SP3 maakt Windows XP 10% sneller - en twee keer zo snel als Vista

Update 7 mei 2008: SP3 voor Windows XP is beschikbaar
Lees meer en download Service Pack 3 voor Windows XP nu hier
--

Microsoft is Service Pack 3 (SP3) voor Windows XP aan het voorbereiden. Dit Service Pack bevat alle veiligheids- en stabiliteitsupdates voor Windows XP sinds 2004, toen SP2 verscheen. En meer: want Windows XP SP3 belooft volgens een testbedrijf tien procent sneller te worden dan de versie daarvoor. Goed werk van Microsoft dus. De overstap naar Vista wordt wel weer minder aantrekkelijk, want Windows XP SP3 is bijna twee keer zo snel als het logge Vista.

Het bedrijf Devil Mountain Software testte de prestaties van de kantoorpakketten Office 2007 en Office 2003 op pc's die Windows XP met SP2 en SP3 en Windows Vista draaiden. De conclusies waren overduidelijk. Op pc's met 1 of 2 gigabyte aan werkgeheugen werd een snelheidswinst van zo'n 10 procent geboekt door Windows XP SP3 ten opzichte van XP met SP2. Service Pack 3, dat volgend jaar verschijnt en gratis op te halen is voor legale XP-gebruikers, is dus een verdere verbetering van het behoorlijk stabiele Windows XP.

Voor Windows Vista begint het er steeds somberder uit te zien. Bij alle tests met Office was Vista bijna twee keer zo traag als Windows XP met SP3 - zelfs met 2GB werkgeheugen! Hieruit blijkt maar weer dat Vista een enorme geheugenveelvraat is die alleen op spiksplinternieuwe pc's nog redelijk presteert. En ook het eerste Service Pack voor Vista dat eveneens voor volgend jaar op stapel staat, liet nauwelijks een prestatieverbetering zien.

De noodzaak om over te stappen van XP naar Vista wordt steeds kleiner, zo lijkt het. Zeker als Microsoft beveiligingsupdates voor XP blijft uitbrengen de komende jaren.

Wat is uw mening over Vista versus XP? Laat het hieronder in de reacties weten.

Bron: Tweakers

Deel dit artikel: 

Reacties

mac heeft veel geheugen en is sneller dan xp als je de goeie programmas gebruikt zoals clean my mac tobw en je moet goeie internet kopen want ik heb mac osx 10.5.7 en heb die voor school en hij is fijner met hacken dan windows xp

Voor PC gebruikers die weinig gamen maar probleemloos willen werken en geen studie willen maken om Windows werkend te houden.. koop een mac. Is het geld echt dubbel en dwars waard.

Ik zelf heb een dure laptop met een Acer met OEM Vista Premium van een jaar oud in de kast staan. Hevige teleurstelling. Ik denk wel dat ik ook pech gehad heb, de harde schijf bleek achteraf defect te zijn (geen garantie, via internet gekocht. Klachten over de vastlopers en niet herkende hardware werden afgedaan met bel maar naar Winows..). Dus misschien ben ik hiermee een uitzondering. Wel enorm zonde van het geld en de frustraties.

en trouwens, hoezo was deze maatschappij nooit zover gekomen zonder Windows, de hedendaagse maatschappij zou makkelijk op bijvoorbeeld Linux kunnen draaien, ik zie niet in wat Windows zo geweldig maakt hoor.

wat een stelletje dwaze kinderen hier zeg,
een beetje gaan raaskallen over dat mensen een fatsoenlijle pc moeten kopen,
en dat vista dan opeens veel sneller is als XP, kijk eens verder dan jullie 12 jaar oude neusjes lang zijn, de fout ligt bij Microsoft, voor het uitgeven van zo'n ongeoptimaliseerd besturingssysteem, je hoort GEEN 8GB ram nodig te hebben om Microsoft's nieuwste OS te kunnen draaien, dat is gewoon volledig onnodig, dit hebben ze zich ook gerealiseerd en Windows Se7en is nu al (in zijn beta fasen) veel sneller als Windows Vista, en het ziet er ook behoorlijk geil uit.
Ik zou zeggen, gebruik XP totdat Windows Se7en gereleased wordt en het komt wel goed, ik heb dit keer goede hoop op M$

Elke keer komt er meer software bij die alle handelingen van de gebruiker volgt, daarom is elke nieuwe versie zwaarder. Windows 95 is de beste versie ooit gemaakt.

Hij is veel te duur man!

Het is wel een gezellige boel hier.

Ik heb zojuist 2 pagina's onzin gelezen terwijl het enige wat ik wilde lezen over xp ps3 ging.
Maar goed, dit is mijn eigen keus. Het zelfde als dat jullie er voor kiezen jullie tijd te verdoen door over Mac's the praten in een XP sp3 'topic'.

Terwijl de PC mensen zitten te gamen en daarme hun tijd "verdoen" zijn jullie 'MACcers' druk bezig met het discusseren over totaal andere dingen dan waar de discussie over ging. Ja precies, ik zie inderdaad dat de slimme zijde de MAC is. Maar goed, MAC for the win?

Ik persoonlijk hou niet van MAC, ik vind het een lelijk wit ding dat veel te veel genoemd word door mensen die maar wat mee doen met de hype. Ik zeg niet dat het zo is, wat het ook niet is, ik geef gewoon mijn mening. Ik weet zeker dat dit gewaardeerd word; dus hou voortaan je mening voor je. Mensen willen je mening niet horen over de MAC, dus shhh.

Maar om wel even mee te doen aan de oorspronkelijke discussie; ookal is deze moeilijk terug te vinden. Ik vind Vista helaas tragisch sloom. Maar ik geef Vista nog de tijd om zichzelf te verbeteren; tot die tijd: xp sp3 all the way.

Intel Core 2 Quad 4x 2.6GHz
8 GB DDR2 geheugen
en totaal 2048MB NVidia 8800GTX geheugen

dan wil ik wel weten of we het hier over 32 of 64 bit hebben
als het 32 bit is geloof ik er niets van want voor zover ik heb gehoord kan op een 32 bit pc maximaal 3gb aan ram in je pc

Ik heb net mijn pc samengesteld met 8gb RAM maar met xp_sp2 gebruikt hij slechts 3.2 gb.
Zou ik dit kunnen verhelpen met xp_sp3 te downloaden.

BTW ik wil geen antwoord als "gebruik mac, want dat crashed niet" FOUT!!! mac crasht wel t'is alleen een beetje moeilijker.

Ik heb mezelf 3 jaar terug een echte power pc in elkaar gezet , deze was zelfs voorzien van een termaltake waterkooling met 1 dubbele en 1 enkele radiator, verder was de cpu, Vga, en ram watergekoeld, mijn bedoeling was om er mac osx 10.4.x op te draaien, omdat op een goede hardware ook goede software moet, maar ben van een koude douche thuisgekomen, mac ondersteunde mijn vga kaart enkel in 16 bit, en wat het moederbord betreft, (msi 7350) werd mijn eternet niet ondersteund en hij herkende mijn sata 2 schijf niet.
Dus heb ik als xp pro gebruiker, toen maar besloten om "Ultimate" vista te installen.... de instal ging vlekkeloos, alle drivers waren aanwezig in het vista paket, maar na 14 dagen vista gebruik, was ik Vista beu, ik vond het verschrikelijk te werken met vista, 35 popups, ben je zeker?, wil je doorgaan ?dit is mogelijk niet veilig ?en blablabla, ik werd er gek van, dus weg met vista.
Nu draaie ik terug op Xp pro en da werkt zoals het hoord.
De grote oplossing zou zijn (en dat beseffen ze nu ondertussen bij mac ook) : een goei intel machine met de software van MAC,.
Zoals je kan zien zijn de nieuwe mac, intel based,
Allesins ik heb nen tijd terug eens 14 dagen op ne imac g5 mogen werken, en als ik nu moest overschakelen naar een nieuwe pc, IS HET EEN MAC.

Ben nog vergeten te zeggen: schakel de windows firewall en windows security centre en windows update uit op je pc. En daarmee bedoel ik ook: de services ervan. Dan starten ze ook niet meer op en hoppa weer snelheidwinst op windows XP.

En als je geen zin hebt om vista uit te proberen omdat het duur is. Zoek je Heil dan in 'gratis versies' online

Wat mensen vergeten is dat Windows XP bij de uitgifte ook niet echt stabiel was. Uitbrengen van SP2 gaf eindelijk wat rust. Ik heb SP3 op meerdere pc's thuis geinstalleerd, en overal merk ik wat snelheidwinst op.

Vista is nu net ook op de markt. Ze hebben er echter wel een rotzooi van gemaakt, door al die compabiliteitsproblemen. Het andere wat ik niet nuttig vind, is al die verschillende onzin versies van vista. Breng er dan gewoon 3 uit: Home (simpel) ultimate (extra) en Work (voor je werk)

En zijn altijd van die mensen die geilen op MAC OSX en al die andere. Mij boeit het niet zo. Het zal toch nog wel een tijd zo blijven, dat Microsoft de monopolie in bezit houdt, en dat veruit 90% van de programma's/spellen/etc voor windows zijn.

Inderdaad, vista is minder populair onder de meeste. Blijf lekker XP gebruiken! Je hebt nog tot 2011 ongeveer. Mij zie je nog niet switchen. Vista is voor mij hetzelfde idee als MAC: geen zin om iets nieuws te leren! If it ain't broke, don't fix it!!!

Laatst ook een laptop gekocht. Zaten vista en xp drivers bij, zonder OS geleverd. Lekker een illegaal XP SP3 NL opgezet, draaide perfect. Loopt nooit vast. Nooit problemen.

Als je een echt goede windows wilt draaien, en geen zin hebt in vista of MAC geilers, probeer dan eens een XP BLACK edition PRO SP3. Je weet niet wat je ziet. EN: gebruikt nog minder geheugen en is nog sneller als een normale XP sp3.

hey dude ik ben een verslaafde gamer en een programma zoeker ik wer op linux xp en vista laat het woordje prullen maar aan de mensen over die nog nooit een pc hebben gezien ok? paljas

mijn pc.tje

INTEL CORE 2 EXTREME X6800 / 2.93Ghz BOXED FSB1066 / 2x 4Mb L2 / S775

ASUS STRIKER II EXTREME S775 Fsb1333 nForce 790i Ultra SLi Dual Channel DDR3 3x PCIX16 2x GLAN 8CHA SATA2-R IEEE1394

2maal WESTERN DIGITAL 150Gb Raptor / 16Mb (10000RPM)
ANTEC TRUE POWER QUATTRO 1000W - Active PFC / TPQ-1000EC
8gb(word niet voledig gebruikt)reaper geheugen
ASUS GeForce EN9800GX2 1024Mb DDR3 / Dual DVI /HDTV-Out (EN9800GX2/G/2Di/1G)maal2

prutsen he lul!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I Love Windows! en ik meen het.

Ik verdien er al jaren m'n brood er mee, dus ik houd M$ de vriend.
Mijn mening: stem de hardware af op je besturing en probeer vooral niet het nieuwste OS op je 5 jaar oude beestje te draaien.

Ik gebruik privé XP Pro op een desktop en een laptop van twee jaar oud. Zakelijk Vista Ultimate 64 op een laptop. Ben erg tevreden. Kan jullie melden dat ik voor Vista een redelijk zware laptop heb en dat wil wel. (dual core / 4GB RAM)

Groeten van Mars

tjah,

Mac, werkt perfect, weinig virussen (niet omdat het markt aandeel klein is, je zou niet willen weten hoeveel bedrijven macs gebruiken) omdat de beveiliging gewoon 10 keer beter is, je kan niet eens als ROOT draaien, zonder heel moeilijk te doen, microsoft maakt de eerste account zowel in xp als vista meteen ROOT gebruiken (administrator) en op die account zal ook het meeste gewerkt worden. plus, omdat alles afgestemt is op elkaar, software op hardware, endergelijke, werkt het veel beter met elkaar samen. dus sneller.

linux, werkt perfect, maar is voor de doorgaanse MSN muts/dude op de middelbare school niet zo makkelijk te gebruiken, en zeker niet voor pa en ma van respectivelijk de MSN muts of dude.

goed linux gebruik is veel dingen gewoon WETEN. zelf je kernel kunnen aanpassen aan dingen die je jouw OS wil laten doen. kernel wie wat waar, ja dat is de "motor" van je OS zeg maar. die stuurt alle instructies als het ware naar je CPU('s), plus er is moeilijk aan drivers te komen, tenminste als je ze zelf niet kan schrijven, of geen mensen ken die dat voor je kunnen.

microsoft, tjah, makkelijk te gebruiken, makkelijk te verneuken.

op een mac werk je. en alles gaat goed.
op een *nix box werk je. en alles gaat goed.
op een microsoft box werk je. en er gaat altijd wel IETS fout.

you have to work AT a *nix box to fuck it up.
you just have to WORK ON a m-soft box to fuck it up.

20 virussen bekend voor linux, allemaal in het "laboratorium" gemaakt. virus is er uit, 1 dag later heeft de community het al aangepakt, en is voor iedereen de oplossing vrij om te verkrijgen.

op dit moment 28.000 virussen (en dan niet eens al de variaties op 1 virus meegeteld) bekend voor m'soft. en het duurt soms weken voor er een update uit is, voor OS of Virusscanner.

ik heb zelf een MAC, een Linux box, en een Microsoft box. die mac heb ik 2 jaar, nog nooit iets mee geweest.
die linux box is een p4 2.6 gig en draait echt ALLES wat ik maar zou willen en is al 900+ dagen niet uit geweest. geen BSOD gezeik door lang niet rebooten. geen gekke slowdowns, geen intensief hardware gebruik als je computer niet eens iets DOET.

mijn microsoft box, is state of the art, en moet elke 3 - 6 maanden opnieuw geinstalleerd worden, omdat ie anders te sloom word naar mijn zin, gelukkig kun je een self install cd maken, die na installatie ook meteen mijn andere nodige proggies installert, zoals firewall virusscanner office, en alle updates voor XP en Office en de virusscanner. (ja mensen dat kan, google is je vriend om uit te zoeken hoe)

dus wat vind ik het beste, tjah, de mac is gewoon mooi voor allerlijk zakelijke functies en grafisch gebruik. the linux box is gewoon perfect voor AL het andere gebruik INCLUSIEF GAMES
die microsoft box is bij gebrek aan kunde van mijn gezin, het slachtoffer van alles wat vanzelf mis kan gaan met een m-soft box, maar tjah, mijn kids willen MSN en ik laat ze niet op papa's linux BOX spelen. dus, vergeef me het gebruik van microsoft software.

groetjes Panic_Fire

(ps als het niet duidelijk was, kies een goede pc, dump er linux op (als je tenminste wat verstand hebt) en leer er mee om te gaan. je kan er echt ALLES op draaien, msn en games dus ook.

Ik heb reeds vroeger ( OS 9 ) een mac gehad. En ben dan moeten overschakelen naar PC. De reden voor de overschakeling is eenvoudig. Op school gebruikt iedereen windows software.
MAAR
Dit was vroeger, want nu zijn er INTEL Macs. Ik weet het nu wel zeker dat mijn volgende pc een macintosh gaat worden of die nu duurder is of niet. ( alhoewel met de huidige dollar prijs ;) )
Waarom zou je nog kiezen voor bvb een HP of DELL , als je hetzelfde en meer kan voor een nagenoeg gelijke prijs op een macintosh ???
Dual booten , that's what I want.
Kies gewoon het OS dat je op die moment nodig hebt voor je taak. En gebruik een USB stick om je data te wisselen tussen beide OS'en.
Kortom,
Betaal net dat tikkeltje meer, en vergeet alle incompatibiliteitsproblemen !!!
( En als microsoft weer een slechte service pack uitbrengt, werk dan ondertussen onder mac os x, en wacht tot de volgende update uitkomt die de fouten uit de service pack haalt :) )

A; wat ik lees is een heleboel lof over Vista, maar mijn PC zou volgens Microsoft "redelijk"met Vista om moeten kunnen gaan.
Ik krijg een score van 3,8, komt door de processor, een AMD 64 3000. OK, niet de snelste, maar XP draait er als een zonnetje mee, terwijl VISTA instabiel is, ook na servicepack 1. Verde vind ik al dat gevraag achterlijk, zelfs tijdens het installeren leverde mehet internet al een virus op..... Veilig? niet veiliger dan een ander besturingssysteem.
WOW? alleen de sidebad vind ik leuk, heb die dan ook meteen in XP geinstalleerd (Ja, de VISTA sidebar) Aero? na 2 x spelen met aero heb ik dat ook wel gezien.

Nee, Vista is bijna 10 x zo groot als XP en draat sloom. Wat voor leuks extra krijg je daar voor? Nepveiligheid, een aantal updates waar je U tegen zegt, een servicepack dat eerst je VISTA de vernieling inhelpt voordat het eindelijk werkt en dan eigenlijk geen merkbare verbeteringen op levert? Nee ik blijf wel lekker bij XP, dat werkte bij mij direct stabiel en probleemloos.

Nu wachten op SP3 nl....

Hallo alemaal ik heb een oude pc met Windows xp prof Pentium lll Me vriend heeft een vista pentium 4 iets in de 2000 mb en ik heb een geheugen kaart van 256mb en mijn pc is veel sneller.
Omdat ik mn pc beter bescherm en beter schoonmaak hij is heel snel enveel meer mijne is sneller mensen verspil geen geld download veel schoonmaak programa,s en dat is het meer niet het is alemaal gratis die programa,s kosten niks!!!!!!!!
Ik heb al een keer spyware gehad isal weer weg te gek maar doei
Ohhh ja koop geen mac,s die zijn slecht pc,s zijn beter

Heb net voor 'n kennis WinXpProSp3(rtm versie)op notebook geïnstalleerd met vista styles werkt super!!Was nog nooit zo snel volgens kennis.Heb originele Vista zelf getest,was not amused!

Mensen toch, ik ben echt verbaast dat er nogsteeds een vete is tussen mac en pc aanhangers. Laat ieder zijn ding kiezen..

Mac:
+ Mooi design
+ 1 standaard
+ intuitieve interface
+ weinig last van virussen

- geen keus qua uiterlijk
- veel te duur voor wat je krijgt
- onderhevig aan apple dictatuur
- alleen maar weinig last van virussen, omdat de mac nog een klein marktaandeel heeft. Dat wordt wel anders als de mac populair wordt..

PC:
+ Volledig vrije keuzemogelijkheden qua uiterlijk en innerlijk
+ Goedkoper dan mac
+ Veel meer ondersteuning van soft en hardware door bedrijven
+ PC is nog steeds de standaard

- Virusgevoelig door grote marktaandeel
- Voor designkasten moet je betalen
- Vista is ruk, je moet XP hebben, maar die is weer lelijk
- Zeer hoge leercurve voor nieuwkomers

Ik kreeg mijn laptop met Vista (spesjaal duurdere uitvoering gekocht). Ik was - ahem - niet overtuigd. Opstarten duurde *lang* en ik had geen idee waar mijn eigen computer de hele tijd mee bezig was. Snel Ubuntu geinstalleerd. Zo een tijd met veel plezier alleen Ubuntu gebruikt. Daarna bij wijze van experiment XP gedownload en Vista door XP vervangen. Veeeeel beter. Games draaien harder en de rest ook.

Ik gebruik al een jaar Windows Vista en ik ben onder de indruk van de prestaties. Het 'uiterlijk' is veel mooier dan die van voorgaande systemen (Bijv. XP). Een voordeel is ook dat Vista allerter is in de beveiliging dan XP. Een mogelijk nadeel is dat oudere software voor bijv. Windows 95- 98- ME niet meer zo goed werken op Vista, maar of dat zo'n probleem is...? Maar er worden steeds grafischere spellen uitgevonden die Vista foutloos draait, terwijl XP het spel nog niet eens krijgt verwerkt vanwege de oudere chipsets, video- en moederbord- drivers.
Het is niet aan te raden om een oudere computer met lagere prestaties om te bouwen tot Vista.
Je moet nooit de computer kopen op de software die je op dat moment hebt, maar waar je in de toekomst het meeste aan hebt. Dus als je net een nieuwe computer wilt kopen is Vista Home Premium zeker aan te raden!
Ik ben heel tevreden met Vista en zou niet meer terug willen naar XP.

Maar voor wie echt grafisch werk wilt verrichten moet zich volledig afhankelijk stellen aan Apple die het zeer grafische besturingssysteem Macintosh heeft uitgevonden, dan heb ik het nog niet over het besturingssysteem Linux.
Apple versus Microsoft: Wie zal er uiteindelijk het beste systeem maken? Ik denk dat beide systemen voor- en nadelen hebben.

Windows is beter, neeeuh mac is beter, neeeuh linus das pas echt niks. Ja maar linus is gratis en ik ben een echte hollander dus....

wellus Nietus wellus Nietus wellus Nietus wellus Nietus wellus Nietus

En zo blijft dit een oneindige discussie. Ieder zijn smaak. De een lust wel olijven de ander niet. etc

zet er 32 bits dos op dan heb je een monster van een pc

Houdt er wel rekening mee dat XP al een dikke 7 jaar draait en z'n evolutie ten einde loopt, terwijl Vista nog maar in kinderschoentjes staat..
En idd, zowel Mac als Pc ebbe beide voor en nadelen..

Als ik een paar honderd euro aan iets uitgeef wil ik dat het 'af' is, en niet 'nog in de kinderschoenen ' staat.

Je koopt toch ook geen nieuwe auto van een verkoper die zegt dat je t.z.t de zuigers en koppeling geleverd krijgt

keyzer

Als je een echte extreem gamer bent pak je Vista!
Vista heeft DirecX 10, 10.1 en XP 9.0c of lager.
Als je een extreme gamers PC hebt, ga dan voor Vista Ultimate!
Maar als je gewone dingen doet dan pak je best XP PRO SP3.

Neem een pc met windows XP, dat is gewoon beste wat er is...

Aplle mac etc.... gooi maar weg, verbrand hem desnoods...

LANG LEVEN WINDOWS !!!

Vergeet niet Zonder Windows was iedereen in de maatschappij niet zover gekomen als nu !!

Waren veel mensen veel gelukkiger, en werkten waarschijnlijk gewoon met een Mac of Linux bak!
Geen BSOD (blauwe schermen dus)en niet al te veel virussen en hoever waren we dan wel niet gekomen...

Mac heeft juist zo weinig te kampen met virussen omdat het veel minder gebruikt wordt. Was Mac OSX de nummer 1 OS, dan waren daar ook echt wel bergen virussen en andere troep voor gemaakt. Er is laatst een test geweest naar de beveiliging van vista en mac. Beide hadden lekken. Dus begin niet met het nutteloze verhaal dat mac veiliger is, want een systeem waar geen aanval op uitgevoerd wordt heeft ook niet te maken met virussen......

Je zegt helemaal niets!! Niemand zit op dit ongefundeerde domme baaksel van jou te wachten .. Eerst lagere school af maken en dan pas reageren a.u.b. (Mijn opmerking geldt ook voor iedereen die bijvoorbeeld het woord 'samen' met een 'z' typt.).

nog even en je maakt er een religie van......

ik heb net een game computer zamen gestelt met een Intel Harpertown X5482 3.2 ghz
en 8 mb cache 8gb DDR ASUS NVIDIA GeForce 8800 GTS met 2000MB geheugen
en vista werk er echt veel sneller op dan xp heb ze er alle op gezet om tekijken welke sneller was en vista was echt veel sneller dan xp en ook veel makkelijker tegebruiken
en mooier

Ik heb een half jaar op mn nieuwe pc gedraaid zonder enige firewall of virusscanner...

na een half jaar spysweeper en mcafee geinstalleerd.... geen virus en spysweeper vond al;leen wat cookies

Ik ken een ITer die zonder anti-virus/spyware werkt. Hij is echter een netwerk specialist die weet wat ie aan het doen is en heeft XP zodanig dicht getimmerd dat hij ook op deze manier veilig kan surfen.
Er is een ding wat ie echter nooit zou doen en dat is surfen zonder firewall (dat doet ie niet eens met Linux).

Ik ken nl.ook een andere, even stoere maar minder slimme, jongen die nota bene met Windows 98 zonder firewall en av werkt.
Ook hij doet elke zoveel maanden een online scan en vind 'niets'.
Welnu, ik heb hem inmiddels met daarvoor bestemde software aangetoond dat zijn computer inmiddels onderdeel is van een botnet.

Weet wat je doet dus.

Ik vrees dat VISTA door Microsoft op de markt werd gebracht, meer om commerciële- dan om technische redenen.
Al die versies, elk met hun specifieke eisen en gebruiksvoorwaarden(32 bits, 64 bits) is zelfs voor de ervaren computergebruiker een nachtmerrie.
Misschien vergaat het VISTA zoals ooit met de MILLENNIUM gebeurde ... een doodgeboren kind.

Vista is nog niet zo lang op de markt (1 jaar als ik me niet vergis), dus het moet zijn tijd krijgen om compatible en funcioneel te worden. En dan zal het wel goedkomen.

Zelf gebruik ik Vista Premium NL, XP NL (met SP2), en Ubuntu 7.6 NL.
Deze draaien wel op de daarvoor geschikte systemen en ik moet zeggen ze draaien allemaal als een trein. Op mijn laptop (HP dv9595, Cetrino dual core 2.0 GHz, 2 Mb DDR2, nVidia 8600GS) draait Vista zonder problemen en zonder vertraging en het belangrijkste, bijzonder stabiel. Het draait bij nu al zo'n 6 maanden zonder één keer een probleem te hebben gehad en dat terwijl ik de laptop dagelijks gebruik voor zowel werk als privé. op deze laptop draait zelfs Norton Protection center, zonder dat dit vertragend werkt.
Het probleem is denk ik dat er Vista op computers geinstalleerd wordt die hier in feite niet voor geschikt zijn. Laats nog reclame ontvangen van een computer met Vista die slechts een Celeron processor had met daarbij 512 MB geheugen en een matige videakaart die niet eens de extraatjes van Vista ondersteunde. Als je op zo'n systeem Vista gaat draaien vraag je natuurlijk om problemen.
TIP: Pas je hardware aan an je software (of andersom).

Onlangs heb ik een nieuwe computer gekocht. Zoals altijd koop ik de losse componenten en bouw het ding zelf.
Alles bij elkaar heeft dat ding me 700,- euro gekost. Dus niet echt high-tech of het beste van het beste zou je zeggen.
Ik heb lang getwijfeld of ik XP of Vista zou nemen, vooral door al die verhalen van mensen die zo ontevreden zijn. Uiteindelijk toch maar gekozen voor Vista Home Premium. Helaas kon men hier de 32-bits versie niet krijgen en was alleen een 64-bit versie voor handen. Nog meer stress, want over de 64 bits worden nog grotere doem verhalen verteld.
Maar goed, een diepe zucht, de dvd erin en hopen....
Wat denk je? Alles werkt perfect. Alle hardware werd direct herkent, geen gezeur, geen rare meldingen geen foutmeldingen. en de snelheid...jee, ik snap niet dat mensen zeggen dat vista traag is. Het is me eigenlijk om het even welke os ik draai; xp, vista, linux, macos, etc. Zolang het maar werkt...en het werkt. En ik moet zeggen dat ik vista tot nu toe de meest prettige os vindt die ik ken (en dat zijn er heel wat). Ik ben nooit een voorstander of fan geweest van microsoft (en dat stamt al vanuit de tijd van de commodore 64). Maar ik moet zeggen dat ze dit keer hun best hebben gedaan.

Werk zelf al jaren met window's
ik heb op een computer nu al 3 besturing systemen gehad en getest.

Nu draai ik vista en mac in dualboot (met een kleine aanpassing voor mac osx).

Ik moet zeggen dat ik de gebruiksvriendelijkheid van mac tegen vind vallen, het is mischien wel gebruiksvriendelijk maar ook beperkt.
Hij is daarin tegen wel heerlijk helder in beeld.

XP (het eerste systeem waarop deze dual core 1.6ghz laptop werkte met 1gb ram, niet bepaald veel dus "normaal" ) draaide lekker en geen beperkingen met software die ik toen gebruikte, maar mijn mappen laden duurde af en toe vrij lang bij grote mappen. Ik kende niet anders en was tevreden met het gebruik maar toen kwam vista..

Vista was in het begin wat sloom maar na een maand gebruik en diverse updates van microsoft werkte het als een tierelier en ik wil niet meer anders. Werken op vista is echt een genot vergeleken met xp en mac maar dat komt waarschijnlijk omdat dat mijn eerste versie is. Mijn vista gaat sneller met mapindeling en handelingen om (waarschijnlijk door indexeren) dan mac op dezelde comp (dual boot, met ntfs plugin op mac). Vista is alleen iets slechter in spellen waar xp geen moeite mee had, maar dit probleem is zo opgelost door compibaliteit modus op xp te zetten.

Microsoft heeft de keuze genomen om als de computer in rust verkeerd je computer toch te laten werken om het gebruikersgemak te vergroten. Dit verklaard het continue grote ram bezetting als je er naar kijkt.
Als je daar bij een progamma opstart geeft vista genoeg ram aan het progamma waarbij het even snel draait als op xp. Het is dus een fabel dat vista altijd de helft van je ram gebruikt, alleen als het rustig is.

even samengevat;
Persoonlijk vind ik Vista de fijnste van de 3, het werkt stabieler en sneller ( in mijn geval ) dan de xp.
Mac vind ik daarin tegen beperkt in opties, ik gebruik hem zelf dan ook vooral waar mac bekend om staat, desing.

nog extra:
Dat mac over het algemeen stabieler werkt, komt omdat mac het principe hanteerd dat het alleen maar werkt op goedgekeurde hardware. Hiermee voorkomen ze dat je goedkopere minder goede hardware erop zet.
Als je opzoek gaat naar kwaliteit hardware, kun je je microsoft computer net zo snel en stabiel maken als wat je van mac gewent bent. Hier betaal je dan wel weer voor...

Mijn tip; als je spaart voor een nieuwe computer, spaar dan even door voor kwaliteit hardware. Laat je niet opjagen door goede prestatie ceifers en kunnen maar informeer bij een betrouwbare expert in de buurt. Als je een pc hebt gebouwd met die hardware kun je ervan uitgaan dat microsoft software er net zo stabiel op draait als mac software op zijn hardware.
Ga je voor simpelheid of voor desing is een mac ook weer een goede optie, hier betaal je net zoveel voor als de tip van net.

geinig, al die meningen

Voors en tegens genoeg wat betreft besturings software.
Maar wat te zeggen van de hardware!...

Onlangs een laptop aangeschaft( dual 1.6 met 3Gig geheugen en n(draft)WLAN kaart).
Vista premium voor geïnstalleerd?!... Ok! Maar even testen. (1ste keer voor mij).
Netwerkverbinding uitstekend, maar praktisch geen enkele site te benaderen,
zelfs mijn router niet!!
Na enkele dagen knoeien en updaten besluit ik XP er maar op te zetten.
Wat schertst mijn verbazing! XP herkend geen enkele harde schijf! Dan maar bellen met support.
Daar wordt mij op leuke wijze verteld dat dit alleen mogelijk is middels een softwaretooltje,
die alleen doormiddel van een 'floppydrive', die er niet meer standaard bijgeleverd wordt,
te installeren is(ARGH)! Vanwege de garantie, besluit ik hier mijn vingers maar niet aan te branden. Dan maar weer Vista, verse installatie, proberen. Zonder deugelijk netwerk nog steeds. Na wat speurwerk op internet, op vaste pc, is dit probleem uiteindelijk na een week verholpen. Hoe?... XP netwerkdrivers!!!

Mooi al die vooruitstrevende techniek, maar zo schandalig dat de compabiliteit uit het oog verloren wordt.

Draai al jaren tevreden met XP Pro SP2.
Nooit problemen. Zie uit naar SP3.

Het is mooi om een mac te hebben maar om te gamen is het minder... Mac OS X is een beter/stabieler/mooier/origineler OS dan Windows, maar voor Windows wordt meer software gemaakt (en dus ook meer games, waardoor Windows meer geschikt is voor games).
Kort gezegd: Windows voor de games (en foutmeldingen/virussen/spyware etc.), Mac voor de rest.

Men vraagt hier een mening over Vista versus XP en weer moeten die maccers hun systeem komen aanprijzen, ze weten niet wat ze missen. :)
Ik werk met een dualboot vista/xp, vista vraagt inderdaad een krachtig systeem om vlot te werken, Vista gebruik ik enkel om te internetten en mijn boekhouding te doen en enkel voor dat vind ik het een beter systeem dan XP, het heeft meerdere mogelijkheden en is wat doordachter uitgewerkt. De visuele franje moet van mij niet maar het ziet er inderdaad allemaal wat gelikter uit.

Op XP draai ik programma's zoals Premiere cs3 en Encore cs3 en hier zie ik een groter verschil in het voordeel van XP, deze programmas draaien gewoonweg vlotter op XP, op Vista crashte beide (legale) programmas om de haverklap en op xp moet ik mn eerste crash nog meemaken. Vista bleek ook grote moeite te hebben met het geheugen beheer want de harde schijf zat nog lang na te ratelen als ik premiere afsloot, in xp niets van dat.

Voor zware geheugen intensieve applicaties is Vista gewoonweg ongeschikt, voor simpele taakjes is het een prima systeem.

Ik heb sinds kort een Apple Macbook met OSX Leopard: fantastisch! Nu ook met MS Office 2008 for Mac. Daarnaast vanaf zomer 2007 een Asus laptop met Vista: traaag! Na een half jaar Vista vervangen door Windows XP. Weer lekker snel en simpel. Ben weer een gelukkig mens.
De Mac is top voor muziek en grafisch werk, de B&O onder de laptops: prachtig maar inderdaad prijzig. Voor Games blijft de PC met XP 1e keus.r

Ik heb sinds kort een apple macbook 2,2G

Dit zijn eindeloze discusies. Voor de een is OSX beter , voor de ander Vista , voor de ander XP. Zoals al eerder werd vermeld is OSX beter voor grafische toepassingen. XP levert betere algemene prestaties, en Vista heeft enkele interessante toepassingen voor een betere gebruikerservaringen, maar ook downsides, net als elk OS.

Ken Hermans

Ik ben sinds een week overgestapt van xp pro naar Vista ultimate maar ik wist niet wat me overkwam. Wat traag. Wel een prachtig programma maar niet vooruit te branden. Op een nieuwe pc nog wel.

Probeer anders Vista Home premium. Misschien maakt het verschil in geheugenverbruik. En kijk na of de computer Vista ondersteunt. Kijk ook of je videokaart sterk genoeg is! Niet alle computers kunnen Vista aan.

"Probeer anders Vista Home premium."... Je hebt niet zomaar te "proberen" hoor! Kijk eerste even wat al die gebakken lucht moet kosten. Elke keer je iets "probeert" moet je langs de kassa bij microsoft.

ik vind dit allemaal nogal overtrokken.
ik gebruik zowel Ubuntu en XP en Vista.
ze hebben allemaal voor en nadelen.
Ga maar eens draadloos netwerken met Ubuntu, dit is een complete nachtmerrie.
ik heb Vista en Xp naast elkaar in gebruik en heb eerlijk gezegd nooit gemerkt dat XP sneller is, en ik twijfel of dat met SP3 wel zo zal zijn.
de meeste kritiek op Vista zal wel weer van bedrijven komen die jaloers zijn op het succes van Microsoft, maar laat ze dan zelf maar met betere programma's komen.
Zo'n bedrijf als Devil Mountain software zal ook wel weer wat pruts programma's leveren, en hun ongefundeerde kritiek word dan hier klakkeloos neergezet als zijnde de waarheid.

VISTA sucks en allles van microsoft ook , het zijn zakkenvullers dat weten we al een lange tijd ..........

beter

ik had eerst ook vista en ben dan terug gegaan naar xp

vista vreet massa's aan je geheugen is niet te doen

neem dan een goede computer. Als u gewoon een krachtige pc hebt die meer dan genoeg vermogen heeft windows vista wil dat echt wel goed draaien qua snelheid.

Tip: ontwijk zoveel mogenlijk reclame sites daarvan krijg je de meeste rommel en traagheid

vista is honderd keer niks heb snids 5 maanden een nieuwe pc met voor geinstaleerde vista primium drei keer nik steeds probleemen geef mij maar xp

Helemaal mee eens! Ik heb ook een nieuwe laptop met vista.... Kan ik nog terug naar XP?

MENSEN, Als je een laptop koopt met een voorgeinstalleerde vista (welke versie dit ook mag zijn van vista) ze zijn allemaal traag, al heb je de beste/ snelste laptop gekocht en toch gaat het traag werken en ga je veel problemen hebben!
Om dit op te lossen doe je als volgt:
Je nieuwe laptop waar vista al voorgeinstalleerd is formateer je volledig en wel 7 maal of gebruik KillDisk, en installeer je vista opnieuw, THATS IT! Dan zul je zien hoe snel en en foutloos vista draait!

Ik gebruik vista al vanaf die uit was en daarvoor zelfs beta,... en nog nooit problemen heb ik ondervonden bij vista.

Ha hahahaha.. 7 x formateren ??
Waar slaat dat op?

Ik zie er inderdaad ook het nut niet van in...

even terugkomen op dit ehhm... onzin berichtje.

als je ECHT de zooi van je schijf wilt hebben.
zet je DOS op een disketje (of op een bootable cd)
met daarop het programmatje format.exe

en draait dan format /u (van de diskette of cd)

DAARNA, draai je een proggie, die je schijf op 0 zet.

(zoek bij google maar eens naar: write disk to zero / write hdd to zero)

Write to zero heet dat, alle bits op je schijf zijn omgezet in een 0, inclusief MBR, dus de status die een HDD heeft als hij uit de fabriek komt.

7 keer formateren heeft ECHT geen nut. tenminste niet voor het installeren van vista.

waar deze gast eigenlijk op doelt is het scrambelen van een schijf, om gevoelige* data volledig te vernietigen. maar dat doe je niet door je schijf 7 keer te formateren, dat doet namelijk niks. formateren verwijdert alleen de tabel met de gegevens waar alle data staat, er zijn er 2 van, en als je er maar 1 delete, lijkt alles weg, als je ze alle 2 delete, is de data er nog, maar moet je specifieke software hebben om het te kunnen draaien.

ok terug naar vista.
vista op een labtop, werkt prima, als je hem zelf installeert.
en trouwens, op een *NIX box kun je gewoon ALLES van windows draaien. er zijn emulatie proggies die dat mogelijk maken en dan is er zelfs nog een duidelijk snelheids verschil te zien met een ECHTE windows box, want die zijn zo sloom als dikker stront die door een vergiet gaat.

groetjes Panic_Fire

Hoi,

ik heb een MAC en Vista .... beide hebben voordelen. Mac is misschien wel wat overhyped, er zijn altijd mensen die anders willen doen :)

ik draai op een pc op Vista en osX, ik weet dat het niet hoort maar Vista is fijner voor alles wat je met een computer zou doen+gamen natuurlijk!!
en de osX is voor de grafische applicaties, dat is het enige voordeel van een mac!!
en ik ben zeker niet van plan om een echte mac te kopen omdat ik niet echt op dat slome witte 'disign' sta te wachten, want daar betaal je voor!!
en om even weer terug te komen op het onderwerp,
XP is niet beter als Vista, mischien wat sneller op oude pc's, maar op fatsoenlijke hardware draait vista heerlijk!!
ik heb zelf een game systeem gebouwd besaande uit:
Intel Core 2 Quad 4x 2.6GHz
8 GB DDR2 geheugen
en totaal 2048MB NVidia 8800GTX geheugen
Op vista ultimate
die heeft een basisscore van maarliefst een 7.2!!
maar ik heb ook een oude compaq Evo die op vista home premium draait met een simpele P4 en 2 GB geheugen en die krijgt een nette 4.5 dus ik weet niet wat jullie allemaal met ullie pc's uitvreten maar iets gaat er niet goed!!

Je gaat me toch niet vertellen dat je de scores die Vista zelf afgeeft serieus neemt?

ook helemaal mee eens , ik snap ook niet wat ze met hun pc doen maar zeker iets is er niet goed.
Ik draai vista op een dual core amd 4600+ 2 gig ram en een ati hd2900xt en alles draait als een zonnetje mijn basis score is een 5.4 en met 3dmark06 scoor ik 10000 punten ...... hoezo niet goed ??? kunnen jullie het zelf wel !!!!!
Altijd die kritiek op vista , mensen zuig eerst eens informatie uit internet voor je begint te brallen.
xp kwam uit en precies het zelfde gezeik als nu met vista
TRIEST .... DIEP..... TRIEST

zeer vreemd dat je 7.2 haalt op een schaal die maar tot 6 loopt ...

eindelijk eens iemand die echt weet waar hij over praat. Microsoft gaat zelf inderdaad maar tot zes. Leuk he, al die brallers met hun veel hogere scores. Ach ja, zal wel stoer zijn.

je hebt gelijk.
overal waar ik maar lees staat dat de basisscore nog niet verder gaat dan 5,9.
raar dat er dan iemand is die zegt dat hij 7,2 heeft.
heb zelf 5,4 score met een:
vista 64-bit.
amd 64 6000+ 2x.
3 gd geheugen.
2x nvidia 8600 gt 256 mb in sli.
2x raptor 74 gb in raid.

vista draait wel lekker maar er zijn gewoon nog wat kleine dingetjes waar je tegen aan loopt. (zoals driver updates en zo)
voor de rest draait hij alle games op high en heb voor de rest weinig problemen met vista.

Intel Core 2 Quad 4x 2.6GHz
8 GB DDR2 geheugen
en totaal 2048MB NVidia 8800GTX geheugen

Dat is een redelijk zware machine. En om dat nu fatsoenlijke hardware te noemen vind ik een beetje raar. Heel veel gangbare systemen zijn vele malen minder fatsoenlijk. En daarom draait Vista in vergelijking met XP gewoon log. Even door de eye-candy heenkijkend is er ook niet zo heel veel technisch veranderd in vista. Het oogt allemaal wat strakker, maar daar gaat het niet om. Belangrijk is wat het OS met de hardware kan en doet. Oké, je kan doorwerken als de HD ratelt, maar het constante geratel daarvan maakt mij niet echt blij. Nee, voorlopig biedt Vista niet de meerwaarde tov XP die een 200/300 euro rechtvaardigt. Ik doe niet mee aan een hardware upgrade alleen om al die nieuwe candy te draaien. Je zou eens moeten kijken wat dezelfde fatsoenlijke hardware van jou onder UNIX iet allemaal blijkt te kunnen presteren. Dan zie je pas echt het sprookje van Vista.
Dick

Laat microsoft dit nou niet horen, ze zijn in staat om extra vertragingen in te bouwen om de overstap naar Vista aantrekkelijker te maken...

OSX heeft ook verschillende versies doorgemaakt. Verder hou je als 'gewone' consument het probleem dat veel software en 95% van alle (interessante) games niet op OSX of andere OS systemen draaien. Het wordt een beetje het kip en het ei verhaal in deze altijd weer terugkerende (zinloze) discussies. Zolang een aantal (monopolie) bedrijven (games, kantoorsoftware) er voor kiezen om hun software alleen voor Windows computers uit te brengen, zullen we nog wel een tijdje als 'gewone' consument vastzitten aan Microsoft zooi (die toch vaak functies heeft die andere (gratis) programma's nog niet hebben).
En begin niet over dat MS Office nu ook uit is voor de Mac, andere software / games moeten gewoon ook beschikbaar worden op andere OS systemen. Dan kunnen we eindelijk eens een echte eerlijke discussie voeren welk systeem het beste is.

Ik werk al 20 jaar met apple en ik heb 5 draaiende.
Nog nooit heb ik één virus of andere rommel binnengekregen.
De 10 ander pc's en servers moeten superbeveiligd worden, liefst met onderhoudskontrakten, met om de haverklap updates.

gewoon, een waste of time .
Laat die gamers maar prullen op hun pc-tje

die pc-tjes zijn meestal veel sneller dan die noob macs voor het zelfde geld, en een mac upgraden betekent dat je hem weg kan gooien en een nieuwe moet gaan kopen.

hallo ik wil mac laten draaien op mijn gewone windowsxp pc ik wil geen mac aan schaffen om dat ij mij te duur is

Dat zal moeilijk gaan, windows xp omzetten tot mac. Omdat de computer gemaakt is voor windows te draaien (In dit geval xp),
Ten eerste zal het veel geld kosten (Voor dat geld zal je ook al bijna een mac kunnen kopen), ten tweede weet ik niet eens of het wel mogelijk is om mac op de computer te zetten.
En als je mac op de computer zet (indien mogelijk), werkt het misschien trager omdat je het op een computer zet die niet mac ondersteunt.

Koop een Mac en je bent van al die flauwekul af. Snel, makkelijk en het werkt en geen verschillende versies.

Na een mac wil je niet anders meer. Echt grafisch, echt slepen en neerzetten, ergonomischer dan windows, nog bijna geen virussen etc. Natuurlijk kent ook Leopard kinderziekten, laten we daar eerlijk over zijn. Ieder nieuw OS kent kinderziekten. Alleen, ken ik maar weinig OS en die geen blauwe schermen vertonen en waar je geforceerd programma's kunt stoppen zonder het systeem opnieuw te moeten starten.
Qua stabiliteit voeren unix systemen en afgeleiden daarvan (zoals linux) de boventoon is mijn ervaring. Voor games heb je de meeste keus op een windows platvorm, maar je kunt natuurlijk daarvoor ook specifiek gameconsoles kopen. Voor mij hoeft Windhoos echt niet meer

Dat heb ik een tijd wileln ervaren.
Na 3 2e hands macs die alledrie weigerden OS X te draaien (wegens defecten) heb ik besloten dat het hardwarematig gammele bakken zijn. Beetje jammer :(.
Zal vast goed lopen als het werkt.
Linux is leuk, maar nog niet klaar.
Tot dusverre gaat er voor mij niets boven XP.

Iedereen die al een jaar of 10 met Windows werkt weet toch dat bij iedere versie vanaf Windows 98 steeds meer krachtige pc's moet aanschaffen.
Ik neem dit feit niet in dank af maar ik heb ook al met diverse Linux distributies gewerkt maar deze zijn ook geen snelheidsduivels.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_rankrijk