Download Internet Explorer 10 Preview voor Windows 7

Internet Explorer 10 is de standaardbrowser in Microsofts nieuwe besturingssysteem Windows 8. Maar Internet Explorer 10 zal ook beschikbaar worden gemaakt voor Windows 7. Gisteren verscheen een preview-versie van Microsofts nieuwe browser.

Internet Explorer 10 heeft de beschikking over Do Not Track, waarmee je adverteerders kunt vragen je niet te volgen en voldoet veel, veel beter aan de webstandaarden dan IE 9, zoals je zelf kunt zien in deze test. Ook zou IE 10 veel sneller moeten zijn.

Om IE 10 te downloaden heb je Windows 7 SP1 nodig. Na installatie dien je de pc te herstarten. Denk eraan dat dit nog een testversie is. Als je IE 10 de-installeert krijg je Internet Explorer 9 weer terug.

Download gratis Internet Explorer 10 Preview voor Windows 7
(kies Dutch/Nederlands en de 32-bits of 64-bits versie)

Deel dit artikel: 

Reacties

ook iik heb expl.10 geinstall. en bevalt niet maar terug kan niet en microsoft geeeft niet thuis en stuurt naar hardware leverancier en de computer leverancier zegt ga naar microsoft want dit komt van hun af.
tja dan zitten weer in het rondje kastje muur muur kastje
wat een ...... situatie en wie is de dupe de gebruiker

Ik heb explorer 9 vervangen voor 10 omdat door windows is gezegd dat ik terug kon naar 9 als 10 me niet zou bevallen. Hij bevalt me inderdaad niet omdat een aantal dingen niet meer werken. Ik wilde dus teruggaan en heb explorer 10 uitgezet en verwachtte dat ik terug ging naar 9. Nee, niet dus.
Helemaal geen explorer meer dus ik download 9 en dan wordt er gezegd dat ik die al heb. Alleen ik kan hem niet vinden. dus uit nood terug naar 10.
Hoe krijg ik 9 terug, of 10 goed werkend.

Bij mij veranderd mijn schermresolutie en worden er wat dingen anders weergegeven. Verder is IE 10 weinig anders. Ik denk dat IE 10 beter werkt in Windows 8

Nou ik kon het niet laten,ff op een oude laptopje IE10 gezet,en ik moet zeggen het is voor 99% het zelfde als IE9.Gewoon blauwe pijltjes voor terug en vooruit links boven.Die rare metro design zie je helemaal niet bij IE10 als je windows 7 heb.Ik vind het wel prima!!!

Heb IE 10 intussen verwijderd via één van de aangegeven oplossingen. Maar waarom eigenlijk? Ik ga hier mijn pluspunten en minpunten neerzetten.(Ik gebruik trouwens Windows 7)
Pluspunten
Snelheid
Vertoont goed de websites
Geen onnodige werkbalken en toolbars
Minpunten
Iets instellen in IE 10 is nog altijd een zooitje(en dan bedoel ik bij Internetopties)
Bleef af en toe hangen als je een tabblad wou sluiten(natuurlijk het is een preview dus dit kan gefixt worden)
Je kunt nog altijd geen thema's installeren
Het voelt net iets minder vertrouwd aan als bij Firefox(die browser gebruik ik en is best wel vlot) of Google Chrome maar ja die heb ik er afgezwierd omwille van de privacy
Conclusie: Ik kijk nog eens naar IE 10 als de final er is

IE9 vind ik prima!! Gelukkig heb ik het niet gedownload!!Denk dat je nog het beste via systeemherstel terug naar IE9 kan gaan,ik verwijderde op mijn oude vorige laptop ooit IE9 en toen kreeg ik niks meer je gaat dan helemaal niet terug naar de vorige IE je krijgt dan allemaal errors...systeemherstel was het enige wat ik nog kon doen.Dat werkte prima.

Beste Fransie,
Ik had gelukkig voor de installatie een complete image gemaakt met Norton Ghost, dus uiteindelijk geen probleem om de exacte situatie van ervoor recht te zetten. Systeemherstel lost meestal problemen op met gewijzigde instellingen, enz.... ik vermoed dat je daarmee niet kan teruggaan naar een situatie met IE 9, gezien dat de IE10-update precies toch wel zware impact heeft op program files en vooral het register.
Ben toch eens benieuwd naar de release van IE 10 (zal zeker image nemen ervoor) - en inderdaad zo drastisch is het verschil tussen de 9 én 10 nu ook weer niet....

Vraagje: Hoe de-instaleer je IE 10?

Uninstall Internet Explorer 10
To uninstall Internet Explorer 10 do the following:
1.Click Start, type programs and features into the search box and select View installed updates in the left pane
2.Under Uninstall an Update locate the Microsoft windows Section
3..Right-click on Internet Explorer 10 and click uninstall. 4.Click Yes to confirm the removal.
5.Restart the PC to complete the uninstallation.

Je kunt hem verwijderen door de updates van IE 10 onder microsoft windows te verwijderen:
Windows update, geschiedenis weergeven en dan op geinstalleerde updates klikken

Staat er dan bij mij dan iets anders? Nu in het NL dan maar:

1.Start > Configuratiescherm > Programma's en onderdelen
2.Geïnstalleerde updates weergeven verschijnt (een update verwijderen)
3.Rechtsklik op Internet Explorer 10 en linksklik verwijderen
4.Klik Ja om te verwijderen
5.herstart Windows 7

Ik heb dit geprobeerd , maar krijg een fout tijdens bij het afsluitscherm (tijdensconfigureren zoals bij een gewone windowsupdates) en bij het heropstarten maakt hij de uninstall ongedaan, zodat IE10 er uiteindelijk blijft opstaan met weliswaar een herinstallatie. Ik heb gemerkt dat de IE10- installatie ook tegelijkertijd een taalpakket en hyphenationpakket (zowel in NDL als Engels) mee installeert. Zou het kunnen dat je eerst die moet verwijderen, en dan pas de IE 10 ?
Maar een nog veel belangrijker probleem waarom ik IE 10 van m'n WIN7-pc terug weg wil : bij iedere opstart zijn de cookies verdwenen, waardoor je vertrouwde sites je niet meer herkennen, zééér vervelend. In de opties bij privacy "alle cookies accepteren" brengt ook géén oplossing, ze zijn steeds verdwenen na opstart.
Bovendien geeft IE10 bij iedere heropstart één of 2 fouten in de windowslog-files (ESENT), veroorzaakt door de wininet-taak (die de IE 10 installatie bij je task-scheduler plaatst). Beide fouten hebben met de cache te maken van IE10 : ik heb de cache al uitgeschakeld in de IE-opties, alsook de taak uitgeschakeld in de task-scheduler. Maar de fouten blijven komen in de logfiles.
Heeft iemand een oplossing voor deze 2 problemen, want IE10 is wel duidelijk sneller dan IE9 ;-)
Nog werk aan de winkel voor Microsoft precies !!!

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_panje