Microsoft neemt Skype over voor zes miljard euro

Voor een recordbedrag van zes miljard euro heeft Microsoft internet telefonie-bedrijf Skype gekocht. Skype moet ook voor XBox en Windows Phone beschikbaar komen. Tevens belooft Microsoft de Skype-versies voor Mac OS X, Linux, iPhone en Android te blijven maken.

Skype is de populaire gratis software om met behulp van VoIP (Voice over IP) te bellen. Videobellen met het buitenland kan hierdoor via de pc en een internetverbinding gratis.

Dat Microsoft zo'n enorm bedrag voor Skype heeft betaald (dat verlies lijdt en 'slechts' een omzet van 600 miljoen euro heeft) zal ook komen doordat concurrenten Google en Facebook interesse in Skype hadden.

Met de overname van Skype wil Microsoft zijn internet-activiteiten versterken en wellicht ook zijn mobiele besturingssysteem Windows Phone een steuntje in de rug geven.

Toch heeft Microsoft beloofd om - behalve voor Windows, Windows Phone en Xbox - ook versies van Skype te blijven maken voor Mac OS X, Linux, Android en iOS (iPhone en iPad). Een belofte die echter nu al argwanend wordt bekeken door diverse commentatoren. Want voor hoe lang zal Microsoft dit blijven doen en hoe zal de kwaliteit van Skype voor concurrerende platforms zijn?

Wat denkt u van de overname van Skype door Microsoft? Laat het hieronder in de reacties weten!

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik hoop maar dat de versie voor Ubuntu blijft bestaan....
Maar daar heb ik een hard hoofd in met Microsoft aan het roer.

Joep

Alles wat Microsoft niet heeft of kan kopen ze op...
Ik hoop dat het programma nu nog wel goed blijft...

Tijd voor Linphone !

Wellicht de hoogste tijd om over te stappen op Linphone. Doet alles wat Skype doet, maar verzamelt geen privacy-gegevens zoals Skype doet. Open source.
Voor Windows, Linux, Mac OS X en geschikt voor Android, Blackberry en iPhone.
Linphone gebruikt een ander protocol (sip) dan Skype en is er daarom niet compatible mee. Dus straks niet meer "skypen", maar "phonen".
Zie ook: http://www.linphone.org/

Sjah, leuk van die belofte. Maar ik denk inderdaad niet dat Microsoft voor eeuwig apple/android/unix software zal blijven verbeteren. Ik maak persoonlijk heel veel gebruik van Skype en vind het een prima programma om mee te bellen en we chatten met mijn verre familieleden en vrienden. Dezelfde complimenten kan ik niet geven over Windows en ik heb dan ook geen enkele computer/telefoon/etc. die draait onder Windows. Ik ben bang dat ik Skype binnenkort gedag zal moeten zeggen en op zoek zal moeten naar een vervanger.

Iemand tips? (Ik ben hier geen kenner in, was altijd tevreden met skype..)

ik ben zeer tevreden met whats app gelijk op de telefoon bellen en chatten.
jammer genoeg kan je op de computer met whats ap alleen maar chatten

Reageer