Slechts een pleister voor Windows in januari

Microsoft begint het nieuwe jaar goed. Voor januari wordt slechts één pleister geplakt tijdens de maandelijke updateronde voor Windows. Dit betreft een ernstig lek in de weergave van het EOT-lettertype. Onder andere Internet Explorer Microsoft Word en PowerPoint zijn hier vatbaar voor.

Het gebeurt niet vaak dat Microsoft zo weinig updates uitbrengt tijdens de tweede dinsdag van de maand, waarop altijd beveiligingslekken worden gedicht. Maar één tijdens de patch-ronde van januari.

Het gaat om een ernstige kwetsbaarheid in de Embedded OpenType (EOT) Font Engine. Aanvallers die gebruikmaken van een speciaal geprepareerd EOT-lettertype kunnen de pc overnemen van mensen die onder andere Internet Explorer, Word en PowerPoint gebruiken. Dit lek is nu verholpen.

Ook gaat - zoals elke maand - een nieuwe versie van Microsofts 'Windows-programma voor het verwijderen van schadelijke software' uw computer eenmalig controleren op de ergste bedreigingen. De updates worden aangeboden via de Automatische Updates van Windows XP, Vista en 7 of via Windows Update.

Lees meer informatie over de pleisters bij Microsoft

Update 14 januari: met name Windows 2000 wordt getroffen door het deze maand gedichte lek. Het risico voor Windows XP, Vista en 7 is minder groot.

Deel dit artikel: 

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
noorw_gen