk is het gelukt om in de Veilige Modus op te starten door, nadat de drivers waren geladen en de computer weer dreigde normaal op te starten, weer verschillende keren op F8 te drukken. Eenmaal in de Veilige Modus heb ik Systeemhersel uitgevoerd en goddank was alles weer normaal. Maar er werden bij het scannen van het register via CCleaner wel erg vreemde registersleutels gevonden:

Probleem:
Niet gebruikte bestandsextensie
Niet gebruikte bestandsextensie
Niet gebruikte bestandsextensie

Data:
//}
//×¢²áÓÒ¼üÏÔʾµÄÎļþ
ShellEx

Registersleutels:
HKCR\//}
HKCR\//×¢²áÓÒ¼üÏÔʾµÄÎļþ
HKCR\ShellEx

Ik weet natuurlijk niet of dit alles een gevolg is van Advanced SystemCare maar ik zou toch wel van dit programma verwachten dat het de problemen oplost. Ook is de snelheidswinst die er in het begin leek te zijn verdwenen. Ik had diezelfde ervaring overigens ook met TuneUp: in eerste instantie snelheidswinst, daarna problemen en geen snelheidswinst meer. Dus Advanced SystemCare gaat er op mijn computer vanaf. Ik vind het te link om dit programma te gebruiken. Sorry voor het lange verhaal maar alle informatie helpt iemand die nog twijfelt, toch?

Dankjewel voor je uitgebreide bijdragen, Anne.
Wat je beschrijft, en ook wat je hiervoor beschreef over verdwenen herstelpunten, dat vind ik ronduit griezelig.
Gelukkig dat het is gelukt Systeemherstel uit te voeren.

Zelf gaf ik eerder aan dat ik gezien bekende negatieve ervaringen met Advanced SystemCare het programma te potentieel riskant voor de gebruiker vind om het programma zo in het zonnetje te zetten als met die eerdere actie, ik gaf aan dat ik vind dat de balans tussen voordelen en potentiële nadelen van dat programma onvoldoende aan de positieve kant ligt. Dit met name ook doordat het programma in zijn opzet vooral gericht is op de minder ervaren gebruikers, en juist minder ervaren gebruikers slecht kunnen overzien wat ze precies doen met het programma en hoe ze eventueel optredende problemen moeten herstellen.
De advertentie die deze maand op de site staat daar ben ik om dezelfde reden niet blij mee.

Ik vind het heel goed dat jij, Anne, en eerder ook Rob en Joop, jullie ervaringen met Advanced SystemCare vermelden.
Ik denk dat het goed zou zijn wanneer je en jullie je ervaringen tevens nog zouden beschrijven in een reactie bij Advanced SystemCare in het downloads-gedeelte van de site, dus hier:
http://www.gratissoftware...
Want gezien de huidige advertentie die daar naartoe leidt is informatie over gebruikerservaringen op die plek zeer welkom, denk ik.

Nogmaals bedankt.

Nog even over Advanced SystemCare. Ik merkte dat opeens alle systeemherstelpunten weg waren (op twee na) terwijl dit een paar dagen geleden niet het geval was. Ik weet natuurlijk niet zeker of dit door ASC veroorzaakt is, maar waarschijnlijk is dat wel het geval. Want ik las dat iemand anders helemaal geen systeemherstel meer kon uitvoeren sinds hij ASC op zijn computer had geïnstalleerd. http://www.gratissoftware... (20 maart - 02:57 uur)
De reden dat ik systeemherstel wilde uitvoeren is dat mijn computer toch wat instabiel is geworden. Al een paar keer is hij er gewoon mee gestopt toen ie in de slaap- of sluimerstand stond... dat heb ik eerder nog niet meegemaakt. En ook lukt het regelmatig niet om programma's te beëindigen. Het is niet gezegd dat deze problemen door ASC veroorzaakt zijn maar het zou kunnen.
Ik laat het programma nog even op mijn computer staan en ga eerst maar eens stoppen met het onderdeel 'Register Reparatie'. Je leest wel eens dat het maar de vraag is of reparatie van het register je computer ten goede komt.
Ik begin toch wel wat minder enthousiast te worden over Advanced SystemCare.

Hallo Anand,

Leuke tip op zich. Maar voor mij bestaat de moeilijkheid v.w.b. het Engels vooral uit het begrijpen van computer gerelateerde informatie, informatie die ik in het Nederlands misschien ook niet meteen begrijp. Maar ik ga je tip uitproberen. Bedankt.

Groetjes, Anne

Ja, er zit wel een gebruiksaanwijzing bij, dezelfde als die jij hebt gevonden. Helaas is die in het Engels, wat het er voor mij niet makkelijker op maakt, zeker niet gezien de hoeveelheid informatie. Maar gaandeweg leer je de mogelijkheden toch wel kennen, ook zonder gebruiksaanwijzing. In ieder geval toch bedankt voor de tip.
Advanced SystemCare heeft wel veel mogelijkheden, ook via de 'Gereedschapskist'. Het programma zelf is wel in het Nederlands vertaald.

Groetjes, Anne

@Anne

Ik las hier toevallig dat jij ook niet zo goed bent in engels. Zelf versta ik het meeste wel redelijk maar snel engels lezen is voor mij ook wat lastiger.
Ik heb een leuk GRATIS voorleesprogramma gevonden en op m'n pc geïnstalleerd waarmee je alle tekst op je pc en internet-explorer kunt laten voorlezen in het engels door de tekst te selecteren. Het programma heet (Free)NaturalReader, de gratis versie maakt gebruik van de ingebouwde windows-stem, bij Vista en Win7 heet die stem "Anna" en klinkt best wel goed voor een computerstem (XP heeft de stem Sam en is minder mooi maar ook wel bruikbaar)!
De betaalde versie heeft meer optie's maar om af en toe iets te laten voorlezen is de free version goed genoeg! Je kunt het programma eventueel downloaden via hun website:

http://www.naturalreaders...

Het is bovendien ook erg handig voor een ieder om een woord uit te laten spreken welke je nog niet weet en gaanderweg beter engels te leren... :-)

Hallo Spiff,

Ik hoop dat je dit nog leest.
Het gaat inderdaad om een blokkering van schadelijke websites. Ik zag nu in het venstertje van Advanced SystemCare / Diep Onderhoud onder Passieve Verdediging de volgende informatie: Beveiliging: voorkom de installatie van ActiveX gebaseerde spyware, adware, browser hijackers, tracking cookies, en andere potentiële bedreigingen.
Om een indruk te krijgen, op mijn computer zijn inmiddels 4807 websites geblokkeerd/beveiligd (waaronder okulta.com), 4565 BHO's en en 213 IE cookies.

Groet, Anne

Hai Anne,

Ja, ik lees het nog.
Het is wat lastiger om hier reacties in de gaten te houden dan via een forum, maar toch probeer ik een redelijke tijd te blijven checken of er mogelijk nog reacties komen.

En aha, het blijkt dus inderdaad een blokkering van schadelijke websites te betreffen, zoals we vermoedden. Die functie is vergelijkbaar met wat het programma SpywareBlaster doet, die functie wordt wel aangeduid als 'immunisering'. (SpywareBlaster biedt voor mijn systeem een combinatie van ActiveX Protection, Cookie Protection, en Restricted Site protection, van bij elkaar momenteel 15092 items.)

Prima dat Advanced SystemCare die 'immunisering' verzorgt, maar blijkbaar zonder dat het de gebruiker goed uitlegt wat het precies doet, en dat geeft verwarring en onnodige bezorgdheid. Gelukkig dat het nu toch duidelijk is geworden.

Zit er in Advanced SystemCare een helpfunctie die goede informatie geeft?
Indien dat niet het geval zou zijn: Op de website vond ik de volgende pagina, waar je een beeld kan krijgen van wat de verschillende mogelijkheden van het programma zijn en wat je met de verschillende componenten kunt doen (al is dat echter zóveel dat het nauwelijks te overzien is).
http://www.iobit.com/help...

Dag, groeten van Spiff

Hallo Spiff,

Je schrijft: “Mogelijk is dat adres toegevoegd aan een lijst met geblokkeerde websites, dat zou goed zijn.” Maar ja, dan zijn er nog wel meer websites die geblokkeerd kunnen worden.
Ik heb de website okulta.com nooit bezocht, tot ik deze naam in het logje zag staan. Daarna heb ik nog wat verder gezocht op internet en kwam net als jij tot de ontdekking dat okulta.com niet veel goeds beloofd.
Maar als ik op mijn computer naar okulta of okulta.com zoek vind ik niks. Verder heb ik met allerlei scanners (ook met IObit Malware Fighter) naar virussen en anti-malware gescand maar er werd niks verontrustends gevonden. Ik ga vanavond nog even met ESET Online Scanner scannen. Als er iets gevonden wordt wat hiermee in verband zou kunnen staan laat ik het nog even weten.
Ik zag nu (op dit moment) trouwens in een ander ASCLogje dat er 3539 Website problemen werden gerepareerd. Daaronder een lange lijst met namen van websites (waarschijnlijk 3539), ook met namen van erg verkeerde websites (zoals wegcash.com of angantivirus2009.com).

Dus [Website problemen gerepareerd: 1] slaat op aangemaakt okulta.com
Eerder dacht ik dat het om twee verschillende dingen ging: dat er een probleem met een website werd gerepareerd en daarnaast een website werd aangemaakt. (Wáár aangemaakt, dat vroeg ik me ook af.)

Ik denk nu toch dat het zoiets is als wat jij schrijft, dat het adres is toegevoegd aan aan een lijst met geblokkeerde websites.
Contact met IObit is te ingewikkeld voor mij want het moet allemaal in het Engels. En ik heb toch ook geen problemen op mijn computer gekregen dus ik wil er liever ook niet al te veel tijd aan besteden.

Groetjes, Anne

k ben erg tevreden tot nu toe met Advanced SystemCare Pro dat ik met de gratis licentie op deze website heb kunnen installeren. Mijn computer is zeker sneller geworden. Ik heb Windows Vista Home Premium.
Maar in een ASCLogje zag ik nu staan: [Website problemen gerepareerd: 1]
aangemaakt okulta.com
Dat klinkt op de een of andere manier niet prettig. Heeft iemand een idee wat dit betekend?
Groetjes, Anne

Hai Anne,

Het functioneren van Advanced SystemCare Pro ken ik niet uit eigen ervaring, de precieze betekenis van dat logje ken ik dan ook niet.
Bestaat er enige manier om via dat logje meer informatie te vinden over wat ermee bedoeld wordt, of via een help-bestand?
Zo nodig kun je ook contact opnemen met IObit Support.

"Aangemaakt okulta.com" vind ik nogal onduidelijk.
Wáár aangemaakt, zo vraag je je dan af.
Mogelijk is dat adres toegevoegd aan een lijst met geblokkeerde websites, dat zou goed zijn.
Mogelijk het onderdeel "Website Protection" van "Passive Defense"?
Zie: http://forums.iobit.com/s...

okulta.com lijkt in ieder geval zeer dubieus te zijn of zelfs werkelijk niet te deugen.
Zie:
https://www.virustotal.co...
http://global.sitesafety....
http://www.urlvoid.com/sc...
http://www.mywot.com/en/s...
http://www.siteadvisor.co...

Nogmaals, die combinatie "Website problemen gerepareerd - aangemaakt okulta.com" is verwarrend.
Vooralsnog is daardoor onduidelijk wat Advanced SystemCare Pro precies heeft gedaan, of het een blokkade van okulta.com heeft ingesteld, wat prima zou zijn, of dat die vermelding iets anders betekent.

Voor de zekerheid zou je even een volledige scan met je InternetSecurity (anti-virus) product kunnen uitvoeren.

Zou je nog even willen terugmelden als een en ander nog duidelijk zou zijn geworden?
Alvast bedankt.

In aansluiting op mijn reactie van 27 maart jl, ben ik er inmiddels achter gekomen dat Windows Installer ook niet meer werkt. Ik herinnerde mij dat dat vorige jaar met de free-versie ook het probleem was. Ook dat is kanp lastig te herstellen. Al met al heb ik nauwelijk snelheidswinst gemerkt, maar als ik reken hoeveel tijd ik kwijt ben aan herstel van wat Advanced SystemCare heeft aangericht zou er onderhand jaren knappe snelheidwinst tegenover moeten staan om die ellende goed te maken. Maar ik neem de gok niet meer en heb de boel verwijderd. Motto: blijft af van de Advanced SystemCare troep!!!

Meegedaan aan de actie in de hoop dat het beter zou zijn dan Ccleaner of Glary Utilities en stabieler dan de free-versie die ik vorig jaar heb geprobeerd.
Vorig jaar had ik met Advanced SystemCare free het probleem dat na opschoning van het register, mijn PC met XP niet meer wilde afsluiten. Veel gedoe met herstelpunt enzo om de zaak weer goed te krijgen.
Gisteren de full version geprobeerd. Kwam er vanochtend achter dat mijn PC opnieuw de hele nacht had geprobeerd af te sluiten wat dus weer niet lukte. De stroom moest eraf om de zaak uit te krijgen. Weer het gedoe met herstelpunt enzo. Het blijft dus gewoon prut die teveel opschoont. Ik heb er goed van geleerd en ga dus nooit meer een andere tool dan de prima en veilige Ccleaner, Glary Utilities en voor verwijdering van programma's Revo Uninstaller gebruiken.

Ik heb momenteel de full version van Advanced op mijn computer staan. Graag zou ik een vraag aan alle gebruikers willen stellen. Wie van jullie heeft na de diepe scan van het register alle register-sleutels verwijderd, incl. de sleutels met een verhoogd verwijder risicoprofiel?. Ik hoor graag jullie ervaringen.

Geachte redactie,
Ik heb enige dagen de Advanced SystemCare Free gebruikt en heb alle functies uitgevoerd en zorgvuldig ingesteld. Ik draai op Windows 7 64bit met een moederbord P8P67 met Intel Core i5 2400 3.10GHz, Fysiek geheugen 4Gb, 1 SDD kaart voor het windowssysteem, 2 x harddisk van 1 TB voor DATA en backup en 1 harddisk van 2TB om films op te slaan.
Met de beste wil van de wereld, kan ik geen enkele snelheid winst opmerken. Het nut van schoonmaken trek ik zo zoetjes aan echt in twijfel. Ik heb alles weer verwijderd. Wat mij wel opvalt is dat ik nu regelmatig een waarschuwing krijg van MicroSoft dat ik iligale software van Mirosoft Security Essentials gebruik en dat deze na 30 dagen niet meer bruikbaar is. Ik gebruik uitsluitend legale software voorheen had ik dit probleem niet. Mogelijk dat het hier niets mee te maken heeft maar ik vind dit wel opvallend. Ik hou me maar bij de vertrouwde Ccleaner ondanks de aangeboden gratis versie.

Beste Rob,

Wat je beschrijft klinkt alsof niet meer herkend wordt dat je Windows-versie gevalideerd is, waardoor het gebruik van Mirosoft Security Essentials als niet legaal wordt beschouwd.
Mogelijk zijn de validatie-gegevens van je Windows-versie verwijderd door Advanced SystemCare, of anderszins.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat zelfs de activerings-gegevens van je Windows-versie zijn verwijderd. Controleer dat allereerst even:
Controleer wat er onderaan de "Systeem" pagina wordt vermeld.
Je komt daar via Start, rechtsklikken op Computer, of via Configuratiescherm.
Onderaan de Systeem-pagina hoort te staan dat Windows is geactiveerd. Mocht dat niet zo zijn, dan vind je daar het verzoek je Windows te activeren.

Deugt de activering wel gewoon, maar zijn de validatie-gegevens verwijderd, dan kun je je installatie her-valideren.
Hier informatie over activeren en valideren:
http://windows.microsoft....
En hier de pagina om te valideren:
http://www.microsoft.com/...
Daarna zal de melding dat het gebruik van Mirosoft Security Essentials niet legaal is hoogstwaarschijnlijk uitblijven.

N.B.
Je kunt zo nodig opnieuw valideren of wat er verder maar nodig is, zoals hierboven is aangegeven, maar als wat Advanced SystemCare op je computer heeft gedaan je helemaal niet bevalt, dan zou je ook kunnen overwegen om Systeemherstel uit te voeren, naar een herstelpunt van vóórdat je Advanced SystemCare installeerde en gebruikte.
(Mocht het uitvoeren van Systeemherstel niet lukken, voer het dan vervolgens uit via Veilige Modus.)
Hierna zijn je systeem-instellingen hersteld naar de toestand van vóór het optreden van problemen, en zal waarschijnlijk ook de validatie hersteld zijn.

Succes.

Overigens,
als ik me niet vergis heb ik recent nog iemand anders' beschrijving gelezen van een Windows-installatie die na gebruik van een 'schoonmaak/optimalisatie programma' niet meer herkende dat die al lang was geactiveerd en gevalideerd. Ik weet echter niet meer zeker of dat gerelateerd was aan het gebruik van Advanced SystemCare.

Op 18 maart, 14:49 uur, heb als reactie op de toen net aangekondigde actie voor 20 maart met de gratis pro-versie van Advanced SystemCare al een min of meer waarschuwend stukje over Advanced SystemCare geschreven, met als kern dat ik gezien de toen al bekende negatieve ervaringen met Advanced SystemCare dat programma te potentieel riskant voor de gebruiker vind om het programma zo in het zonnetje te zetten als met die actie, dat ik vind dat de balans tussen voordelen en potentiële nadelen van dat programma onvoldoende aan de positieve kant ligt.
Je kunt die bijdrage van 18 maart, 14:49 uur, eventueel nog terugvinden in de reacties.
http://www.gratissoftware...

Bedankt voor de reactie en advies. (gewoon geweldig) Ik heb veel waardering voor jullie site. Ik hou het toch maar bij Ccleaner (is zeker zo veilig).

Aan de redactie: Dank voor de informatie. Inmiddels heb ik de virusscanner opnieuw gevalideerd. Nog een tip voor een gratis zeer de moeite waard programma om films / dvd te archiveren: "EMDB Eric's Movie Database", maar ongetwijfeld wisten jullie dit al.

Hai Rob,
Als je de bovenstaande reactie door Spiff van 26 maart 00:16 bedoelt, fijn dat je er wat aan had.
Maar voor de duidelijkheid, ik (Spiff) ben geen redactielid, hoor, ik ben maar gewoon een bezoeker van de site, net als jij.

Desalniettemin beste Spiff,
Toch bedankt voor het meedenken.
Voor mij hoeft deze gratis applicatie niet meer.
Alle schoonmakers (m.u.v. Ccleaner) lijkt mij allemaal onzin en nutteloos (zeker met windows 7).
Mensen die gebruik maken van Windows XP kunnen beter een Bart PE schijf maken, dan heb je binnen 10 min weer een volkomen schone installatie.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
duitsl_nd