Nederlandse OpenOffice.org 3.1 vrijgegeven

De Nederlandse tak van het OpenOffice.org project heeft afgelopen donderdag de Nederlandse vertaling van de nieuwe OpenOffice.org 3.1 vrijgegeven. Dit is bijna twee weken na de Engelse versie van het gratis kantoorpakket.

In OpenOffice.org 3.1 zijn de nodige vernieuwingen doorgevoerd. Zo is de weergave van afbeeldingen en grafieken verbeterd en is grammatica controle (ook Nederlandse) geïntegreerd door middel van de optionele extensie Language Tool. Commentaren op documenten kunnen nu in Writer in conversatie-vorm worden weergegeven. En er zijn diverse wijzigingen aangebracht in Calc, Impress en Base - de equivalenten van Excel, PowerPoint en

Het is wat jammer dat de Nederlandse vertaling van een nieuwe versie van het kantoorpakket altijd met een week of twee vertraging uitkomt. Het zou toch niet zo moeilijk moeten zijn om, net als bij Firefox, de Engelse variant en alle vertalingen op hetzelfde tijdstip uit te brengen. Blijkbaar is de planning en afstemming binnen het OpenOffice.org-project toch wat minder dan bij Mozilla.

Download gratis Nederlandse OpenOffice.org 3.1

Deel dit artikel: