Websites AVG en Avira gehackt, AVG Anti-Virus Free tijdelijk niet te downloaden

Vanmiddag is de website van anti-virus bedrijf AVG kortstondig gehackt geweest en voorzien van een pro-Palestijnse politieke boodschap. Momenteel zijn de servers van avg.com onbereikbaar en is ook AVG AntiVirus Free niet via de officiële website te downloaden.

Downloaden lijkt momenteel niet mogelijk aangezien websites als FileHippo en MajorGeeks - net als GratisSoftware.nl - alleen downloads aanbieden via de servers van AVG. Bij Download.com kun je de webinstaller van AVG downloaden, maar die moet vervolgens het hele programma via de servers van AVG ophalen en dat lukt dus niet...

Update:
Volgens BetaNews is ook de site van Avira gehackt en onbereikbaar. De aanvallers lijken de DNS van beide sites gecompromitteerd te hebben waardoor bezoekers omgeleid werden. Avira Free AntiVirus is nog wel te downloaden.

Technisch gezien zijn de websites van AVG en Avira zelf niet gehackt, maar zijn alleen de DNS (domain name servers) gekraakt, waardoor bezoekers naar de verkeerde site - van de hackers - werden geleid.

Update 9 oktober:
Momenteel is de website van AVG weer bereikbaar, maar free.avg.com - waar de gratis versie gedownload kan worden - nog niet.

Update 9 oktober (2):
Later vandaag is ook free.avg.com weer in de lucht en kan AVG normaal gedownload worden.

Deel dit artikel: 

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
wit-rusla_d