Reageren

Jitsi Meet

Info

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Open source
Categorie: 
Internet telefonie
Taal: 
Nederlands en Engels
Omschrijving software: 

Jitsi is een gratis open source video-conferentie app. Je kunt beeldbellen en videovergaderingen houden met zo'n 50 mensen. Meer is mogelijk maar de kwaliteit van beeld en geluid kan er dan onder lijden.

Met Jitsi kun je videobellen of -vergaderen, je scherm delen, chatten en presentaties geven. Verder functies zijn: integratie met Slack, Microsoft en Google, opnemen van meetings, live streamen van bijeenkomsten, hand opsteken, breakout-rooms en meer. Ook zijn er beveiligingsopties als wachtwoord instellen voor vergadering en lobby-modus om deelnemers eerst te laten wachten voor ze goedgekeurd worden.

Je kunt een Jitsi-app downloaden voor je telefoon of tablet en op Windows, Mac en Linux kun je gewoon via je browser videobellen met anderen (je hoeft op de desktop of laptop dus geen extra software te installeren).

Jitsi Meet in je browser (en normaal zie je hier natuurlijk alle deelnemers aan het videogesprek op het scherm)

Hoe werkt groepsvideobellen met Jitsi

1. Ga naar de Jitsi Meet website met je browser (Chrome, Edge, Firefox, Opera, andere op Chromium gebaseerde browsers of Safari).

2. Vul een naam in bij Start a meeting (dit is het adres van meeting die je stuurt naar anderen en die zij openen in hun web browser om deel te nemen aan het videogesprek) en klik Join meeting.

Zorg er wel voor dat je een unieke naam invult, zodat anderen de url niet kunnen raden. Voor beveiliging kun je rechtsonderaan op het oranje schild klikken en een wachtwoord invoeren dat alle deelnemers moeten invullen.

Geef toestemming als Jitsi toegang tot je camera/webcam en microfoon vraagt (anders heb je geen beeld en geluid).

3. Anderen openen de url (het linkje) en nemen deel. Ook via de Android of iOS Jitsi Meet app kun je deelnemen aan een groepsvideogesprek.

Je kunt meer personen uitnodigen (Invite more people) die krijgen dan een linkje per mail toegestuurd. Als ze daarop klikken kunnen ze gelijk deelnemen aan het groepsvideobellen.

Rechtsonder op het scherm kun je beveiliging instellen, meer personen uitnodigen en andere opties instellen. Nederlands als taal instellen kan in je browser in Jitsi via driepuntjes (rechtsonderaan) | Settings | More | Language - kies Dutch

Sinds de zomer van 2023 moet je inloggen met Google, Facebook of GitHub om deel te nemen aan een Jitsi Meet vergadering. Anoniem deelnemen kan niet meer vanwege misbruik die van de service gemaakt werd.

Tot slot

Jitsi Meet is open source en de verbinding is beveiligd met end to end encryption. Zorg wel voor een moeilijk te raden url (linkje) voor de vergadering en beveilig je vergadering bij voorkeur met een wachtwoord (zodat je geen ongewenste gasten krijgt). Jitsi heeft uitgebreide functies, is makkelijk in het gebruik en waarborgt je privacy beter dan alternatieven als Zoom en Google Meet.

inst

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_enemarken