Onder andere vijf ernstige lekken in Internet Explorer gedicht in april

In april heeft Microsoft (maximaal) zes beveiligingsupdates voor je klaargezet om elf lekken in Internet Explorer, .NET, Office, Forefront en Windows te dichten. Vier zijn kritiek, twee belangrijk.

In Internet Explorer 6, 7, 8 en 9 zitten vijf kritieke gaten waardoor de pc van gebruikers die een schadelijke website bezoeken overgenomen kan worden door kwaadwillenden.

Ook de ernstige lekken in .NET en de Windows-component Windows Common Controls worden via je internet browser (of als mailbijlage) uitgebuit. Als je - via linkjes in e-mails of instant messaging - naar kwaadaardige websites gelokt wordt, dan kunnen internet criminelen je computer controleren en misbruiken.

Verder zitten er nog één kritieke kwetsbaarheid in Windows en twee belangrijke lekken in Office en Forefront (voor zakelijke gebruikers).

De maandelijkse patches zijn via Automatische Updates of Windows Update beschikbaar voor Windows XP, Vista en 7. Ook gaat - zoals elke maand - een nieuwe uitgave van Microsofts 'Windows-programma voor het verwijderen van schadelijke software' je computer eenmalig controleren op enkele van de ergste bedreigingen.

Lees meer informatie over de pleisters bij Microsoft

Deel dit artikel: 

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
spa_je