Twee beveiligingsupdates voor Windows in januari

Bij de eerste updateronde van 2011 heeft Microsoft twee pleisters uitgebracht voor lekken in Windows. Het ernstige lek in Internet Explorer, dat vorige maand werd ontdekt, is nog niet dichtgeplakt.

Slechts twee updates deze maand tijdens de maandelijkse patch(pleister)-dag van Microsoft. De eerste, kritieke, kwetsbaarheid zit in het Windows-onderdeel Microsoft Data Access Components (MDAC). Gebruikers van Windows XP, Vista en 7 lopen het gevaar dat hun pc overgenomen wordt als ze kwaadwillende websites bezoeken.

Het tweede lek dat opgelost wordt is 'belangrijk' en zit in de backup manager van Windows Vista. Het gevaarlijke lek dat in december in Internet Explorer is gevonden, is nog niet verholpen. Microsoft had niet op tijd een update klaar voor deze patch-ronde. Wel is er voor gevorderden een Fix-It oplossing online gezet.

De maandelijkse patches zijn via Automatische Updates of Windows Update beschikbaar voor Windows XP, Vista en 7. Updates voor Windows 2000 en Windows XP servicepack 2 (SP 2) worden niet meer uitgebracht.

Ten slotte gaat een nieuwe versie van Microsofts 'Windows-programma voor het verwijderen van schadelijke software' uw computer eenmalig controleren op enkele van de ergste bedreigingen.

Lees meer informatie over de pleisters bij Microsoft

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik heb vorige week automatische updates van Windows gekregen en na de installatie wilde Windows niet meer opstarten. Met Windows opstartherstel is het goed gekomen, teruggezet naar een bepaald punt geloof ik, maar toen was de antivirus van de mik. Ook dat is opgelost en vervolgens kreeg ik weer die updates en vanochtend wilde de computer weer niet opstarten. Weer opstartherstel gedaan en alles gerepareerd, maar ik kan dus nu niet updaten omdat die update mijn computer om zeep helpt.

Ik wilde dit ergens melden bij microsoft, maar ja dat is natuurlijk weer nergens te vinden waar je dit kunt doen. Misschien dat jullie het door kunnen geven? Ik zal vast niet de enige zijn met deze corrupte update.
Groet,
Henk

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
nede_land