Reageren

Pidgin

Geschikt voor: 
Voor Windows, macOS en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.4 (70 stemmen)
Actueel: 

12 juli 2018
Pidgin 2.13 is ruim een jaar na de vorige uitgave verschenen. Deze versie van de messenger lost fouten op en heeft verbeteringen onder de motorkap.

Beschrijving: 

Pidgin is de nieuwe naam van Gaim, de multifunctionele instant messenger waarmee u kunt chatten met mensen via Facebook, Google Talk, ICQ of Yahoo. Pidgin is snel, zonder reclame en werkt op meerdere netwerken. U kunt met Pidgin inloggen op meerdere accounts zodat u tegelijkertijd met vrienden die verschillende netwerken gebruiken kunt chatten. Ook kunt u instellen dat u schijnbaar off line bent of onzichtbaar voor anderen als u inlogt.

Pidgin werkt samen met onder andere de volgende netwerkprotocollen:
Facebook, ICQ, Yahoo!, AIM, Bonjour, Groupwise, XMPP, Gadu Gadu, Google Talk en MySpaceIM.  En het voormalige MSN werd ondersteund.

Met Pidgin kunt u bestanden versturen, smileys invoegen, een afbeelding en een afwezigheidsbericht instellen, zien wanneer degene met wie u chat een bericht aan het typen is, enzovoort. Alle basisfuncties van een volwaardige instant messenger zijn aanwezig. Sommige extraatjes als video- en voice-chat zitten alleen voor sommige protocollen (XMPP en Gmail webclient) in Pidgin. Wel beschikt de messenger over (Nederlandse) spellingcontrole.


Pidgin is licht en snel

Pidgin is een messenger zonder al te veel toeters en bellen, maar wel een die op bijna elk netwerk uit de voeten kan. Heel handig: u hoeft nog maar één messenger te gebruiken als u wilt chatten met vrienden op Facebook, Google, ICQ en Yahoo.

Categorie: 
Instant messenger
Versienummer: 
2.13.0
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Pidgin voor Windows via SourceForge
(wacht enkele seconden dan begint de download automatisch)

Installatie: 
100% schoon
Hulp en ondersteuning: 
Deel deze download: 
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
zwitser_and