Neon is experimentele browser van Opera met nieuwe kijk op internetten

Opera heeft een testversie van een nieuwe experimentele browser, genaamd Neon, uitgegeven. Neon is een 'concept-browser' die moet tonen hoe browsers er in de toekomst zouden kunnen uitzien. Wellicht dat functies uit Neon later dit jaar ook in Opera terechtkomen.

Neon ziet er vooral anders uit. De browser heeft geen tabbladen balk, maar een zijbalk aan de rechterkant waar de geopende pagina's als rondjes of zeepbellen in staan. Je meestbekeken pagina's komen bovendrijven en vind je bovenaan in deze tabbladen balk. Handig is dat je ook twee sites in split screen modus kan hebben (sleep een andere tabblad op de website die je bekijkt).

Neon is vooral op media gericht: video-filmpjes en foto's kun je makkelijk bekijken in Neon. Net als Opera heeft Neon namelijk een 'pop-out' video-venster, waar je snel filmpjes van een website kunt bekijken, terwijl je gewoon verder kunt surfen.


Neon met split screen en zeepbellen aan de rechterkant

In de linkerzijbalk zitten knoppen voor de videospeler, fotogallerij en downloads. Ook is er een knop om snel schermafbeeldingen te maken en delen met anderen. De startpagina van Neon is transparant, zodat je je eigen bureaublad afbeelding ziet. En je bladwijzers zie je ook weer als zeepbellen op deze startpagina staan.

Neon zal de Opera browser niet vervangen, zeggen de makers. Maar Neon is leuk om te proberen en dit voorjaar komen misschien functies uit Neon naar Opera. Dus als je wilt weten hoe Opera eruit gaat zien, kun je Neon gratis downloaden en naast je andere browsers testen.

Download Neon browser voor Windows en Mac

Bron: 
Deel dit artikel: 

Reacties

Inderdaad leuk om te proberen. Werkt best redelijk snel op mijn iMac. Is volgens mij een concept om in de gaten te houden.

Ja weet je, ´´bezoekertje´´. IK hoef geen gelijk te hebben n.a.v. mijn conclusies paar reacties geleden. De feiten geven mij gelijk. Opera is echt flink onderhanden genomen. Die Chinezen weten er goed raad mee! Maar okay; mooi dat je nu van de weeromstuit ook tot dat inzicht bent gekomen.

Misschien een beetje laat tot dat inzicht gekomen ;-) De Chinezen weten er inderdaad wel goed raad mee. Nu zijn de dingen voor mij omgedraaid: was eerst FF een stuk sneller, nu geldt dat echt voor Opera! Meer dan een voortreffelijke browser!

Steeds vooruitstrevend, is ooit als een van de eerste, of zelf de eerste voor zover ik weet, begonnen met de tabbladen die iedereen later heeft overgenomen.
Voor mij nog steeds Opera.

Weet niet wat er met mij a/d hand is, maar ik ben om: Opera is voor mij DE browser! Razendsnel, mooi en overzichtelijk!

De Chinezen hebben het wel overgenomen maar volgens mij werken de Noren er nog steeds aan.
Zo zie je maar, als eens wat meer mensen de moeite zouden nemen om deze browser te proberen dan zou Opera veel meer aanhangers hebben.
Heb al veel browsers uitgetest en geen andere browser komt in de buurt, of eigenlijk één, Vivaldi komt er dicht bij maar Opera is tot hiertoe nog steeds superieur.

Na een paar keer ermee 'gespeeld' te hebben moet ik zeggen dat ik het een heel leuk concept vind, erg intuïtief ook.
Meer dan een concept is het natuurlijk (nog) niet, maar ik ben zeker nieuwsgierig naar de verdere uitwerking...

Wat de bovenstaande reacties betreft: bij mij is Opera ook favoriet en zeker niet langzaam, maar ik vergelijk dit niet na elke update en vind dat ook moeilijk om dat de snelheid van browsers erg afhankelijk is van welke extensies geïnstalleerd zijn.
Ik vind Opera gewoon een aangename, mooie ('live' achtergronden), veelzijdige browser, met als voordeel dat meerdere zaken waar ik in andere browsers extensies voor zoeken moet er standaard ingebouwd zitten.

Sterk betoog ;-) Denk dat ik Opera maar weer eens ga proberen. Sla nl. graag een zijweg(getje) in en denk dat weer met Opera te gaan doen.

Ikzelf heb geen problemen met Opera. Wellicht kun je eens wat zaken nalopen? En Opera traag? Die browser wordt alleen maar sneller en sneller, de laatste tijd. Ik merk het tenminste goed. Op mijn Laptop met Intel Core i5 is ´ie niet traag. Laatste tip; wellicht kun je de turbo optie inschakelen? Dan ´´vlieg´´ je door de sites heen. Probeer maar eens ´´bezoekertje´´. Succes!

Ik heb dezelfde laptop als jij en toch, ondanks een ingeschakelde turbo, is ie opvallend langzamer dan FF, om het nog maar even niet over Google Chrome te hebben ;-) Verder is Opera een prima browser en verdient ie zeker de 2e plaats in het klassement.

Tja... ik ga het eens een tijdje volgen, maar word nu nog niet echt bevangen door een gevoel van: ´´dat moet ik meteen eens gaan proberen´´. De huidige Opera browser voldoet voor mij echt fantastisch. Heb mijn meest bekeken sites zoals o.a. marktplaats, buienradar en nog wat vaste sites die ik heel vaak bezoek in die fraaie diagrammen gezet. Een klik en ´´Sesam open U´´.

Voor mij perfect en vind je nergens anders, behalve in iets andere vorm in Safari. Maar goed; laat ze maar pionieren in een aparte site. Dan hebben we er geen last van en als dingen handig in de praktijk blijken te zijn voor gebruik, volgens Opera, zal het geïmplementeerd worden in die broweser en kunnen we e.e.a. mooi gaan testen op bruikbaarheid. We laten ons verrassen.

Met alles wel eens. Opera is een uitstekende browser, alleen 1 minpuntje (t.o.v. FF): nogal traag. O ja, er is nog iets: importeren van bladwijzers lukt maar niet. Dat is helaas alleen met Opera het geval.

Gisteren even geprobeerd. Bevindt zich idd nog wel in een zeer prille experimentele fase. Leuk om te proberen, maar niet veel meer dan dat.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_rankrijk