Vierde preview van Internet Explorer 9 scoort bijna perfect op Acid3-test

Ruim een maand na de derde preview is nu het vierde voorproefje van Internet Explorer 9 verschenen. Hierin zitten vooral veel verbeteringen onder de motorkap. Internet Explorer 9 preview 4 scoort 95 uit 100 op de Acid3-test voor webstandaarden.

In de vierde preview voor ontwikkelaars van Internet Explorer 9 (IE9) is niet zo heel veel veranderd ten opzichte van de vorige versie. Kleine aanpassingen en vernieuwingen geven aan dat Microsoft bezig is om in september de eerste bèta-versie van IE9 voor een breder publiek de deur uit te doen.

In het oog springt dat IE9 op de Acid3-test voor webstandaarden een score van 95 uit 100 haalt. Dat is eindelijk op het niveau van de concurrentie. Internet Explorer 7 en 8 steken daar schril bij af met scores van slechts 12 en 20. Ook is de JavaScript engine nu ingebouwd in Microsofts browser waardoor IE9 nog sneller is.

Onbekend is wanneer IE9 definitief zal verschijnen, maar vermoedelijk eind dit jaar. De eerste bèta verschijnt in ieder geval volgende maand. Internet Explorer 9 is alleen voor Windows Vista en Windows 7 beschikbaar. Windows XP gebruikers krijgen Internet Explorer 9 niet meer tot hun beschikking.

Lees meer over IE9

Deel dit artikel: 

Reacties

Het is niet dat ze de 100% niet kunnen halen, het is dat voor de nog ontbrekende technieken (SVG fonts en SMIL) inmiddels, wellicht betere, alternatieven bestaan. De ontwikkeling van een browser dient niet gestuurd te worden door een test, maar door wat makers van websites kunnen gebruiken. Om dezelfde reden zal ook Firefox nooit een score van 100 halen, niet omdat ze het niet kunnen, maar omdat het zinloos is technieken te introduceren die toch niet gebruikt gaan worden.

Inderdaad, ze falen nog steeds omdat ze de 100% niet kunnen halen...

"Dat is eindelijk op het niveau van de concurrentie."?
Nee, het is nog steeds onder dat niveau: Opera en Chrome halen beide de volle score van 100/100.
Ik vind de score van IE9 dus niet zo in het oog springen...

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
zuid_korea