Internet Explorer krijgt beveiligingsupdate voor zeventien kritieke lekken

Gisteravond heeft Microsoft tijdens zijn maandelijkse updateronde zeven beveiligingsupdates uitgebracht voor 35 kritieke lekken en één belangrijk lek in Internet Explorer, Windows Defender en diverse Windows-onderdelen.

De meeste lekken zitten deze maand in browser Internet Explorer (IE). Zeventien kritieke lekken worden dichtgeplakt in IE 6, 7, 8, 9 en 10 onder Windows XP, Vista, 7 en 8. Deze lekken kunnen aanvallers in staat stellen om de controle over een pc over te nemen als IE-gebruikers een schadelijke website bezoeken. Drie lekken zijn ontdekt door het Google Security Team en bijna alle andere zijn aangebracht door diverse beveiligingsonderzoekers via het Zero Day Initiative-programma van HP.

Verder heeft Microsoft updates uitgebracht voor kritieke kwetsbaarheden in .NET en de Silverlight-plugin, in Microsoft DirectShow (bij het openen van een besmette afbeelding), Windows Media Format Runtime (bij het openen van een schadelijk mediabestand), GDI+ en de Windows Kernel-Mode Drivers. Ten slotte is een belangrijk lek (een graadje minder erg dan kritiek) verholpen in Windows Defender.

Zoals elke maand gaat ook weer een nieuwe versie van Microsofts 'Windows-programma voor het verwijderen van schadelijke software' je computer controleren op enkele van de ergste bedreigingen (dit is overigens geen vervanging van een virusscanner, maar een aanvulling daarop).

Lees meer informatie over de pleisters bij Microsoft

Deel dit artikel: 

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
fran_rijk