Zo gaat Windows 8 eruit zien (video)

Microsoft heeft vandaag een eerste officiële video vrijgegeven via YouTube (zelfs Microsoft heeft zijn eigen YouTube kanaal) die laat zien hoe Windows 8 er gaat uitzien. Een mix van Windows 7 en Windows Phone die geschikt is voor desktop computers, laptops en - niet onbelangrijk voor Microsoft - tablets.

Windows 8 maakt gebruik van touchscreen technieken en is dus ook geschikt voor tablets. Voor de softwaregigant van levensbelang om aansluiting te krijgen op de tablet-markt, waar Apple met zijn iPad en diverse Android tablets de hoofdrol spelen.

De video laat een interessante, frisse interface zien met veel mogelijkheden. Apps vormgegeven in tiles (tegels) voeren de boventoon en kunnen aangeraakt worden om meer informatie te krijgen Gebruikers kunnen wel wisselen naar het klassieke Windows-bureaublad.

De combinatie van een interface voor desktops, laptops en tablets met aanraakmogelijkheden wordt ook al gebruikt door Ubuntu Linux 11.04 en Mac OS X Lion dat volgende week geïntroduceerd zal worden.

Kijk mee, oordeel zelf over Windows en laat uw mening hieronder in de reacties weten:


Lees hier meer berichten over de ontwikkeling van Windows 8

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik vind het er goed uitzien en kijk er zeker naar uit ! Als het net zo goed werkt als Windows Phone word het super!

nee helemaal niets voor mij heb een hekel aan toutch screen laat mij maar lekker werken met windows 7 werkt perfect.

Aah, heerlijk dat niemand blij is met windows 8. het is heel handig voor een telefoon en een tablet maar met een muis of met een xbox-controller is het echt heel onhandig. ik ben het echt compleet eens met iedereen die zegt dat dit een slechte stap is en ik hoop dat windows ooit weer met een besturingssysteem komt dat XP overtreft (zal nog wel heel lang duren).

Beste,

Af en toe erger ik me aan de reacties hier maar het is dan ook niet tweakers.net dus dat zal wel de reden zijn.

Uiteraard ga je ook nog met een toetsenbord en muis kunnen werken maar touchscreen zal volledig geintegreerd worden.

Zodanig dat ze met windows 8 tablet, windows 8 home en windows 8 pro op de markt kunnen komen.

Zie naar asus transformer en android 3.0 deze werkt ook super met touch maar ook heel goed met toetsenbord en muis.

Waarom is nu tablet zo hip, omdat er overal een ssd in zit, 8 uur of meer meegaat, maar 600-800 gram weegt en touch. Binnen 1 jaar zullen de laptops allemaal standaard een ssd schijf hebben en dan zal dit samen met de nieuwe processor van intel (opvolgen van de i reeks versie 3) voor super snelle laptopjes zorgen met windows 8. en die laptopjes zullen ook touchscreen hebben.....

Windows 7 pro is al super goed, dus windows 8 zal wel nog beter zijn. Vergeet niet, dat windows 7 super goed samenwerkt met alle server software van microsoft.

Aan de makers van deze site, wees niet zo negatief tegen softwaremakers die geld vragen voor hun software.....het is leuk om eens de geitewollensokke drager uit te hangen, maar wees niet de story van de ict info sites.

Ik dacht niet dat dit verhaal zo negatief was... Maar goed, de site heet niet voor niks Gratis Software Site, dus daar blijft de focus op liggen: gratis vervangers van betaalde software.

Tweakers.net is erg pro microsoft. Ik heb bij deze website nooit het gevoel gehad dat ze negatief tegen microsoft zijn, ook bij dit artikel zeker niet.

Reacties zijn wel erg krities, en dit heb ik zelf ook wel bij dit bericht. De reclame afdeling van microsoft heeft altijd een erg grote mond. De werkelijkheid wil nog wel eens tegenvallen, vooral bij Vista viel dit op die een heel stuk stuk nieuwer en moderner was dan XP maar toch een heel stuk slechter werkte. Ook veel van de revolutionaire vernieuwingen uit de reclame praat zaten er uiteindelijk niet in.
Ik zie in dit filmpje niet echt dingen waarvan ik denk dat ze mijn werk prettiger / makkelijk maken op de desktop. En of dit systeem goed werkt op een tablet over een jaar vraag ik me af.
Als ik de verkopers bij microsoft niet direct geloof en ik zeg eerst maar eens zien wat het daadwerkelijk wordt ben ik nog geen geitewollonsokke drager. Belangrijker nog, ik ben geen fanboy.

Een touchscreen betekent gestrekte handen.

Wat dat betreft heb ik er geen verwachting van, ik heb geen zin om constant m'n gehele arm uit te strekken als ik achter m'n pc zit, een toetsenbord + muis is mij voldoende. Maar ik neem aan dat Win8 daar ook voor zorgt.

Wie zit hier op te wachten, voor laptop misschien nog net bruikbaar maar voor PC totaal ongeschikt, toetsenbord op je scherm, hoe bedenk je het.
Laat dit de doodsteek worden voor windows.

Stuur mij maar een berichtje als Windows/Microsoft met een degelijk besturingssysteem komt (blijf van mijn beeldscherm af, dit is GEEN touchscreen!).

Ik vind er niets bijzonders aan. Voor een tablet misschien wel, maar voor een laptop nee.
Ik vind het er saai uitzien.

Niet akkoord
.Ze zouden het beter bij het oude laten. De XP was heel goed volgens mij. Mijn software werkte prima maar vanals ik w7 heb zijn er tal van moelijkheden en kan ik mijn duurbetaalde software van vroeger niet meer gebruiken.

In plaats van te zorgen dat ze eerst eens een goed werkend systeem maken komen ze steeds met wat nieuws om alle fouten in de oude te verbergen. Zit er niet op te wachten.

Als fervent gebruiker van een desktopcomputer ben ik totaal niet geïnteresseerd in dit op de touchscreen hype gebaseerde besturingssysteem.
"Gebruikers kunnen wel wisselen naar het klassieke Windows-bureaublad". Wat voegt Win8 voor mij dan toe, 0,0. Dat wordt t.z.t. no sale maar wel Win XP tot april 2014.

helemaal te gek denk dat ik als het uit komt een touchscreen laptop met windows 8 ga kopen.
IK HOOP WEL DAT ER EEN MICOSOFT MUZIEK MIX PROGRAMMA ALS GARAGEBAND OP GAAT KOMEN!

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
spa_je