Reageren

Moodle

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Moodle is een content management systeem speciaal voor het onderwijs. U installeert Moodle op uw webserver en kunt daarna via elke internet browser cursussen ontwikkelen. Moodle is een elektronische leeromgeving die wat betreft mogelijkheden vergelijkbaar is met het commerciële Blackboard.

Moodle is een cms dat speciaal geschikt is voor het onderwijs. U kunt met Moodle een complete elektronische leeromgeving maken voor uw school of instelling. Moodle bevat verschillende activiteitenmodules:

 • Forum: In een forum kunnen leerlingen en leerkrachten discussiëren over een bepaald onderwerp.
 • Opdracht: De leerkracht kan een opdracht formuleren voor de leerlingen. De leerlingen kunnen de oplossing uploaden, of ze kunnen rechtstreeks op de elektronische leeromgeving een stukje tekst schrijven. De leerkracht kan de bestanden bekijken en beoordelen.
 • Keuze: De leerkracht kan een vraag stellen en de leerlingen kunnen uit een lijst een antwoord kiezen. Een keuze wordt meestal gebruikt om een mening te peilen.
 • Test: De leerkracht kan verschillende vragen stellen. Een test kan meerkeuzevragen, waar / onwaar-vragen, kort-antwoordvragen en koppelvragen bevatten. Deze activiteitenmodule kan automatisch verbeteren en cijfers toekennen.
 • Chat: In een chat kunnen leerlingen en leerkrachten live discussiëren.
 • Wiki: Met een wiki kunnen leerlingen samen aan één document werken. Iedereen kan de tekst wijzigen of uitbreiden.
 • Bron: In Moodle kunnen bronnen toegevoegd worden door bestanden up te loaden naar de map "bestanden" en er naar verwijzen, door links naar internetbronnen maken en door direct tekstpagina's of webpagina's in te typen

(bron: Wikipedia)
 

In Moodle zijn drie soorten gebruikers aan te maken die hun eigen specifieke rollen hebben: beheerders (die Moodle beheert), leerkrachten (die cursussen kunnen maken en aanpassen) en leerlingen (die opdrachten kunnen maken).
Ook is Moodle uit te breiden met allerlei modules en plugins om meer functionaliteit toe te voegen. Wereldwijd wordt Moodle door tienduizenden onderwijsinstellingen gebruikt.

Moodle is vertaald in het Nederlands. Voor Moodle is een webserver nodig die Apache of Microsoft IIS en PHP ondersteunt. Ook zijn databases als MySQL of PostgreSQL nodig. Voor testdoeleinden kunt u een lokale installatie doen.

Na installatie van Moodle kan vanuit uw browser ingelogd worden op de website om nieuwe cursussen aan te maken of de site te beheren.

Plain text

 • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
 • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
 • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
 • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
dui_sland