Thunderbird en Firefox gaan uit elkaar

Jarenlang is het een onafscheidelijk duo geweest, maar nu gaan Firefox en Thunderbird toch uit elkaar. Het mailprogramma van Mozilla gaat zelfstandig verder in het nieuw opgerichte bedrijf MailCo.

Anderhalve maand geleden kondigde Mozilla al aan dat het zich volledig wilde richten op browser Firefox en daardoor te weinig aandacht had voor Thunderbird. Toen werden er drie mogelijke oplossingen voorgesteld voor Thunderbird. Uiteindelijk is gekozen voor de tweede optie en gaat het mailprogramma verder als een aparte dochteronderneming van Mozilla.

MailCo krijgt drie miljoen dollar mee om een team samen te stellen dat de ontwikkeling van Thunderbird voor zijn rekening neemt. Speerpunten zullen zijn om het mailprogramma te blijven vernieuwen en beter te integreren met andere communicatiemiddelen als IM, RSS, VoIP en SMS.

Interessant is om te zien of Thunderbird door deze stap in staat zal zijn om, net als grote broer Firefox, een enthousiaste gemeenschap te creëren die ervoor zorgt dat het mailprogramma de concurrentie aan kan met Microsoft Outlook.  Voor zakelijk gebruik ontbeert Thunderbird namelijk nog altijd een agenda (de Lightning-extensie staat nog in de kinderschoenen) en uitwisseling met Microsoft Exchange servers is niet mogelijk.

Ga naar de Thunderbird-pagina

Bron: Weblog Mitchell Baker :: Persbericht Mozilla

Deel dit artikel: 

Reacties

beste
wordt het' leleke eendje' nu geslacht en gepluimd?
moet niet wat mer pub gemaakt worden voor europese oplossingen zoals opera?
veel groeten
wilfried wegsten Londerzeel belgie

idd, waarom al die pub voor firefox en thunderbird?
geef mij maar opera, veel beter .

Reageer